'ריבונות – הבלם היחיד מול הרס ההתיישבות'

נשים בירוק

מראות הרס ההתיישבות ביהודה ושומרון ע"פ הנחיית בג"ץ לא נעלמו מהנוף הישראלי. קרוליין גליק קובעת: ריבונות ישראלית הייתה מונעת זאת.

מערכת ריבונות
25-06-2018

העיתונאית והפובליציסטית קרוליין גליק קובעת כי רק החלת ריבונות תבלום מראות נוספים של הרס בתי יהודים ושכונות יהודיות ברחבי יהודה ושומרון.

בראיון לפינת הריבונות בתכניתו של שרון גל ב'גלי ישראל' זמן קצר לאחר הרס הבתים בשכונת 'נתיב האבות' בגוש עציון, אמרה גליק כי פינוי הבתים נעשה ללא כל סיבה של ממש אלא כתולדה של פעילות "המשולש", כלשונה. משולש זה כולל את הבג"ץ, עמותות השמאל ויועצים משפטיים בעיקר ביהודה ושומרון.

לדבריה היועצים המשפטיים ביהודה ושומרון פועלים ללא מסגרת חוקתית או משפטית כדי לפגוע בזכויות יהודים ביהודה ושומרון. "כל העתירה של שלום עכשיו הייתה נטולת כל הוכחות לבעלות על הקרקע ובכל מקרה, ליהודים, תושבי 'נתיב האבות', לא היו הזכויות הבסיסיות ביותר שיש לכל אזרחי מדינת ישראל ללכת לערכאה ראשונה שתבחן את הטענות לבעלות על הקרקע.

גליק משוכנעת באופן חד משמעי כי לו הייתה ניתן לתושבי השכונה הזכות האזרחית האלמנטארית הזו הפינוי וההרס היו נמנעים "משום שעל פי החוק הישראלי בסכסוכי קרקע צריך לבחון את טענות שני הצדדים לבעלות על הקרקע, ולעומת זאת על פי השלטון הצבאי שחל בשטחי C אין צורך כזה. הם יכולים לעתור לבג"ץ, לקבוע שיש להם טענה על הקרקע ועם שופטים רדיקאליים להביא לגירוש יהודים ולהרס שכונות וישובים כך סתם, כגחמה של מרים נאור שרוצה לעשות שריר נגד ההתיישבות לפני שהיא יוצאת לפנסיה".

על השאלה מדוע חזון הריבונות אינו מתקדם מעבר לקמפיין הסברתי, השיבה גליק וטענה כי הדברים תלויים באותו משולש משפטי שבו לא נעשה השינוי. לטעמה לו היה הדרג הפוליטי מעביר החלטה להחלת החוק הישראלי על שטחי C למחרת היה בית המשפט העליון מוצף בעתירות ממומנות על ידי גורמים כדוגמת האיחוד האירופי, הקרן החדשה וקרן פורד, ובג"ץ היה מגיב בצו ביניים שהיה מונע את יישום המהלך.

"כל עוד המשולש פועל לא נוכל להתקדם לשום מקום, לא בנוגע ליהודה ושומרון ולא בנוגע לדרום תל אביב או כל מקום שבו בג"ץ סבור שהוא זה שצריך להכתיב את המדיניות של ממשלת ישראל. רבים מהעיוותים במערכת המשפט שלנו הם תולדה של המשולש הזה. לא מספיק חוק התגברות כתיקון לחוק. הדבר נותן להם סמכות לביטול חוקים, סמכות שאיש לא התכוון לתת לבג"ץ", דברי גליק הקובעת כי שופטי בג"ץ נטלו לידיהם סמכות שאיש לא העניק להם.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.