'ההתיישבות ביו"ש – הייתה ותהיה בלתי נפרדת מישראל'

לשכת סער

השר לשעבר גדעון סער: ניאבק על זכותנו ותביעתנו על כל שטחי הארץ שבידינו, זכות המעוגנת בספר הספרים ובמשפט העמים.

מערכת ריבונות
08-09-2017

בכנסים שונים שקיים לכבוד ראשית השנה החדשה, שנת תשע"ח, הדגיש השר לשעבר גדעון סער את ההתנגדות העקרונית המהותית והביטחונית להקמתה של מדינה פלשתינית ממערב לירדן, ואת זכותו של עם ישראל על כל מרחבי ארץ ישראל.

בכנס שהתקיים ברחובות ציין סער כי ההיסטוריה הוכיחה כי פגיעה בארץ ישראל היא פגיעה בביטחון. "אנו לא מתייחסים לארץ ישראל כאל נדל"ן שמחפשים רק למי למסור אותו". בדבריו הזכיר כי זכותו ההיסטורית של העם היהודי על ארץ ישראל הוכרה במשפט העמים. בהקשר זה שיבח את סגנית שר החוץ, חברת הכנסת ציפי חוטובלי, על שהכניסה להסברה הישראלית המונהגת בידי משרד החוץ את סוגיית זכויותיו ההיסטוריות של עם ישראל על ארצו.

"יש לנו זכות ותביעה על כל שטח ארץ ישראל שבידינו. על זה הליכוד נאבק ועל זה ייאבק", הכריז סער שרבים רואים בו אחד המועמדים המובילים לרשת את כס יו"ר הליכוד לאחר עידן נתניהו.

בנאומו בכנס ביקר סער את מבקריו של ראש הממשלה המנוח יצחק שמיר ומגדירים אותו כמי שלא עשה דבר על אף שתחת כהונתו נקלטו בישראל מיליון עולים מבכית המועות הקורסת. סער העיר כי עבור אותם מבקרים העובדה ששמיר לא מסר שטחים משטחי ארץ ישראל מתפרשת כ"לא עשה דבר".

סער קבע כי מדינה פלשתינית לא תפתור את הבעיה דמוגרפית אלא תיצור בעיה דמוגרפית, שכן היא תוביל לנהירה של פלשתינים לתוך ארץ ישראל המערבית, כל הגורמים האיסלמיים ייכנסו לשטחי יהודה ושומרון אם אזורים אלו לא יהיו בשליטתנו. “זה לא שאולי זה יקרה. זה וודאי”, קבע.

בדבריו דחה את רעיון המדינה המפורזת שנשמע בעבר גם מפי בכירים בתנועתו, הליכוד, ובהם אף ראש הממשלה נתניהו עצמו. סער מתריע ממציאות בה יכריזו הפלשתינים על מדינתם כמפורזת אך בפועל ידאגו למחש אותה כפי שהדבר אירע ברצועת עזה. “חשוב להסביר את הדברים לציבור. הכל יכול לקבל מפנה היסטורי מסוכן אם ניסוג מיהודה ושומרון”.

דברים ברוח זו אמר גדעון סער גם באירוע הרמת כוסית לכבוד ראש השנה שהתקיים באור יהודה.

באירוע זה אמר השר לשעבר: "תפיסת המציאות שלנו היתה תמיד שישראל יכולה להשען רק על כוחה ועוצמתה ("קיר הברזל״). באזור בו אנו חיים המדיניות שלנו אינה יכולה להתבסס על משאלות לב ולא על הסכמים מדיניים שמפקידים את השמירה על האינטרסים שלנו ואת הבטחון שלנו בידים זרות. הסכמי אוסלו היו מבוססים על ההנחה השגויה שמנגנוני הבטחון של הרשות הפלסטינית יעשו עבורנו את העבודה. בפועל הנשק הזה הופנה נגדנו – בארועי מנהרות הכותל, האינתיפאדה השניה ואינספור פיגועים. ממשלת 'קדימה' סיימה את מלחמת לבנון השניה עם החלטת האו״ם 1701 שהיתה אמורה לסגור את הגבול הסורי-לבנוני להברחות נשק לחיזבאללה. אתם מכירים איזשהו כוח בינלאומי שמנע זאת? רק צה״ל וכוחות הבטחון שלנו עשו זאת".

"ארץ ישראל היא ביתנו ההסטורי, נחלת אבותינו ובני בנינו לדורי דורות. יש לנו תביעה עליה המעוגנת בדברי הימים, בספר הספרים וגם במשפט העמים. שטחי מולדתנו אינם "נטל״ שאנו מחפשים איך "להיפטר" ממנו. נהפוך הוא, עלינו להאבק על כל שטחי ארץ ישראל שבידינו הדרושים לעמנו ולעתידו. אנחנו מאמינים שבכך אנו צועדים בדרך שסללו כל הדורות. הם לא ויתרו על הזכות במשך אלפיים שנה. לכן זכינו לשיבת-ציון. לכן זכינו לחזור ולאחד את בירת הנצח שלנו, ירושלים, אליה נשאו תפילה כל הדורות".

עוד קבע והכריז סער בנאומו: "מפעל ההתישבות ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, שאנחנו ביססנו, מונה כבר קרוב לחצי מיליון אזרחים ישראלים. הוא אינו בגדר דבר זמני! ההתישבות שלנו ביהודה ושומרון, כמו ברמת הגולן, הינה ותהיה חלק בלתי נפרד מישראל לעד".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.