מידעון ריבונות מס' 27

צילום: מירי צחי

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 27 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
16-10-2020

חברים יקרים
שלום וברכה
 
תקופת החגים מאחורינו ואנו נערכים במרץ לשוב אל שגרת הפעילות להחזרה מואצת של חזון הריבונות אל מרכז סדר היום הציבורי בישראל. כל זאת במקביל למאבק הלאומי והבינלאומי לבלימת נגיף הקורונה.
 
בימים האחרונים אישר ראש הממשלה התקדמות בהקמתן של למעלה מאלפיים יחידות דיור ברחבי יהודה ושומרון. תנועתנו מברכת כמובן על צעד זה, אך עם זאת מזכירה פרט חשוב ביותר: עצם הצורך באישורו של ראש ממשלה להתיר במשורה ובמידה את הבנייה ביהודה ושומרון היא אחד מהחולאים הקשים של היעדר הריבונות.
 
בכל מקום אחר ברחבי מדינת ישראל הריבונית על מנת לאשר בנייתן של 200 או 300 יחידות דיור די בהחלטת הרשות המקומית בהתאם לצרכי האוכלוסייה והתפתחותה. ביהודה ושומרון המציאות היא שכל פירורי התקדמות בשלבי בנייה מחייבים, לבד מאישורי הרשות המקומית, עוד שורה ארוכה של אישורים מרמת ראש הממשלה ומטה. העובדה הזו מהווה את אחד החסמים המרכזיים המונעים את שיבת עם ישראל ליהודה ושומרון בגאון ומתוך זקיפות קומה ריבונית.
 

לא פיצוי ולא צ'ופר
 
הערה חשובה נוספת סביב אישורי הבנייה ביהודה ושומרון:
 
מעבר לברכות על עצם התקדמות הבנייה, חשוב להזכיר ולהדגיש כי לא נוכל לקבל את האישורים הללו, גם אם יוכפל וישולש מספרם, כאילו היו פיצוי על הסרת הריבונות מסדר היום המדיני במסרת ההסכמות עם איחוד האמירויות.
 
הבניה ביהודה ושומרון אינה פיצוי על מהלכים מדיניים, אינה עונש על פעולות טרור ואינה צ'ופר למצביעים לקראת בחירות. הבנייה ביהודה ושומרון היא זכותה וחובתה של ממשלת ישראל בדור התקומה. על שרי הממשלה ועל ראש הממשלה לראות בקידום ואישור הבנייה זכות היסטורית שנפלה בחלקם ולא כלי להשתיק בו מצביעי ימין המאוכזבים מהפרת הבטחת הריבונות שניתנה לפני הבחירות.
 
נודה ונברך על הבנייה, אך לא נסתנוור ממנה. נמשיך לתבוע את המעש המדיני המתחייב והנדרש למען עתיד עם ישראל ומדינת ישראל: ריבונות מלאה על כל מולדתו ההיסטורית של העם היהודי!
 

קמפיין בזק
 
לקראת ההצבעה בשבוע החולף בממשלה ובכנסת על אישרור ההסכם עם איחוד האמירויות יצאנו בקמפיין בזק בו קראנו לשרים ולחברי הכנסת שלא לאפשר הצבעה ללא דיון מעמיק ורציני בסעיפיו השונים של ההסכם.
 
פנינו לשרים ולחברי הכנסת באופן אישי ודרך התקשורת בקריאה לתבוע מראש הממשלה וממנסחי ההסכם תשובות על שורת שאלות וסוגיות העולות מפרסומים שונים סביב ההסכם.
 
בין השאר קראנו לקבלת תשובות בסוגיית דחיית הריבונות, הר הבית, סוגיות ביטחוניות כדוגמת עסקת ה-F-35 ועוד.
 
גם אם הקמפיין המהיר לא צלח, תנועתנו רואה בו כורח היסטורי. כך היה בעבר וכך יהיה גם בעתיד, ככל שנידרש.
 
לדיווח על הקמפיין לחצו כאן
 

פוסט מדאיג

קראו את דבריו המטרידים והמדאיגים של פנחס ענברי, יועץ וחוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, עיתונאי ותיק ופרשן לענייני ערבים והמזרח התיכון, על הסעיפים הנסתרים שלהערכתו קיימים בהסכם עם האמירויות.

