נתניהו ארדן ורגב: יו"ש - שלנו!

תנועת הריבונות

ראש הממשלה והשרים רגב וארדן מגיבים לאזהרות 'מפקדים למען ביטחון ישראל' מיישום חזון החלת הריבונות ביו"ש

מערכת ריבונות
21-05-2019

השרים גלעד ארדן ומירי רגב, ואף ראש הממשלה עצמו מגיבים למכתבם של קצינים בדימוס, חברי תנועת 'מפקדים למען ביטחון ישראל', ששיגרו לראש הממשלה אזהרה מהחלת הריבונות הישראלית על יהודה ושומרון.

בחשבון הטוויטר שלה הגיבה השרה רגב וכתבה: "בכירי מערכת הביטחון לשעבר", שם קוד למה בדיוק? גם הם לא יכולים לשנות את העובדה שיהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד מארץ ישראל ויש לנו זכות מלאה עליהם. הגיע זמן החלת ריבונות ואני מאמינה שבקדנציה הזו זה יקרה בעזרת השם.

הקצינים כתבו לראש הממשלה כי "החלטה של כנסת ישראל להעביר חקיקת סיפוח, חלקי ככל שיהיה, לא תוכל אלא להתפרש על ידי הרשות הפלסטינית ומדינות האזור והעולם כטריקת דלת בפני הסדר מדיני עתידי". עוד כתבו כי הם "מבקשים להתריע מבעוד מועד כי מה שיחל בהחלת ריבונות על שטח מוגבל יידרדר בהכרח לסיפוח מלא של יהודה ושומרון, על מיליוני התושבים הפלסטינים".

לדברים הגיב כאמור, גם השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, שכתב בחשבון הטוויטר שלו: "מצער שה'בכירים לשעבר' במערכת הביטחון מתיימרים פעם אחר פעם 'לנבא' מה יקרה ומה יעשו הפלסטינים בתגובה לצעד ישראלי מתבקש ומוסרי כמו החלת הריבונות והחוק הישראלי על ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון", כתב ארדן בחשבון הטוויטר שלו. "לא למדתם לקח מאוסלו ומהבאת ערפאת לשטח? מההתנתקות? מהתמיכה שלכם בנסיגה מהגולן ובהסכם עם אסד? די!".

"אני לא מדבר רק על ההיבט המוסרי והזכות שלנו לשטחי מולדת בהם חי עמנו אלפי שנים. ועל הצורך לא לתת פרס לסרבנות הפלסטינים ולא לאפשר למאות אלפי יהודים לחיות תחת חוקים עות’מאניים או ירדניים. אתם לא יודעים שגם כיום מי שמסכל כמעט את כל הפיגועים משטחי הרשות הפלסטינית זה צה״ל והשב״כ? כמה אפשר לאיים ולהפחיד עם הפסקת שיתוף הפעולה הביטחוני מצד הרשות הפלסטינית? זה הרי קודם כל אינטרס שלה, ובלי שיתוף הפעולה הביטחוני גם אבו מאזן והרשות מזמן לא היו שם".

עוד כתב ארדן בתגובתו: "הגיע הזמן להפסיק להשתמש בדרגות במסגרת קידום עמדות פוליטיות. תגידו ברור: אנחנו אנשי שמאל שמתנגדים לנוכחות ביהודה ושומרון. כי זו האמת. די להתחפש".

לדברים התייחס גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עצמו כשכתב: "אותם 'מומחים' תמכו בהסכם הגרעין עם איראן והזהירו: 'ביבי טועה בניווט והורס את הברית עם אמריקה'. חבלי ארץ ביהודה ושומרון אינם רק ערובה לביטחון ישראל – הם גם נחלת אבותינו".

גם סגנית שר החוץ, חברת הכנסת ציפי חוטובלי, הגיבה גם היא לדברי ה'מפקדים': "הדבר שבאמת מסכן את ישראל הוא חלוקת הארץ. הגורם היחיד שהציבור הסמיך לקבל החלטות בנושא ארץ ישראל הוא ממשלת ישראל. יתכבדו הבכירים ויצטרפו לפוליטיקה כדי להשפיע ולשכנע. תזכורת: המפלגה שהובילה את תהליך אוסלו קיבלה מהציבור 6 מנדטים. רוב העם בעד ריבונות".

חברת הכנסת מיכל שיר (הליכוד) כתבה בעקבות המכתב: "הפנייה של ״מפקדים למען ביטחון ישראל״ לראש הממשלה מנותקת מהמציאות. הרכבת יצאה מהתחנה. הריבונות והחוק הישראלי יחולו על שטחי יהודה ושומרון ובקעת הירדן, ודרכי הגישה אליהם. זו לא שאלה של ״נכון או לא״, אלא ״איך ומתי״. ה״מתי״ יקרה בקרוב וה״איך״ יקרה דרך החוק שהגשתי ביום השבעתי לכנסת".

חבר הכנסת מוטי יוגב (הבית היהודי) הגיב ואמר כי "נדמה שאותם בכירי מערכת הביטחון שתמכו בהסכמי אוסלו - שהביאו למעלה מ-1,000 הרוגים, ותמכו בהתנתקות שהביאה על ישראל עשרות אלפי טילים - לא הבינו את הלקח", תקף. "רק אחיזה ביטחונית ואזרחית בכל השטח תשמור על ביטחון תושבי ישראל".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו