דגן: גם ריבונות אינה שווה הכרה במדינת טרור בלב ארצנו

גרשון אלינסון

ראש מועצת שומרון: ריבונות אינה זקוקה להסכמה אמריקאית. כך פעלו בגין, אשכול ואולמרט. אסור לכרוך ריבונות בהסכמה להקמת מדינת טרור בארץ ישראל.

מערכת ריבונות
20-05-2020

בראיון שהעניק לערוץ 7 תוקף ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, בחריפות את הרעיון לפיו תכרוך ישראל את החלת הריבונות ביהודה ושומרון בהסכמה להקמתה של מדינת טרור בלב ארץ ישראל.

דגן מבטל את הטענה לפיה סירוב עיקש להקמת מדינה פלשתינית בולם למעשה את קידום חזון הריבונות. "אני כופר לחלוטין שהחלת הריבונות צריכה להיות כרוכה בהסכמה להקמת מדינת טרור. יותר מכך אני כופר בכך שהחלת הריבונות צריכה להגיע תלויה בהסכמתה או באישורה של מדינה כלשהי, גם ארה"ב".

בדבריו מזכיר יוסי דגן כי "מנחם בגין ואשכול, שהחילו ריבונות קודם בגולן ובירושלים, פעלו בניגוד מוחלט לעמדת ארה"ב. אשכול כמנהיג השמאל החליט שהוא מחיל את הריבונות על ירושלים המשוחררת למרות התנגדות אמריקאית חריפה ואמר שאנחנו מדינה ריבונית. בגין עשה זאת ביום אחד כשרייגן השתולל מזעם ואיים בביטול ההסכם האסטרטגי-ביטחוני בין ארה"ב לישראל. בגין בתגובה ביטל את ההסכם בעצמו והחיל את הריבונות. הוא אמר אז שאנחנו לא רפובליקת בננות ולא מדינת וסאלים. עברו כמה חודשים ללא הסכם הגנה ואז הוא טס לארה"ב והתפייס עם רייגן".

עוד מחדד דגן ומציין כי ברוח זו פעל גם אהוד אולמרט כשהחליט להפציץ את הכור בסוריה. הוא אף מספר על שיחה שקיים עם בכיר אמריקאי אודות אותה פרשה: "ישנו סיפור שלא ידוע ולא התפרסם אבל שמעתי אותו מגורם אמריקאי שהיה בחדר. הגורם סיפר לי שאולמרט התקשר לנשיא בוש ואמר לו שאנחנו עומדים להפציץ. בוש התנגד ואמר שנעבוד בכלים מדיניים אבל אולמרט אמר שעם כל הכבוד, אלו האינטרסים שלנו והוא זה שמחליט. אותו אדם שהיה בחדר סיפר לי שבוש עצמו אמר לאנשיו שאולמרט איש אמיץ ואני מכבד אותו".

לדבריו, על המנהיגות הישראלית לנהוג באופן הזה "בוודאי כשמדובר בטראמפ חצי שנה לפני בחירות כשכולם יודעים שהבייס שלו אוהב ישראל ותומך בריבונות יתר מחלק משרי הממשלה שלנו, זו איוולת להגיד שהחלת הריבונות מחייבת את הסכמת ארה"ב".

דגן מחדד ואומר: "גם הריבונות לא שווה הכרה במדינת טרור בלב הארץ והפרדת ישובים לגושים, בוודאי כשהסכמה כזו לא נצרכת. אנחנו מדינה עצמאית וזו הקריאה שלי לראש הממשלה כפי שאמרתי לו עצמו ערב ההכרזה בבית הלבן ואני אומר זאת גם לחברים האמריקאים, מדובר בממשל טוב שאנחנו מכבדים אותו. הייתי פעיל לבחירתו של טראמפ שהוא אוהב ישראל, אבל ראש הממשלה שלנו הוא נתניהו ולא טראמפ ולא פרידמן".

"העם מצפה מנתניהו לתיקון העוול ההיסטורי ולהחיל את הריבונות ולעמוד נגד הקמת מדינת טרור בלב הארץ", אומר דגן ומונה רוב עצום בממשלה ומחוצה לה (ימינה וישראל ביתנו) המחייב את מהלך החלת הריבונות ואומר כי הוא מצפה מראש הממשלה לעמוד על העיקרון של כן לריבונות ולא להקמת מדינת טרור בלב הארץ".

"יש כאן דפוס קבוע", אומר דגן, "כשהיה אובמה אמרו שזה נשיא עוין אי אפשר לריב אתו וכשיש נשיא אוהד אומרים שהוא אוהד ולכן לא נריב אתו". דגן מזכיר כי בפנינו נקראת שעת כושר מדינית נדירה שבה הנשיא האמריקאי אוהד ישראלי כפי שלא היה מעולם, אירופה עסוקה בהתמודדות עם הקורונה ומרבית מדינות ערב מתנגדות לרש"פ יותר מכפי שהן מתנגדות לישראל. "זה הזמן לצאת לעבודה".

"בתקופה הקרובה נשמע הרבה ספינים מצד פוליטיקאים ומצד גורמים תמימים בהתיישבות. אני קורא לראש הממשלה לעמוד איתן ולהחיל ריבונות בחודש הקרוב כפי שהוא הבטיח. זה יעבור ברוב גדול וארה"ב תצטרף לדבר הזה, וגם אם היא לא תצטרף זה לא נורא. כך היה גם בגולן ובירושלים. לקח לארה"ב להכיר בזה עשרות שנים. אז מה?".



 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.