לא עת חגיגות היא העת הזו

קובי גדעון. לע"מ

קראו את תגובת ראשי תנועת הריבונות לתכנית טראמפ, כפי שפורסמה בעיתון 'בשבע' (30.1.20)

מערכת ריבונות
30-01-2020





כמו עם ישראל כולו ראינו גם אנחנו בתנועת הריבונות את ההצהרות העולצות שעלו מוושינגטון עם פרסום עיקרי "דיל המאה" של נשיא ארה"ב. ראינו, שמענו, אבל לא יכולנו להצטרף לרוח השמחה שפשטה גם במחוזות הימין הישראלי.

אכן, המונח ריבונות הפך שגור על שפתיהם של מדינאי ישראל ואף על אלה של מדינאי הבית הלבן, ועם זאת לא עת חגיגות היא העת הזו. זו עת לחשבון נפש עמוק. האם לכך פיללנו כשחתרנו להנחלת חזון הריבונות בציבוריות הישראלית ובהנהגה הישראלית?

לו היו הדברים נשמעים רק מפיו של נשיא ארה"ב, ניחא. כמי שרואה את עצמו מתווך בין ישראל והערבים סביר וצפוי היה שידבר על ריבונות ישראלית מחד ומאידך על מדינה פלשתינית. מימיו הראשונים בבית הלבן הזכירו לנו שוב ושוב שהאיש הוא איש עסקים, וכך נוהגים אנשי עסקים, מוצאים תוואי שיפייס את שני הצדדים. אבל כאן אין מדובר על עסקה או דיל. כאן מדובר על ארץ ישראל, על מולדתנו, ועל אימא-מולדת לא עושים עסקים.

אך לא רק טראמפ דיבר על הקמת מדינה פלשתינית (ויהא אשר יהא גודלה), אלא גם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. ראינו אותו מונה את יתרונותיה של התכנית, אך מזכיר בקולו גם את תכליתה הטראגית, מדינה פלשתינית. בפנותו לנשיא האמריקאי אמר נתניהו "תכנית השלום שלך מציעה לפלשתינים דרך למדינה בעתיד". תכנית כזו אינה יכולה להיות בשום פנים "תכנית מצוינת לישראל", כפי שהגדיר אותה נתניהו.

אנו שומעים גם את הקולות הקוראים לנו לראות את החיוב, להחיל את הריבונות ו"לבנות" על סרבנותם הסדרתית של הערבים. גישה זו היא גישתו של הסוחר, לא של האידאולוג. האם נתלה את יהבנו הציוני, את חלום הדורות לשוב לכל מרחבי ארצנו, בגחמת ליבו של מנהיג ערבי סרבן או וותרן? האם בשם התקווה לסרבנות ערבית נעצום עיניים מכך ש"את ארצי חילקו"? מאותו טעם לא נעסוק כאן בסכנותיה הביטחוניות של המדינה הפלשתינית, כי גם אם יימצא להן מענה לא נוכל לקבל את קריעתה של הארץ וחלוקתה. לא נוכל לקבל את שקר קיומן של זכויות לאומיות לעם אחר כלשהו על ארצנו שלנו. כל התפשרות וויתור שכאלה מתפרשים כהודאה ישראלית בכזב הערבי שכובשים אנו.

לנוכח כל זאת תמשיך תנועת הריבונות גם בעתיד לזעוק את זעקתה של ארץ ישראל ולהשמיע את קולם של אוהביה. על מולדת לא עושים דילים. על מולדת מחילים ריבונות!

 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.