​'אין סיכוי שהכנסת או הממשלה יכירו חלילה במדינה פלשתינית'

תנועת הריבונות

הצלחה מרשימה למאהל הריבונות. ח"כים, אישי ציבור, מובילי התיישבות ומאות אזרחים קראו: כן לריבונות, לא לפלשתין.

מערכת ריבונות
23-06-2020

בתנועת הריבונות מסכמים בסיפוק רב את שלושת ימי המאהל שהוצב בראשית השבוע מול משרד ראש הממשלה בקריאה 'כן לריבונות, לא לפלשתין'. מאות אזרחים מכל רחבי הארץ פקדו את המאהל שזכה להתעניינות תקשורתית רבה.
 
גם ביומו השלישי של המאהל נשאו דברים אישי ציבור והתיישבות. יו"ר הקואליציה, חבר הכנסת מיקי זוהר, קבע: "אין שום סיכוי שנאפשר שהממשלה או הכנסת יכירו חלילה בעיקרון של הקמת מדינה פלשתינית. אסור שהדבר הזה יקרה ולא נאפשר שהוא יקרה".
 
עוד הזכיר ח"כ זוהר את דברי ראש הממשלה בישיבת סיעת הליכוד. "ראש הממשלה אמר בצורה ברורה שהוא מוכן לנהל מו"מ על בסיס התכנית, אבל לא יאפשר שהממשלה או הכנסת יכירו בהקמה של מדינה פלשתינית".
 
מנכ''ל מועצת יש''ע, יגאל דילמוני, פנה לחברי תנועת נוער הריבונות, חיזק את ידיהם על עמידתם האידיאולוגית וציין את המפנה שחל בתודעה הציבורית עד למציאות בה גם בבית הלבן דנים בהחלת הריבונות. "כבר לא דנים על 'האם להחיל ריבונות', אלא על 'כמה ריבונות'", אמר.
 
ראש מועצת גוש עציון, שלמה נאמן, הכריז כי תפקידו של גוש עציון הוא למחוק את חרפת הקו הירוק מהארץ ופנה לראש הממשלה: "אל תיגע בהתיישבות. קח את כל מה שתוכל עכשיו ללא תמורה, ללא עסקה או הקפאה, ומה שלא ניקח כעת ניקח בשלבי ההמשך. אם תעשה זאת נעמוד לצידך בכל הכוח. אם תיגע בהתיישבות נעמוד בדרכך כחומה בצורה".


 
דברים נשא גם ג'ק קופפר, יו"ר ארגון Israël is forever, שקרא לשוב אל ערכי הניצחון, ומנתניהו דרש להתעלם מהפחדות ריקות ולהכריז בגאון 'כולה שלי'.
 
דובר הישוב היהודי בחברון, נעם ארנון, הזכיר בדברים שנשא כי גם בהסכם חברון, עליו חתם נתניהו, היו עשרות סייגים, אך כולם נעלמו והעיר ברובה הועברה לערבים.
 
ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, מסכמות את שלושת ימי המאהל וקובעות כי נראה שסכנותיה של תכנית טראמפ מחלחלות לתודעת הציבור וההנהגה. "משתתפי המאהל העבירו  למקבלי ההחלטות את התובנה לפיה העם בישראל לא יעכל ולא יכיל הקמתה של מדינת פלשתין בלב מולדתו. כדאי לו לראש הממשלה, המבקש להשאיר אחריו מורשת, שמורשת זו תהיה ריבונות ציונית ולא מדינת פלשתין".
 
בתנועה מבהירים כי פעילות ההסברה תימשך יחד עם חברי נוער הריבונות שהיו חלק בלתי נפרד מהפקתו והפעלתו של מאהל הריבונות. " לא די בהצהרות. עלינו לצאת לרחובה של עיר על מנת שכלל אזרחי ישראל ידעו ויראו שעל ארץ ישראל נאבקים".



















תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.
ריבונות - כתב עת מדיני
תחזיקו אותי חזק שלא נחיל ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
09-09-2025
שוב הופכים מנהיגי ישראל את ארץ ישראל לקלף מיקוח מדיני, שוב חוזרים אל אותה הבושה הלאומית. התנערו, התעוררו וזקפו את קומתה של האומה. החילו ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
"מנתניהו לבן גוריון: הפער בין תגובה להכרעה"
מערכת ריבונות
09-09-2025
ראיון ראש הממשלה לאבו עלי אקספרס, חושף את חולשת ההיגיון הדפנסיבי. כעת, לקראת שנת ה 80 למדינה, נדרשת הנהגה שמכריעה ומעצבת – לא כזו שמגיבה וממתינה. מאמרו של עו"ד מיכאל שפרבר
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.