זוהר: לעולם לא נכיר במדינה פלשתינית

ח"כ מיקי זוהר: נתניהו הבהיר כי לא נכיר במדינה פלשתינית. יו"ר מועצת יש"ע: מברך אך דרושות עוד הבהרות. תנועת הריבונות: על ראש הממשלה להבהיר את הדברים בקולו.

מערכת ריבונות
16-06-2020

האם הערפל סביב מהותה של תכנית טראמפ מתחיל להתפזר? על פי עדותו של יו"ר הקואליציה, חבר הכנסת מיקי זוהר, יתכן בהחלט שכן.

לאחר ישיבת סיעת הליכוד פרסם חבר הכנסת זוהר פוסט המסכם את עיקרי הדברים ששמעו חברי הכנסת של המפלגה מראש הממשלה, בנימין נתניהו. חבר הכנסת זוהר כתב: 

"לעולם לא נכיר במדינה פלסטינית! בישיבת סיעת הליכוד שנערכה אתמול, דנו חבריי ואני לעומק בתוכנית המאה של הנשיא טראמפ, ואני רוצה לשתף אתכם בכמה תובנות חשובות:

ראש הממשלה הודיע באופן חד משמעי שבכל קונסטלציה – לא הכנסת ולא הממשלה יכירו בעיקרון של הקמת מדינה פלסטינית. תכנית המאה לא תתקבל ככתבה וכלשונה בכנסת. היא יכולה להיות בסיס למשא ומתן אבל אינה מחייבת אותנו להקים פה מדינה פלסטינית. אני סבור כי יש רוב בכנסת להחלת ריבונות במתווה התכנית: החלת הריבונות על כל היישובים ביו"ש ,ובעז"ה גם על כל המאחזים, בלי שאף יהודי יפונה מביתו, ורצף ריבונות סביר למדינת ישראל ביהודה ושומרון תוך כדי שמירה על הצירים באופן הכי אופטימלי למתיישבים המתגוררים שם".

חבר הכנסת זוהר כתב כי "מדובר בתכנית היסטורית ובהזדמנות חד פעמית להחלת ריבונות על כל שטחי ארץ ישראל".

לדבריו אלה של חבר הכנסת זוהר הגיב ראש מועצת יש"ע, דוד אלחיאני, שכתב: "שמחתי לשמוע על השינוי בעמדת ראש הממשלה, לפיה מדינת ישראל לא תכיר בשום צורה במדינה פלסטינית. כמו כן, הובהר בישיבת הסיעה כי מתווה טראמפ כפי שהוא מופיע כעת מוביל בהכרח לייסוד מדינה פלסטינית והוא לא יועבר ככתבו וכלשונו. זהו שינוי עצום בעמדת ראש הממשלה ואני מברך על כך".

עם זאת, הוסיף אלחיאני "יש עוד בעיות במתווה טראמפ אליהן לא התייחס ראש הממשלה ושעדיין לא קיבלנו עליהן תשובות. אנו עדיין דורשים את ביטול הקפאת הבנייה בשטחי C, את שינוי המפה כדי להימנע מיצירת רצף טריטוריאלי שייקבע את גבולות המדינה הפלסטינית בעתיד ואת ביטול כל המובלעות", 

בתנועת הריבונות קוראים לראש הממשלה לאשש בקולו את הדברים ולהבהיר באופן צלול וברור כי לא יסכים בשום פנים לפתוח במו"מ מדיני על הקמתה של מדינה פלשתינית בלב הארץ, גם אם זו מוגדרת כמפורזת או כמדינה מינוס. "על מולדת לא עושים עסקים", אומרים בתנועה ומדגישים כי יעמדו מאחורי תכנית להחלת ריבונות ובלבד שזו תוגדר במפורש ככזו שאינה חלק מפשרה מדינית שאחריתה חלוקת הארץ והקמת ישות מדינית זרה בליבה.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.