בנט: בארה"ב יש פתיחות רבה לרעיון הריבונות

צילום: מירי צחי

השר בנט מסכם ביקור בארה"ב בו הציג בפני מחוקקים ואנשי תקשורת את חזון הריבונות וקובע: האוזן קשובה, יש רעב לאלטרנטיבה מדינית.

מערכת ריבונות
13-11-2017

שר החינוך נפתלי בנט מספר על התעניינות רבה ברעיון הריבונות, אותה הוא פוגש בשיחותיו עם מחוקקים בארצות הברית.א

את הדברים אמר השר בנט לעיתונאי חגי הוברמן בעלון 'מצב הרוח'. לדבריו מהמפגשים עם מחוקקים ואנשי תקשורת אמריקאיים עולה פתיחות שלא הייתה קיימת בעבר לאלטרנטיבות מדיניות שאינן רעיון שתי המדינות. זאת בעקבות הכשלונות החוזרים ונשנים של המהלכים לקידום חזון השמאל במרוצת השנים.

השר סיפר על בכירים, גם כאלה שאינם מזוהים עם הימין, השואלים אותו מה החלופה שניתן להציג לרעיונות השמאל, ואף מציינים באוזניו כי עד כה לא הוצגה בפניהם חלופה שכזו. במענה הוא פורס בפניהם את רעיון הריבונות, השלכותיו ויתרונותיו, ולטעמו האוזן בהחלט קשבת לכך.

"בעבר הייתה נעילות על 'שתי המדינות'. הפעם יש פתיחות שלא הייתה בעבר. ההיענות מאוד מרשימה. אנחנו צריכים להיות נחושים. המסקנה שלי היא שאם ממשלת ישראל תהיה נחושה בעניין הריבונות, אפילו בהדרגה, יש סיכוי שנשכנע", דברי השר המציין בגלוי כי הוא רואה כיעד את הצגתה של עמדת הריבונות בפני ארה"ב והעולם כעמדה חלופית לזו של ראש הממשלה נתניהו. כשנשאל כיצד מתיישבת התנהלות זו של שר התנגד לעמדת ראש הממשלה, השיב והזכיר כי בקווי היסוד שלה לא אישרה ממשלת ישראל את רעיון המדינה הפלשתינית, ומשום כך הוא רואה בעמדתו שלו כעמדה התואמת את מדיניות הממשלה, ולדבריו "מי שתומך במדינה פלשתינית הוא זה שסוטה מהקו הממשלתי".

עוד אומר בנט ל'מצב הרוח'ף "יש רעב לרעיונות חדשים. הסוגיה הישראלית פלשתינית הפכה להיות נושא פחות משמעותי, פחות אובססיבי. יש עדיים מרכיב של אוטומאט של הממשל שמקדם את הרו הסטנדרטי של מדינה פלשתינית. אבל זה כי לא הצגנו חזון אלטרנטיבי. כך נשאר ואקום שהתמלא בחשיבה השבלונית של 'שתי מדינות', אני יוצא מכאן במסקנה ברורה, שאם מדינת ישראל תציב חזון אלטרנטיבי ריאלי לעתיד יו"ש, כמו תכנית הריבונות, זה אפשרי", מסכם בנט.  

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ירושלים המושפלת
יהודית קצובר ונדיה מטר
23-10-2025
תנועת הריבונות לראש הממשלה: תפקידך להגן על כבוד עם ישראל גם מול נשיא אמריקאי ידידותי. אין מקום לאיומים, התנשאות וזילזול בין ידידים. הריבונות היא הכרח.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הצטרפו אלינו לחשבון הנפש הלאומי הדרוש כל כך בעת הזו
יהודית קצובר ונדיה מטר
21-10-2025
לא נאפשר לסמא את עינינו שוב עם הסכמים הכובלים את ידיה של ישראל מלהגשים את ייעודה ולהבטיח את ביטחונה. היו שותפים עימנו בחשיבה הנדרשת כיום להמשך תנופת הריבונות הלאה עד להגשמתה ומימושה.
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.