נאמן: גוש עציון אינו עלה תאנה לעקירה. דורשים ריבונות

מועצת גוש עציון

ראש מועצת גוש עציון מגיב ל"מצע הגושים" של מפלגת 'כחול לבן': לא נהיה עלה תאנה למי שמבקש לחלק את הארץ ולעקור יהודים.

מערכת ריבונות
06-03-2019

מצע מפלגת 'כחול לבן' של בני גנץ ויאיר לפיד ולפיו גושי ההתיישבות יישארו על מקומם בהסדר מדיני עתידי, אינו מניח את דעתו של ראש מועצת גוש עציון, שלמה נאמן, הדוחה את הניסיון לערוך חלוקה והפרדה בתוך ההתיישבות.

לדברי נאמן "גוש עציון לא ישמש כעלה תאנה למי שמבקש לחלק את הארץ ולעקור אלפי יהודים מביתם עבור חלומות שווא וצילומים במדשאות הבית הלבן".

נאמן מוסיף וקובע כי "קונספציית שתי המדינות אינה רלוונטית לחלוטין לא מבחינה מדינית וכל שכן לא רלוונטית מבחינה ערכית. צריך להיות דין אחד לכל התיישבות בבנייה, בפיתוח ובהחלת הריבונות הישראלית".

יצוין כי במצע המפלגה נכתב כי לא תהיה התנתקות חד-צדדית משטחי יהודה ושומרון, ואולם עם זאת המפלגה מונה את המקומות מהם לטעמה אין לסגת - גושי ההתיישבות, בקעת הירדן, ירושלים ורמת הגולן. בתגובתו למצע זה קורא ראש מועצת גוש עציון בין השורות את מגמת העקירה אותה מתכננת המפלגה לקדם בשאר שטחי יהודה ושומרון על מנת להקים במקום מדינה פלשתינית, על אף שמונח זו אינו מוזכר במפורש.

בתנועת הריבונות מברכים על התבטאותו הנחרצת של נאמן. "דבריו הברורים והנכוחים של ראש מועצת גוש עציון מציבים חזון אידאולוגי ערכי וציוני שאינו מתפתה לספינים תקשורתיים ופוליטיים. רעיון הגושים מסתיר בתוכו גם את חלוקת הארץ אך גם את הניסיון לחלק בעם פנימה. רעיונות מסוג זה דינם להיעלם מסדר היום המדיני בהיותם מתכון לאסון לעתידה של ישראל".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.
ריבונות - כתב עת מדיני
תחזיקו אותי חזק שלא נחיל ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
09-09-2025
שוב הופכים מנהיגי ישראל את ארץ ישראל לקלף מיקוח מדיני, שוב חוזרים אל אותה הבושה הלאומית. התנערו, התעוררו וזקפו את קומתה של האומה. החילו ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
"מנתניהו לבן גוריון: הפער בין תגובה להכרעה"
מערכת ריבונות
09-09-2025
ראיון ראש הממשלה לאבו עלי אקספרס, חושף את חולשת ההיגיון הדפנסיבי. כעת, לקראת שנת ה 80 למדינה, נדרשת הנהגה שמכריעה ומעצבת – לא כזו שמגיבה וממתינה. מאמרו של עו"ד מיכאל שפרבר
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.