​עיתון הארץ מסרב לפרסם מודעה של תנועת הריבונות נגד מדינה פלשתינית

מודעה של תנועת ריבונות עם נתונים מסקר שערכו לפיו 74% מאזרחי ישראל מתנגדים להקמת מדינה פלשתינית - נפסלה לפרסום בעיתון הארץ. ריבונות: "עיתון הארץ מנסה להסתיר בכוח מקוראיו את ההתפקחות של אזרחי ישראל"

מערכת ריבונות
25-01-2024

עיתון הארץ שוב אוסר על פרסום מודעות של תנועות מהימין. תנועת הריבונות פנו בימים האחרונים לעיתון בבקשה לפרסם מודעה ובה נתונים של סקר שפורסם עבורם וממנו עולה כי רוב אזרחי ישראל מתנגדים למדינה פלשתינית - ונתקלו בסירוב. לטענת נציג מחלקת הפרסום, על פי הנוהל של העיתון כל מודעה פוליטית עוברת ישירות לעורך ושם התקבלה ההנחיה שהנוסח של המודעה כפי שהוא אינה מאושרת לפרסום.  

במודעה שאותה ביקשו בתנועה לפרסם נכתב, כי 74% מהישראלים נגד הקמת מדינה פלשתינית. "העם מבין, אסור להסכים לרעיון הקמת מדינה פלשתינית בלב ארצנו. לחמאס ולרש"פ אותה מטרה: חיסול מדינת ישראל - חמאס בגלוי, רש"פ בשלבים", נכתב במודעה שנאסרה לפרסום על ידי עורך הארץ. 

כמו כן, על פי הסקר, שנערך על ידי מכון הסקרים דיירקט פולס עבור כנס 'לקחי עזה - קץ לרעיונות שתי המדינות' של תנועת הריבונות ומועצת יש"ע, 20% בלבד מאזרחי ישראל תומכים ברעיון שתי המדינות, וכן 6% מהמשיבים השיבו כי אין להם עמדה בנושא.

"עיתון הארץ מנסה להסתיר מקוראיו את ההתפקחות של אזרחי ישראל", אומרות ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, בתגובה לסירוב של העיתון. לדבריהן: "אותו עיתון המתהדר בחופש ביטוי והנותן במה מידי יום ויום לרעיונות מסוכנים , מסרב בתוקף להראות שרוב גדול מאזרחי ישראל מתנגדים באופן נחרץ להקמת מדינה פלשתינית בלב ארצנו. בכך הוא חוטא לתפקידו התקשורתי" אומרות ראשי תנועת הריבונות.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הם הצביעו נגד ואנחנו נתמוך בהצעה שהם יביאו'
מערכת ריבונות
17-02-2025
ח"כ פורר מאוכזב מהתנגדות הקואליציה להצעת חוק הריבונות בבקעת הירדן, מאשים בהעדפת ביטחון הקואליציה על פני ביטחון ישראל, אך מבטיח שכאשר תבוא הצעה דומה מכיוון הממשלה מפלגתו דווקא תתמוך.