סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
סגן ראש עיריית שדרות, העיר המארחת את כנס נוער הריבונות ה-7, אלעד קלימי, בירך את באי הכנס בשם ראשי העיר וקבע כי מי שחולל את מהפכת הריבונות הוא הנוער שהבין שרעיונות השמאל הם ההזיה המנותקת מהמציאות ולא הדוגלים והחותרים לריבונות. את תקוות השמאל מגדיר קלימי כ"הזיות שלא נגמרות עד היום הזה". לעומת זאת, אמר "מי שדרש ריבונות ביהודה ושומרון ועזה הוא שהיה הריאליסט, הוא שצדק".
קלימי סיפר כי בשיחה עם שר הביטחון הביע דרישה בשם תושבי שדרות שלא למסור את עזה לכל גורם. "נכנסים כדי להישאר, נכנסים כדי להחיל ריבונות", אמר והוסיף: "היתרון של נוער הוא שעוד אף אחד לא הספיק לקלקל אתכם, ואל תתנו לאף אחד לקלקל אתכם עם העולם הריאלי. תמיד יהיו מי שינסו לייאש ולהגיד שלא עכשיו, לא בכל מחיר ועוד. תמיד יש הסברים למה לא אבל הריאליות הפשוטה והברורה היא ההבנה שאין דרך אחרת אלא ריבונות על כל ארץ קודשנו, אל תרפו מזה. זה קרוב, בהישג יד ואפשרי. לעיתים אנחנו המבוגרים זקוקים למרץ שלכם, לאמונה הטהורה התמימה והפשוטה שהיא שהביאה את ישראל להישגיה, שאם תרצו אין זו אגדה", אמר וחתם בקריאה "ריבונות עכשיו".
ראש ישיבת ההסדר בשדרות, הרב דוד פנדל, התקבל בשירת 'ימים על ימי מלך' ואת דבריו פתח בהבעת כבוד לראשי תנועת הריבונות ולצביקה מור, אביו של איתן החטוף ברצועת עזה, יו"ר פורום 'תקווה', שנכח באולם, "אנשים אדירים שמבינים שהכיבוש משחית. צריך להיכנס עם ריבונות ועם גבורה. גבורה היא לא לדעת לכבוש אלא להיכנס ללבנון לקבר רב אשי כיעד הבא, להיכנס לחרמון הסורי לסקי...".
"אם לא תורישו, והכוונה לגור שם, את תושבי הארץ מפניכם, והיה אשר תותירו מהם לסיקים בעיניכם ולצינים בצידיכם וצררו אתכם על הארץ אשר אתם יושבים בה", קרא הרב יחד עם משתתפי הכנס והזכיר כי גם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר דברים ברוח זו, גם אם מעט אחר כך יתכן וחזר בו. "אפשר להגיד את זה. צריך להפוך את כל רצועת עזה להתיישבות אחרת. האם נשאר רוצחים שם? זה לא יהיה. הם צריכים ללכת".
את העסקאות עם החמאס הגדיר הרב פנדל כהחנפה. "אנחנו בעד שחרור החטופים, בעד כל מחיר שהם ישלמו", הכריז הרב ובלשון זהירה הזכיר את גירוש יהודי גוש קטיף שהשתכנו במלונות לפני עשרים שנה וכעת "זה קרה לנו", אמר. "נתנו לרוצחים את הארץ וקיבלנו דוגמית ממה שעלול לקרות".
גאולת ישראל יכולה, אמר הרב פנדל, לקבל חיזוק ועזרה ממנהיגי האומות בתחילה, אבל העשייה האמתית שלה צריכה לבוא "בנערינו ובזקנינו בכל העוצמות. לא נחכה לטראמפ, נסתער קדימה לא ככובשים אלא כמיישבים. ריבונות שתביא לתיקון העולם".