בהשתתפות השר לענייני ירושלים, ח"כים, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל, אישי ציבור ואלפי אזרחים תתקיים גם השנה הצעדה המסורתית סביב חומות ירושלים בליל צום תשעה באב.
בפעם ה-24 ברציפות תקיים השנה תנועת 'נשים בירוק' את הצעדה המסורתית סביב חומות ירושלים בליל תשעה באב. כמדי שנה יתקיים האירוע בהשתתפות אישי ציבור ורוח, חברי כנסת ואלפי אזרחים מכל רחבי הארץ.
בשנה זו תתקיים הצעדה במוצאי שבת, ליל צום תשעה באב (הנדחה) , ה-21.7.2018. האירוע יחל בהתכנסות המונית בגן העצמאות שברחוב אגרון בבירה, ששם תתקיים קריאה משותפת של מגילת איכה ומיד לאחריה תשמיע הפובליציסטית והעיתונאית קרוליין גליק, סגנית עורך הג'רוזלם פוסט, דברים והצעדה תצא לדרך.
את מהלך הצעדה, בה יישאו המשתתפים מאות דגלי ישראל, ילוו הסבריו ההיסטוריים של ההיסטוריון אריה קליין, מומחה לתולדות ירושלים בעת החדשה ובעת העתיקה.
מסלול הצעדה יכלול מעבר דרך השער החדש, שער שכם ושער האריות שם תתקיים עצרת בהשתתפות אישי ציבור שיישאו דברים, ומשם תמשיך הצעדה לעבר שער האשפות אל הכותל המערבי.
בין הדוברים בעצרת המסכמת של האירוע יהייו השר לענייני ירושלים ומורשת, זאב אלקין, סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן, חבר הכנסת מיקי מכלוף זוהר, המשנה לראש עיריית ירושלים דב קלמנוביץ', ראש רבני 'דרך אמונה' הרב ברוך אפרתי, יו"ר המפלגה הרפובליקנית בישראל עו"ד מרק צל ויו"ר תנועת 'אם תרצו' מתן פלג.
בתנועת 'נשים בירוק' מביעים שביעות רצון מכך ש"בניגוד לשנים שעברו, בשנה זו לא נרשמו התנגדויות כלשהן של הציבור הערבי או להבדיל של גורמים במשטרת ישראל". בתנועה מזכירים כי "בשנים קודמות היו ניסיונות לסכל את מהלך הצעדה או להסית אותה ממסלולה הקבוע, הן מטעמי ביטחון או מטעמי חשש לסדר הציבורי. ניסיונות אלו", אומרים בתנועה, "נדחו על ידי בית המשפט שהורה למשטרה לאפשר את קיומה של הצעדה ולאבטח אותה מבלי להתייחס לאיומים מצדם של פורעי חוק וטרוריסטים". עוד מציינים ב'נשים בירוק' כי "ההיערכות המשטרתית והנחישות של מארגני ומשתתפי הצעדה הובילו לקיומה לאורך כל השנים באין מפריע, ללא חיכוכים או עימותים כלשהם בין יהודים וערבים".
ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות כי הצעדה שהפכה למסורת מהווה למעשה חידוש של מסורת עתיקה שהתקיימה בירושלים לפני מאות שנים בליל תשעה באב, אך נקטעה ברבות השנים. "בשנת 94' נחשפו רות ומיכאל מטר, מייסדי תנועת 'נשים בירוק', למנהג העתיק של הקפת חומות ירושלים בליל תשעה באב. ככלה המסובבת את חתנה מקיף עם ישראל את הר הבית ומביע את כיסופיו למקום. בתנועה הוחלט לחדש את המנהג. בשנה הראשונה נתקל הרעיון בהתנגדות המשטרה. הסוגיה הונחה לפתחו של בג"ץ שהורה למשטרה לאפשר את קיומה של הצעדה הנערכת מאז מדי שנה".
"הצעדה מהווה נדבך נוסף ביישומה בפועל של ריבונות העם היהודי על בירתו הנצחית, ירושלים", דברי קצובר ומטר המדגישות כי "ריבונות עם ישראל על כל מרחבי ארצו מתחילה ונבחנת בריבונותו על בירתו".
עוד מציינות השתיים בדבריהן לשבח את פעילותה של משטרת ירושלים לקראת הצעדות. "משטרת המחוז מקדישה כוח אדם רב, משאבים ומחשבה על מנת לצלוח את הצעדה בבטחה ופעילות זו מוכיחה את עצמה ומניבה תוצאות בשטח. כמו כן ראוי לציין ולברך על שיתוף הפעולה המרשים וההבנה ביננו, כמארגנות הצעדה, לבין קציני המשטרה המודעים לחשיבות האירוע ולערך שמירת החוק שבעצם קיומו של האירוע".
הצעדה תיפתח בשעה 21:30 בהתכנסות הצועדים לקריאת מגילת איכה משותפת ובשעה 22:00 תצא הצעדה עצמה. שעת סיום משוערת: 24:00.