לקריאה לחצו כאן


השיבה שופטנו
 
מערכת המשפט ספגה השבוע עוד טלטלה תקשורתית וציבורית עם חשיפת הקלטת דבריו של היועמ"ש על פרקליט המדינה באותם ימים, שי ניצן.
 
איש אינו שמח לגלות את מערכת המשפט, זו שאמורה להכריע גורלות של כל אזרח ושל המדינה כולה, במערומיה ובקלונה, אך אם זו המציאות המסתתרת מתחת לגלימות השחורות הרי שראוי ונכון לחשוף את הכשלים מוקדם ככל הניתן על מנת שניתן יהיה לתקן ובהקדם. אנו זקוקים למערכת משפט נקייה, ישרה, שקופה ואובייקטיבית. כל עוד היא אינה כזו ניאלץ לחזות במראות מביכים ומטלטלים מהאזורים החשוכים שמאחורי הקלעים של מערכת המשפט.

 
מבט אל מעבר לים
 
הבחירות בארה"ב מתקרבות והדרך אליהן זרועה סקרים המעניקים את הבכורה למועמד המפלגה הדמוקרטית, ג'ו ביידן.
 
הבחירה בין טראמפ לביידן מעלה שאלות לא פשוטות. האם עדיף המועמד הדמוקרטי שיחזיר אותנו למדיניות אובמה והשלכותיה הרות האסון על המזרח התיכון כולו, או שמא עדיף מי שצפוי להאיץ את קידום תכנית המאה על סעיפיה הרואים כיעד את הקמתה של מדינה פלשתינית?
 
לפי שעה בבחירה בין השניים אין לנו אלא לגבש עמדה על בסיס ניסיון העבר וניסיון זה מציב את טראמפ כמועמד הנוח יותר לישראל, זה שאחרי הפרות חוזרות ונשנות של נשיאים אמריקאיים את הבטחותיהם, העלה את שגרירות ארצו לירושלים, הכיר בריבונותינו ברמת הגולן, הכיר בחוקיות ההתיישבות ביהודה ושומרון, בלם את הזרמת הכספים מעודדי הטרור לרש"פ, עצר מהלכים אנטי ישראליים בזירות בינלאומיות והקשה את ידו מול האיראנים.
 
טראמפ צפוי להיות נשיא שעל אף פערי העמדות המדיניות מול ממשלו עדיין שמור לראש ממשלת ישראל ערוץ קשר ישיר אליו ודרך ערוץ זה גם יכולת השפעה משמעותית. עם טראמפ, כך ניתן לקוות ולשער, תוכל ממשלת ישראל להסביר את האינטרסים החשובים וההכרחיים לביטחונה וקיומה, בעוד במפלגה הדמוקרטית הקשב לקולות אנטי-ישראליים ואנטישמיים רק גובר והולך.
 
עם זאת, עלינו תהיה מוטלת המשימה להמשיך ולעמוד כמצפן אידיאולוגי ולהזכיר לממשלת ישראל ודרכה גם לממשל האמריקאי מהו יעדה הציוני של מדינת ישראל, מהו החזון אליו היא צועדת ומה מחייב הצדק ההיסטורי – החלת ריבונות ישראל על כל מרחבי ארצנו.
 
לא נחלשים
 
כאן המקום לשוב ולברך את חברי תנועת נוער הריבונות על שאינם מתרשמים ממהלכים מדיניים כאלה ואחרים, אלא נותרים איתנים ברוחם ובאהבתם לארץ ישראל גם ובעיקר בעת הזו.
 
הנוער יוצא לפעילות הסברה נרחבת ברשתות החברתיות ובאמצעי מדיה שונים ועל כך יעמדו על הברכה צוותי הפעילות, רכזי התנועה, העומדים בראשה והפעילים כולם. לכו בכוחכם זה. העם והמנהיגות רואים את פועלכם המבורך וגאים בדור האידיאליסט הצומח כאן לתפארת.
 
מצטרפים לעזרת הנוער. לחצו כאן
 
 
ברוכים תהיו
שבת שלום
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.