ישראל הראל: לעבור מדיבורי ריבונות למעשים

נשים בירוק

בכיר ההתיישבות, ישראל הראל, מבקר את הפוליטיקאים מימין שמדברים על חזון הריבונות, אך אינם מנצלים את כוחם בקואליציה ובממשלה ליישומו.

מערכת ריבונות
25-06-2018

ביקורת מטיח ראש מועצת יש"ע לשעבר, הפובליציסט וההוגה ישראל הראל, בהנהגה הפוליטית של תומכי חזון הריבונות. לטעמו ביכולתם כחברי קואליציה וממשלה להוביל לצעדים מעשיים לקידום החלת הריבונות על יהודה ושומרון, אך הם מעדיפים להסתפק בהצהרות בלבד.

את הדברים אמר הראל, כיום ראש המכון לאסטרטגיה ציונית, בראיון לעיתונאי שרון גל ברדיו 'גלי ישראל'. על השאלה אם חזון הריבונות מתקדם מעבר לקמפיין ההסברה אותו מובילה תנועת הריבונות גם בזירה המעשית-מדינית השיב הראל ואמר כי לא זו בלבד שהממשלה אינה מתרשמת מחזון הריבונות אלא ש"גם העוסקים בכך ושילמו מס שפתיים לריבונות לא לגמרי מתרגשים מהעניין. הם מסתפקים באותו מס שפתיים ולא מקדמים את זה".

לטעמו של ישראל הראל היה על תומכי הריבונות בשדה הפוליטי לנקוט במספר צעדים שיוכיחו רצינות. הראל מזכיר את השר בנט כמי שמקדם לכאורה בשנים האחרונות את החלת הריבונות על אזור C, "אם הוא היה רציני ומעלה את זה לדיון בוועדת השרים, ויש לו כוח ווטו שם, היו דנים בזה וזה היה מעורר התעניינות גדולה והתומכים בכך היו נאחזים בתקווה וכשנאחזים בתקווה גם פועלים למענה".

"אחת הבעיות בציבור הזה היא שיש הרבה רצונות ואידאולוגיות אבל בסוף אין מעשה. יש גם חיסרון ביכולת המעשה וגם אנשים עושים את חשבון ההיתכנות, כן או לא", אומר הראל ומציין כי לו היו שיקולי היתכנות מלוים את ימי ההקמה של גוש אמונים דבר לא היה יוצא לפועל. "זה התחיל בכמה עשרות והיום יש כמעט חצי מיליון תושבים".

הראל דוחה גם את החששות מ'מה יגיד העולם' אחרי החלת הריבונות. "בסיפוח הגולן העולם התרגש יומיים וסיפחנו את הגולן, כשהחלנו את החוק הישראלי על ירושלים רבתי ההתרגשות הייתה יותר גדולה ואחרי כמה ימים שכחו". עוד הוא מזכיר את הפצצת הכור בעיראק שגם היא זכתה לביקורת מקדימה וחששות של האופוזיציה מהפיכתנו ל"ערער בערבה", כלשונו של שמעון פרס, וגם אחרי סערה זו עבר העולם לסדר היום.

לדבריו הסיטואציה המדינית של ממשל אמריקאי אוהד בבית הלבן ועולם גועש ועסוק בענייניו ובעיותיו מול גלי ההגירה ועוד, לא יהיה מי שיטיף לישראל וינזוף בה באופן משמעותי על צעדי הריבונות.

הראל מציין את פעילותן של יהודית קצובר ונדיה מטר, מובילות מהלך הריבונות וקובע כי אם "שתי הנשים המופלאות הללו תפעלנה נכון לפי הבנתי אפשר להביא את 'הבית היהודי' לכך שבסופו של דבר יממש את ה"איום" שלו ויביא לממשלה ואחר כך לכנסת את החלת החוק, היינו סיפוח שטחי C ולהפעיל את הקהל הענק התומך בכך".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.