יהודה ושומרון הם חלקים בלתי נפרדים משאר חלקי הארץ, גם בהיבט הסביבתי. כך מבינים גם במשרד להגנת הסביבה ומקבלים החלטות בהתאם.
התובנה לפיה ישראל שממערב לירדן היא יחידה גאוגראפית וסביבתית אחת מגיעה גם למומחי המשרד להגנת הסביבה שהחליטו להחיל את ההחלטה שלא להקים מטמנות פסולת גם ביהודה ושומרון, החלטה שעד כה יושמה רק בתוך הקו הירוק.
בעמותת 'ירוק עכשיו', שהגישה עתירה לביטול יוזמה גרמנית להקמת מטמנת פסולת ליד הישוב רימונים, מזכירים כי בסוגיית איכות הסביבה לא ניתן להציב גבולות ופגיעה במי תהום ובסביבה משליכה על האזור כולו.
"לא ברור למה מלכתחילה קיבל המשרד להגנת הסביבה תכתיב מהגרמנים להקים אתרי הטמנה ביהודה ושומרון בעוד שבישראל ובגרמניה כבר שנים לא מעלים על הדעת דברים כאלה, כי השיטה מיושנת, לא משתלמת כלכלית וגם לא סביבתית. הגיע הזמן שיתנו יחס זהה לסביבה ביהודה ושומרון, כי לסביבה אין גבולות", אומר עורך הדין תומר ישראל, איש 'ירוק עכשיו'.
עו"ד ישראל מספר על מאמצים גרמניים לפגוע בריבונותה של ישראל ביהודה ושומרון במהלך הדיון המשפטי בעתירה שהוגשה נגד המטמנה. היה זה כאשר הגרמנים דרשו להקים את מטמנת הפסולת המיועדת לדבריהם לערביי יו"ש בלבד ולא ליהודים דווקא בשטחי C הנתונים באחריותה המלאה של ישראל. ההתעקשות על מיקום מטמנה פלשתינית בשטח ישראלי ולא לאפשר גם לא שימוש משותף ליהודים וערבים נראתה במהלך הדיון המשפטי כמאמץ גרמני להתכחש לריבונותה של ישראל על השטח.
כאן המקום להזכיר את קביעתה זה מכבר של תנועת הריבונות ולפיה גם בהיבט הסביבתי לא ניתן לייצר הפרדה מאולצת וחסרת היגיון והיתכנות בין יהודה ושומרון לשאר חלקי הארץ. מומחים שהביעו עמדתם בפני ראשי התנועה הציגו נתונים אודות מעבר זיהומי הנחלים ומי התהום העוברים מגב ההר לעבר השפלה, ובהיעדר חקיקה מוסדרת, אכיפה וריבונות ישראלית פגיעה מתמשכת והזנחה מצידם של ערביי והנהגת הרשות הפלשתינית גורמים להרס סביבתי המשפיע על הארץ כולה.