מידעון ריבונות מס' 44

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 44 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
11-02-2021

חברים יקרים
שלום וברכה
 
ככל שהימים נוקפים ואנו מתקרבים אל יום הבחירות נראה שהמסר אותו אנו בתנועת הריבונות נושאים בשבועות האחרונים הולך ומתחדד, ואתו מתבררת נחיצותו. יותר ויותר פוליטיקאים ממחנה הימין נדרשים להשיב אם יביאו במו ידיהם להקמתה של ממשלת ימין-שמאל שלא תוכל לעמוד בלחצי הממשל האמריקאי והאיחוד האירופי. מנהיגי מחנה הימין שבים בזה אחר זה אל ההבנה שהמאבק הכלכלי, הבריאותי והחברתי אינו יכול לבוא על חשבון או במקום דגלי ארץ ישראל, ציונות ריבונות והתיישבות.
 
עלינו לחזק מגמה זו, להמשיך ולתבוע תשובות ברורות ונחרצות. נמשיך לקרוא למנהיגי מחנה הימין להפנים את שליחותם הדמוקרטית ליישם את רצונו של הרוב המוחלט של העם בישראל, דהיינו ממשלת ימין איתנה ויציבה. כשמונים מנדטים מצביעים למפלגות המגדירות את עצמן כמפלגות ימין ומסירת הגה השלטון, או מחצית ממנו, לידי מפלגות שמאל ושמאל מרכז רק בשל חרמות בתוך המחנה תהיה עיוות חמור של רצון הבוחר.
 
 
גיליון חדש של ריבונות בדרך אליכם
 
ברוח זו יוצא לאור בימים אלה גיליון 14 של כתב העת 'ריבונות'. בגיליון תוכלו לקרוא ראיונות עם נציגי מפלגות הימין הנדרשים להשיב על שאלות אלה של נאמנות לארץ ישראל, להתיישבות ולחזון הריבונות.
 
המרואיינים מתמודדים גם עם הראייה המפוכחת והריאלית של סיכויי קידום הריבונות בעידן ביידן, ובין השאר תוכלו לקרוא ראיון עם העיתונאית הודיה כריש-חזוני המנתחת את מהלכיה המדיניים של ישראל מול ממשל טראמפ בניסיון לזהות את הנקודה בה הוחמצה ההזדמנות להחיל ריבונות, כמו גם העלאת עצם השאלה אם אכן מדובר היה בהחמצה. התשובה שהיא מביאה בשמם של גורמים בוושינגטון מפתיעה וחשובה ביותר.
 
ראיון חשוב נוסף הוא הראיון עם פרופ' טליה איינהורן, מבכירי המשפטנים בישראל, המתייחסת לשאלת מחויבותה של הממשלה הבאה להבטחה בל פה שעל פי השמועות ניתנה על ידי נתניהו להקפאת מהלכי החלת הריבונות.
 
קיראו את העיתון והעבירו אותו גם לאחרים. התובנות והמסקנות העולות ממנו חשובות ביותר לקראת הליכתו של מחנה הימין לקלפי.
 
 
מנהיגות נשית למען ריבונות
 
השבוע הובילה תנועתנו פאנל מנהיגות נשית מיוחד שעסק בראייה ארוכת הטווח של עתיד ישראל בהיבט הריבונות והרפורמות הנדרשות במערכת המשפט על מנת לשמר את אופיה הדמוקרטי של ישראל.
 
הפאנל התקיים במסגרת ועידת 'ישראל 2030' של העיתון 'בשבע' והועלו בו תובנות דרמטיות בסוגיות אלה של ריבונות וארץ ישראל לצד התייחסותה של פרופ' איינהורן להחלטת בית הדין בהאג לחקור את התנהלותה של ישראל ביהודה שומרון ועזה. לדבריה ללא הסכמי אוסלו לא היינו מגיעים להחלטה אנטי ישראלית שכזו.
 
צפו בפאנל:
 

 

העם מצביע ימין ועל המנהיגים ליישם זאת

קיראו את המאמר שפרסמנו בג'רוזלם פוסט בקריאה למנהיגי מפלגות הימין לפעול להקמתה של ממשלה ימנית רחבה וערכית שתבטא את רצונו של העם כפי שהוא מתבטא בכל הסקרים: 80 מנדטים מצביעים למפלגות מחנה הימין. רק עשרה מנדטים מצביעים למפלגות שמאל מובהקות.

