קלמונס מעריך: ריבונות ביו"ש תזכה לתמיכה מטראמפ

חבר בית הנבחרים האמריקאי, אלן קלמונס: אני מאמין שאם ישראל תכריז על ריבונות ביו"ש היא תראה תמיכה מהנשיא.

מערכת ריבונות
29-12-2019

במהלך ביקורו האחרון בישראל העניק חבר בית הנבחרים של דרום קרולינה וידיד תנועת הריבונות, אלן קלמונס, ראיון לעיתון 'מקור ראשון' (27.12.19) ובו חלק כמה מעמדותיו אודות עתיד יהודה ושומרון והקשר היהודי ללב הארץ.
 
כזכור, קלמונס היה מוביל השינוי במצע המפלגה הרפובליקנית כאשר הוציא ממנו את הסעיף הרואה ברעיון שתי המדינות מתווה הכרחי בדרך להסדר בין ישראל והערבים. בראיון הוא מבהיר כי יתמוך בכל מתווה בו תבחר ישראל, בין אם מדינה אחת או יותר, אך הוא מבין כי אין מתפקידו לשרטט את הדרך עבור ישראל.
 
לדבריו הממשל האמריקאי הנוכחי פתוח לדיונים בנושא הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן "בממשל יש באופן כללי גישה חיובית ליתרונות הביטחוניים שריבונות בבקעת הירדן עשויה להעניק לישראל", הוא אומר.
 
קלמונס מזכיר כי ההיסטוריה מלמדת שמפלגתו הקפידה לכבד כל החלטה ריבונית ישראלית. "אני מאמין שאם ישראל תכריז על ריבונות היא תמשיך לראות תמיכה של הנשיא".
 
על המהרת פומפאו אודות חוקיותה של ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון אומר קלמונס להודיה כריש-חזוני: ""היא נותנת למנהיגי ישראל חיזוק מוסרי לענות למה שאני רואה כשקר של הכיבוש. כשאומרים על ישראל שהיא כובשת זו מילת קוד, קוד שרומז שישראל שדדה אדמה ששייכת לאחרים וליה להחזיר אותה. זה לא נכון בנוגע ליהודה ושומרון. ישראל נמצאת במולדתה ביהודה ושומרון. יש ליהודים זכות מלאה לבנות את ביתם במולדתם ההיסטורית".
 
לטעמו ולהערכתו של קלמונס אם ישראל תחיל את ריבונותה ביהודה ושומרון היא תגלה שגם ערביי יו"ש מעוניינים בכך. את דבריו הוא סומך על שיחות עם גורמים ערביים. "שאלת מעמדם העתידי של הערבים אם תוחל ריבונות היא החלטה של ישראל", הוא אומר וקובע כי לא מתפקידו לעסוק בכך. "אני מאמין שההשקפות הולכות ומשתנות בקרב האזרחים הערבים של יהודה ושומרון. הם שואפים לעבוד בישראל, ולדעתי אם יתקיים משאל הוגן בקרבם התוצאות יראו שהם מעדיפים שלטון ישראלי על פני שלטון של הרשות הפלשתינית".
 
קלמונס מדגיש כי הוא "מדבר עם הערבים. הם זהירים מאוד במילותיהם כי הם חוששים מהרש"פ, חשש מוצדק בהחלט. השקפתי היא שהרש"פ היא שחקן רע. יש אזרחים ערבים ביהודה ושומרון שרוצים את האפשרות לפרנס את המשפחות שלהם ולחיות עם האוכלוסיה היהודית. הם מעוניינים בממשל הגון שיאפשר להם חיים חופשיים ופרנסה טובה".
 
ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, מחזקות את דבריו של קלמונס ומציינות כי "עמידתו האיתנה של מר קלמונס נמשכת לאורך שנים, גם בתקופות בהן הדבר דרש אומץ מדיני ופוליטי רב. פעילותו הנמרצת היוותה המצע והבסיס שעליו חולל ממשל טראמפ את הפנית ביחסה של ארה"ב ליהודה ושומרון".
 
"דבריו של קלמונס, ידיד אמת של העם היהודי, מוכיחים שוב כי מהלך הריבונות מותנה בראש ובראשונה בידיה של ממשלת ישראל, ולכשזו תחליט לקדם אותו היא תזכה לרוח גבית מהממשל בבית הלבן. לשם כך על ראש הממשלה וחברי ממשלתו לזהות את החלון המדיני הפתוח בפניהם לביצוע המהלך ההיסטורי ולא לאפשר לו לחמוק מידיהם".






 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.