צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
צםו בנאומו של חבר הכנסת אושר שקלים (ליכוד) מעל בימת הכנסת ובו הוא
תודה רבה אדוני היושב ראש.
לפני נסיעתו של ראש הממשלה לשליחותו החשובה ביותר בארה"ב הצטרפתי יחד עם שרים נוספים וח"כים למכתב שקורא לו ומחזק אותו כדי לפעול למען ריבונות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן.
אזורים אלו, יהודה, שומרון ובקעת הירדן, אינם שוליים גיאוגרפיים, אלא הם הלב הפועם של הזהות היהודית שלנו. הם לא רק החזון, הם גם החזית. הם השכפ"ץ של מדינת ישראל, ביטחונית, היסטורית, רוחנית. חבלי הארץ הללו, אם זה בשילה, עלי, קדומים, קרית ארבע, איתמר, בית אל, אלקנה, מעלה אפרים, הם לא רק מה שנקרא התיישבות. הם התגלמות הציונות.
כאשר אני פוגש את משפחות החלוצים, את הילדים, את מוסדות התורה, את הישיבות, את החקלאות הפורחת, ואת הנוף התנ"כי, אני לא רואה רק אוכלוסייה שמעבר לקו, אלא אני פוגש את ארץ ישראל במלוא הדרה.
אירועי השביעי באוקטובר הוכיחו לנו כי הסכסוך בינינו לבין אויבינו הוא לא על שטח כזה או אחר, אלא הוא על עצם קיומנו כאן בארץ ישראל. זה אינו ויכוח על מפות, זהו ויכוח על מהות. זה לא שאלה של שטחים, זו שאלה של שייכות.
ולכן אני קורא מכאן לראש הממשלה, במסגרת הרחבת הסכמי אברהם ולשם מימוש ניצחוננו על אויבינו, יש לפעול גם בזירה המדינית ולגרום להחלת הריבונות בבקעת הירדן, יהודה ושומרון.
הריבונות אינה פריבילגיה, היא חובתנו. היא חובתנו כלפי הדור הקודם שנטע שורש במקום שבו נלחמו אבותינו, חובתנו כלפי הדור הבא שזכאי לגדול במדינה שיודעת היכן גבולותיה, ויותר מזה, היכן נשמתה.
המהלך הזה אינו סותר את ערכנו הדמוקרטיים. להפך, הוא מחזק את עמידתנו המוסרית והמשפטית. לא יתכן שמצד אחד נטען לבעלות על הארץ, ובו בזמן נמשיך לנהל אותה כאילו אינה שלנו, או שנוותר חלילה על חלקים ממנה.
החלת הריבונות היא הכרה מוסרית ופעולה חיונית לקיומנו. היא הסרת הספק, היא האמירה אנחנו כאן בזכות ולא בחסד.
בקעת הירדן יהיה גבול הביטחון של ישראל. שילה ובית אל הם עמוד השדרה ההיסטורי שלנו. מערת המכפלה היא קברי האבות, שורש קיומנו.
הגיע העת למעשים, הגיע העת שנפסיק להתבייש ונוביל. ריבונות עכשיו! לא כהתרסה אלא כהכרח, לא כמחווה פוליטית אלא כצעד חיוני וציוני מתבקש. הגיע הזמן להיות אקטיביים ולהבין זה שלנו ורק שלנו.
תודה רבה אדוני.