התעמולה הערבית רואה ביהודים נטע זר בארץ ובפלשתינים ילידיה. ספר חדש מציג את הנתונים ההיסטוריים ונאבק בשקר.
בספרה החדש ממשיכה ד"ר רבקה שפק ליסק במאבקה החזיתי נגד התעמולה הערבית המבקשת לקעקע את הקשר ההיסטורי בין העם היהודי לארצו, ובמקביל לטעון כי הפלשתינים הם הם ילידי הארץ האמיתיים.
תחת הכותרת 'מתי ואיך היגרו הערבים והמוסלמים לארץ ישראל' חושפת ד"ר שפק ליסק את השקר ההיסטורי שקנה לו שביתה בתעמולה האירופית האנטי ישראלית, שקר שתורגם להחלטות בינלאומיות אנטי ישראליות בטריבונלים שונים.
הספר מציג מחקר מקיף וגדוש פרטים ונתונים המלמדים על הדרך שבה הגיעו הערבים לארץ ישראל בעיקר במאתיים השנים האחרונות ואת החורבן שהביאו עליה בשנים בהם שלטו בה וביושביה ביד קשה ואכזרית.
בראיונות לתקשורת סיפרה ד"ר שפק ליסק כי הגורם שהניע אותה, על אף היותה בעיני עצמה אשת שמאל, לצאת למאבק על האמת ההיסטורית היה דווקא ספרו של שלמה זנד, ספר שעורר הד תקשורתי רב בארץ ובעולם ובו ביקש לטעון זנד כי העם היהודי אינו אלא עם שהומצא במהלך הדורות, ולמעשה היהודים האמיתיים הם הפלשתינים שמעלם לא גורשו מהארץ על ידי הרומאים אלא התאסלמו.
"בספר הראשון 'מתי ואיך חוסל הרוב היהודי' הוכחתי שהרומאים לא היו נחמדים. הם חיסלו את ממלכת החשמונאים, דיכאו שתי מרידות באכזריות רבה, המרד הגדול ומרד בר כוכבא. היו מעשי טבח איומים. הנמלים של הים התיכון היו מלאים בפליטים מארץ ישראל. מאוכלוסייה של שלושה מיליון יהודים נשארו מאה וחמישים עד מאתיים אלף יהודים בלבד", סיפרה בראיון לערוץ 7.
הספר החדש מהווה חלק ראשון של מחקר והוא עוסק בתקופה שחלפה מהכיבוש הערבי ועד למלחמת העולם הראשונה (1914-640), והמשכו, בספר הבא שהיא עמלה עליו בימים אלה, יעסוק בשנים שעד הקמת מדינת ישראל.
שפק ליסק מבהירה כי מטרת הספר היא להפריך את התזה שהערבים הם תושביה הוותיקים של הארץ ולהוכיח שרוב ערביי ארץ ישראל-פלשתינה (המגדירים עצמם כפלשתינים מבחינה לאומית) הם צאצאי מהגרים שהגיעו לארץ מארצות ערב והאסלאם בטפטוף אטי, חלקם אף בעידוד השלטון המקומי. משלהי המאה ה-19 ועד מלחמת העולם הראשונה נהפך הטפטוף הזה לגלי הגירה של מהגרי עבודה בעקבות הפיתוח הכלכלי של הארץ על ידי התנועה הציונית וארגונים נוצריים, שיצרו אפשרויות תעסוקה, רמת שכר ואיכות חיים שעלו בהרבה על אלה שבארצות מוצאם.
חשיבותו של ספר זה טמונה בפרטים הקטנים ובעבודת הנמלים המחקרית שמספקת תמונה אמינה לגבי מה שהיה – ומה שלא היה – כאן, בארץ ישראל.
כריכת הספר