לקריאת המאמר לחצו כאן


גונבים לנו את הארץ
 
ביום רביעי השתתפנו באירוע מיוחד תחת הכותרת 'די להפקרת שטחי מדינה!'. בעוד ישראל מתמהמהת מקידום החלת הריבונות, בפעל נגזלות מאיתנו אדמותיה של הארץ.
 


יחד עם עוד נציגים ממספר ארגונים התייצבנו בכניסה לנוקדים למפגן מחאה וקריאה לשמירה על אדמות הארץ מההשתלטות המגמתית המתוכננת והמתוזמרת של הרש"פ על אדמות הארץ.
 
בימים האחרונים גילו תושבי נוקדים כי בשטחים מסביב ליישוב, הקימו ערבים פולשים 4 מבנים – 3 מבני אבן גדולים וסככה, כל זה בסמוך להשתלטות שהתחילה בייבוש נחל אלקוף והפיכתו לכביש, כדי להרחיב באופן לא חוקי את הכפרים הערביים מסביב.
 
המבנים הוקמו בתוך הקו הכחול של היישוב (אדמות המוקצות ליישוב בשביל בנייה עתידית). כל זאת לבד מעבודות בלתי חוקיות המתבצעות מזה כשנה וחצי באזור המדובר והמרוחק רק כמה מאות מטרים מהישובים, עד כה כמעט ללא פעולת אכיפה מטעם המנהל האזרחי, חרף העברת הפניות והמידע שוב ושוב.
 
המתרחש בנוקדים הוא רק דוגמא מני אלפים של פעולות השתלטות על אדמות מדינה בשטחי C’ המאורגנת על ידי הרשות הפלשתינית במימון בינלאומי אדיר של מדינות וארגונים אנטי-ישראלים. בכל דקה שעוברת, עם ישראל מאבד אלפי דונמים של אדמות.
 
 
גונבים לנו את המורשת
 
תנועתנו מברכת את אישי הציבור המוחים על הרס מתחם מזבח יהושע בהר עיבל בידי הנהגת הרש"פ. קריאתכם, קריאתנו, נגד הוונדליזם ההיסטורי הממוסד של הרש"פ שכל תכליתו היא רמיסת ועקירת המורשת היהודית מיהודה ושומרון היא קריאה מוסרית, צודקת וראשונה במעלה.
 
ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון תמנע את הפקרת ערש ההיסטוריה של העם היהודי לידי פורעים ובוזזים המבקשים לשכתב את ההיסטוריה ולהמציא עם ומורשת יש מאין.
 
קריאתנו אליכם, מנהיגי מחנה הימין, כשם שאתם מלוכדים בגינוי אזלת היד הישראלית מול שוד ההיסטוריה שלנו, דעו להתלכד ביום שאחרי הבחירות להקמת ממשלה איתנה בעלת עמדה לאומית נחושה וברורה שתמנע מעשים כאלה ותדע להעניש את מי שכבר ביצע אותם.
 
היכולת שתגלו לאחר הבחירות להקים יחד ממשלה לאומית רחבה תוכיח לנו, ציבור המצביעים, שמחאתכם לא הייתה חלק מקמפיין בחירות אלא דאגת אמת לעתידה ועברה של ארץ ישראל.
 
 
אור לגויים
 
נחתום בדברי תקווה ותפילה להצלחתם של צוותי המחקר בבית החולים איכילוב העמלים לפיתוח תרופה לנגיף הקורונה.
 
עד כה גוברים הדיווחים המעודדים על הצלחת הניסויים. האם מציון תצא תרופה ומישראל תבוא גאולה? כולנו מאמינים ומקווים שהתשובה לכך חיובית ותתברר לעין כל בהקדם. וכמו באינספור אירועים בעבר, בשורה גדולה תבוא לעולם כולו מעם ישראל.

 
את ההרצאה הזו אסור לכם לפספס
 
הצטרפו לעוד שיחה מרתקת וחשובה ביותר במסגרת הרצאות 'עוז וגאו"ן' והפעם עם ראש מועצת הר חברון, ידידנו יוחאי דמרי, על הסוגיה הכואבת והבוערת של ההשתלטות הערבית על קרקעות דרום הר חברון.



 
שבת שלום
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.