'ההתיישבות ביו"ש – הייתה ותהיה בלתי נפרדת מישראל'

לשכת סער

השר לשעבר גדעון סער: ניאבק על זכותנו ותביעתנו על כל שטחי הארץ שבידינו, זכות המעוגנת בספר הספרים ובמשפט העמים.

מערכת ריבונות
08-09-2017

בכנסים שונים שקיים לכבוד ראשית השנה החדשה, שנת תשע"ח, הדגיש השר לשעבר גדעון סער את ההתנגדות העקרונית המהותית והביטחונית להקמתה של מדינה פלשתינית ממערב לירדן, ואת זכותו של עם ישראל על כל מרחבי ארץ ישראל.

בכנס שהתקיים ברחובות ציין סער כי ההיסטוריה הוכיחה כי פגיעה בארץ ישראל היא פגיעה בביטחון. "אנו לא מתייחסים לארץ ישראל כאל נדל"ן שמחפשים רק למי למסור אותו". בדבריו הזכיר כי זכותו ההיסטורית של העם היהודי על ארץ ישראל הוכרה במשפט העמים. בהקשר זה שיבח את סגנית שר החוץ, חברת הכנסת ציפי חוטובלי, על שהכניסה להסברה הישראלית המונהגת בידי משרד החוץ את סוגיית זכויותיו ההיסטוריות של עם ישראל על ארצו.

"יש לנו זכות ותביעה על כל שטח ארץ ישראל שבידינו. על זה הליכוד נאבק ועל זה ייאבק", הכריז סער שרבים רואים בו אחד המועמדים המובילים לרשת את כס יו"ר הליכוד לאחר עידן נתניהו.

בנאומו בכנס ביקר סער את מבקריו של ראש הממשלה המנוח יצחק שמיר ומגדירים אותו כמי שלא עשה דבר על אף שתחת כהונתו נקלטו בישראל מיליון עולים מבכית המועות הקורסת. סער העיר כי עבור אותם מבקרים העובדה ששמיר לא מסר שטחים משטחי ארץ ישראל מתפרשת כ"לא עשה דבר".

סער קבע כי מדינה פלשתינית לא תפתור את הבעיה דמוגרפית אלא תיצור בעיה דמוגרפית, שכן היא תוביל לנהירה של פלשתינים לתוך ארץ ישראל המערבית, כל הגורמים האיסלמיים ייכנסו לשטחי יהודה ושומרון אם אזורים אלו לא יהיו בשליטתנו. “זה לא שאולי זה יקרה. זה וודאי”, קבע.

בדבריו דחה את רעיון המדינה המפורזת שנשמע בעבר גם מפי בכירים בתנועתו, הליכוד, ובהם אף ראש הממשלה נתניהו עצמו. סער מתריע ממציאות בה יכריזו הפלשתינים על מדינתם כמפורזת אך בפועל ידאגו למחש אותה כפי שהדבר אירע ברצועת עזה. “חשוב להסביר את הדברים לציבור. הכל יכול לקבל מפנה היסטורי מסוכן אם ניסוג מיהודה ושומרון”.

דברים ברוח זו אמר גדעון סער גם באירוע הרמת כוסית לכבוד ראש השנה שהתקיים באור יהודה.

באירוע זה אמר השר לשעבר: "תפיסת המציאות שלנו היתה תמיד שישראל יכולה להשען רק על כוחה ועוצמתה ("קיר הברזל״). באזור בו אנו חיים המדיניות שלנו אינה יכולה להתבסס על משאלות לב ולא על הסכמים מדיניים שמפקידים את השמירה על האינטרסים שלנו ואת הבטחון שלנו בידים זרות. הסכמי אוסלו היו מבוססים על ההנחה השגויה שמנגנוני הבטחון של הרשות הפלסטינית יעשו עבורנו את העבודה. בפועל הנשק הזה הופנה נגדנו – בארועי מנהרות הכותל, האינתיפאדה השניה ואינספור פיגועים. ממשלת 'קדימה' סיימה את מלחמת לבנון השניה עם החלטת האו״ם 1701 שהיתה אמורה לסגור את הגבול הסורי-לבנוני להברחות נשק לחיזבאללה. אתם מכירים איזשהו כוח בינלאומי שמנע זאת? רק צה״ל וכוחות הבטחון שלנו עשו זאת".

"ארץ ישראל היא ביתנו ההסטורי, נחלת אבותינו ובני בנינו לדורי דורות. יש לנו תביעה עליה המעוגנת בדברי הימים, בספר הספרים וגם במשפט העמים. שטחי מולדתנו אינם "נטל״ שאנו מחפשים איך "להיפטר" ממנו. נהפוך הוא, עלינו להאבק על כל שטחי ארץ ישראל שבידינו הדרושים לעמנו ולעתידו. אנחנו מאמינים שבכך אנו צועדים בדרך שסללו כל הדורות. הם לא ויתרו על הזכות במשך אלפיים שנה. לכן זכינו לשיבת-ציון. לכן זכינו לחזור ולאחד את בירת הנצח שלנו, ירושלים, אליה נשאו תפילה כל הדורות".

עוד קבע והכריז סער בנאומו: "מפעל ההתישבות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, שאנחנו ביססנו, מונה כבר קרוב לחצי מיליון אזרחים ישראלים. הוא אינו בגדר דבר זמני! ההתישבות שלנו ביהודה ושומרון, כמו ברמת הגולן, הינה ותהיה חלק בלתי נפרד מישראל לעד".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ירושלים המושפלת
יהודית קצובר ונדיה מטר
23-10-2025
תנועת הריבונות לראש הממשלה: תפקידך להגן על כבוד עם ישראל גם מול נשיא אמריקאי ידידותי. אין מקום לאיומים, התנשאות וזילזול בין ידידים. הריבונות היא הכרח.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הצטרפו אלינו לחשבון הנפש הלאומי הדרוש כל כך בעת הזו
יהודית קצובר ונדיה מטר
21-10-2025
לא נאפשר לסמא את עינינו שוב עם הסכמים הכובלים את ידיה של ישראל מלהגשים את ייעודה ולהבטיח את ביטחונה. היו שותפים עימנו בחשיבה הנדרשת כיום להמשך תנופת הריבונות הלאה עד להגשמתה ומימושה.
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.