כביש הריבונות - עובדות בשטח ותודעה

צילום: מירי צחי

ברכות לשר בנט עם אישור "כביש הריבונות" המאפשר רצף בניה בין מעלה אדומים לירושלים: הגדרת הכביש ככביש ריבונות מחזקת את תודעת הריבונות לצד קביעת העובדות.

מערכת ריבונות
09-03-2020

תנועת הריבונות מברכת את שר הביטחון, נפתלי בנט, על קבלת ההחלטה לאשר את מיזם הכביש המחבר בין מעלה אדומים לירושלים, כביש המכונה בפיו כ'כביש הריבונות'.
 
בתנועה מברכים את שרי הביטחון והתחבורה על "קבלת החלטות שהשפעתם קריטית למימוש הריבונות". ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מביעות תקווה ש"גם ראש הממשלה ינצל את הימים הללו לעשיה היסטורית ויחיל את הריבונות".
 
נזכיר כי מיזם ״כביש הריבונות״ כולל ציר תנועה שיחבר את הכפר הערבי א-זעים, הסמוך למעלה אדומים, עם הכפרים הערביים שבצידו השני של האיזור (ענתא, חיזמא וא-רם). במישור המדיני, הכביש יחבר את ירושלים ומעלה אדומים ויאפשר בנייה בהתיישבות היהודית באיזור E1.
 
לכביש יתרון גם במישור התחבורתי. הכביש יקל על עומסי התנועה בציר וישפר משמעותית את איכות החיים של תושבי מעלה אדומים והסביבה. השר בנט ציין עם קבלת אישור המיזם: "אנחנו נותנים היום אור ירוק לכביש הריבונות ויוצאים לדרך במהלך שיחבר את ירושלים עם מעלה אדומים. הפרויקט ישפר את איכות החיים של התושבים באיזור, ימנע חיכוך מיותר עם אוכלוסייה פלסטינית והכי חשוב - יאפשר את המשך הבנייה בהתיישבות. החלת ריבונות - במעשים, לא במילים. אנו נמשיך בכך״.
 
בתנועת הריבונות מציינים גם את החשיבות ההסברתית שבהשארת שיח הריבונות על השולחן המדיני והמעשי של ממשלת ישראל, עיקרון עליו מקפידים השרים בנט וסמוטריץ', לבד מעצם קביעת העובדות הריבוניות בשטחי ארץ ישראל.
 
"קיים ערך מיוחד להגדרתם של מיזמים ממשלתיים כמיזמים מקדמי ריבונות. הגדרה שכזו ממשיכה להטמיע בתודעה הישראלית ובתודעה המדינית-בינלאומית את חשיבות והיתכנות הריבונות ביהודה ושומרון לטובת תושבי יהודה ושומרון כולם, יהודים וערבים, ולמען הצדק ההיסטורי המוסר והיציבות האזורית".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
וכעת, כשהמזרח התיכון מתחדש
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2025
לזירה הצבאית מתווספת כעת הזירה המדינית, ובה לא נוכל לסמוך עוד על ניסים, גם אחרי שחזינו ברבים כאלה. המזרח התיכון המתחדש בימים אלה חייב לכלול ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון ודחיית רעיון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
מברכים ומתחייבים: נביא ריבונות
מערכת ריבונות
20-06-2025
שרים ואישי ציבור שיגרו את ברכותיהם לכנס נוער הריבונות שהתקיים בשדרות. צפו בסרטונים.
ריבונות - כתב עת מדיני
פרדוכס הנצחון
מערכת ריבונות
20-06-2025
על ישראל לתרגם את ניצחונה הצבאי להישג מדיני היסטורי משנה מציאות. ריבונות היא הישג שכזה. מאמרה של גיטה חזני-מלכיאור
ריבונות - כתב עת מדיני
צפו בפאנל בוגרי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
17-06-2025
בוגרי תנועת הריבונות וראשיה בעבר מתכנסים לפאנל מיוחד על משמעות היותם שגרירי ריבונות ודרכי ההשפעה של הנוער על תהליכים גדולים.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר אליהו: רוצים ריבונות? תשאגו את זה
מערכת ריבונות
17-06-2025
השר אליהו בכנס נוער הריבונות: בונים על נוער הריבונות כתקוותה ועוצמתה של מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
חקיקת הריבונות קרובה יותר מכפי שנדמה
מערכת ריבונות
15-06-2025
הקואליציה הנוכחית הובילה להסדרת ההתיישבות הצעירה ולהצבעה גורפת נגד מדינה פלשתינית. ח"כ רוטמן משוכנע שחקיקת הריבונות מתקרבת.
ריבונות - כתב עת מדיני
​החלטות מתקבלות בירושלים ולא בוושינגטון
מערכת ריבונות
15-06-2025
מנכ"ל מועצת יש"ע, עומר רחמים: "אפשר להחיל את הריבונות בישיבת הממשלה בשבוע הבא". צריך רק לרצות.
ריבונות - כתב עת מדיני
לא ניתן עוד להתנהל כמו לפני יום הטבח
מערכת ריבונות
15-06-2025
בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות. כך זה יקרה
מערכת ריבונות
15-06-2025
חברי הכנסת הלוי ואילוז, מראשי שדולת הריבונות בכנסת, בראיון משותף על בימת כנס נוער הריבונות בשדרות.
ריבונות - כתב עת מדיני
השר קרעי: ללא ריבונות ביו"ש אין מדינה יהודית ואין ביטחון
מערכת ריבונות
15-06-2025
שר התקשורת, שלמה קרעי: הריבונות היא עמוד שדרה לאומי, היא בוקעת מתולדות עמנו ומהווה בסיס מוסרי המגובה גם במשפט הבינלאומי.