בני נוער לומדים להשפיע ריבונות

מאיר אליפור

עשרות בני נוער משתתפים בסמינריון נוסף של תנועת נוער הריבונות להיכרות עם הסברה נכונה, מינוף רעיונות, ואופן פעולת תקשורת.

מערכת ריבונות
20-12-2022

בשמורת עוז וגאו"ן שבגוש עציון קיימה תנועת הריבונות סמינריון נוסף לפעילים מרכזיים של נוער הריבונות תחת הכותרת 'לומדים להשפיע'.

על כוחו ויכולותיו של הנוער להשפיע במדיות התקשורתיות השונות שוחח עם המשתתפים צבי סוכות, איש ההתיישבות ומועמד 'הציונות הדתית לכנסת', שפרס בפני בני הנוער את הדרך הנכונה והיעילה להעביר מסרים ומידע לכלי התקשורת. זאת תוך היכרות עם שיקולי המערכות השונות.

את דבריו פתח סוכות בתחושותיו לנוכח עשרות בני הנוער המשתתפים בסמינריון. הוא הזכיר את ראשית תנועת הריבונות, לפני כ-12 שנים, כאשר "רעיון הריבונות היה נחשב, גם בעיניי, וסליחה על כך, הזוי. הדיבור היה איך למנוע את הפינוי הבא, אבל נדיה מטר ויהודית קצובר קיימו כנסים, הפיצו את הרעיון הוציאו עיתון ועוד. זה היה נראה הזוי לאורך שנים, אבל שיח הריבונות הגיע עד לנשיא ארה"ב. זה לא היה קורה בלי הדחיפה הראשונית שהתחילה במחשבה ראשונה של שתיהן. היום השמאל נמצא בקרב בלימה מול אירוע הריבונות, וכך דברים זזים".

על כוחו של הנוער בהסברה ובקידום רעיונות, ציין זוכות כי בניגוד למבוגרים שלא פעם מוצאים את עצמם עסוקים במשפחה, בפרנסה ולעיתים גם חשים כבדות בשל כישלונות עבר, הנוער בעל כוחות להזיז מערכות, אמר סוכות והציג מספר דוגמאות מהשנים האחרונות בהן נוער הוביל מבצעי התיישבות בשטח מתוך תפיסה לפיה לא די במאבק נגד פינויים ונסיגות אלא יש להתקדם ולהוביל ברמה המעשית.

בהמשך הדברים הדריך צבי סוכות את בני הנוער בהתמודדות מול המאבק התקשורתית על תשומת הלב, מאבק ששותפות לו מערכות התקשורת הגדולות כמו גם המדיות החבריות השונות. במאבק זה מושקעים מיליארדים רבים ולצד מי שסבור שיש להתנתק מהמדיות הללו, "אפשר גם להשתמש במדיום הזה שלא היה קיים עד לפני כמה שנים. היעד הוא מירב חשיפה ומשיכת כמה שיותר תשומת לב. כל הגופים המפרסמים נלחמים על תשומת הלב של הציבור וכדי להשאיר משתמש באפליקציה דואגים שהחומר יהיה המעניין ביותר".

סוכות חלק עם משתתפי הסמינריון תובנות סביב שיקולי עורכים ומערכות תקשורת כאשר מובא בפניהם אייטם, הרחיב על יחסי עיתונאי מקור, על הבדלים בין ידיעה בעלת סיכוי לתשומת לב ברמה המגזרית לעומת ידיעה העשויה למצוא מקום בעיתונות הכללית והשיקולים בהפניית אייטמים לכאן ולכאן.

עוד הדגיש את הדרך ליצירת כותרת נכונה והרחיב על חשיבותה, דיבר על ערכה של האמינות בדיווח מול עיתונאים ומערכות תקשורת, הצורך להיות מעניין ובלתי שגרתי, עסק באופן בנייה נכונה של ידיעה והיחס בין עובדות לפרשנות, מהירות העברת המידע ושיקולי העדפת כלי תקשורת אחד על פני האחר, שילוב ציטוטים בידיעה, שמירת קשר אישי עם עיתונאים ועוד.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.
ריבונות - כתב עת מדיני
להיזהר מתרחיש רצועת עזה כפול שש
מערכת ריבונות
02-10-2025
המילה 'ריבונות' לא מסנוורת את ח"כ אביחי בוארון. הוא דורש לדעת מה התוכן שיוצקים למילה הזו ואם ריבונות על בקעת הירדן לבדה לא תפיל אותנו חלילה למלכודת נוסח רצועת עזה כפול שש.
ריבונות - כתב עת מדיני
ליברמן: כל עוד נתניהו ראש ממשלה לא תהיה ריבונות
מערכת ריבונות
02-10-2025
יו"ר 'ישראל ביתנו' מטיל את האחריות על מיסמוס הריבונות שוב ושוב על כתפי ראש הממשלה נתניהו: "גם סמוטריץ' יודע שכל עוד הוא ראש ממשלה ריבונות, גם חלקית, לא תהיה".
ריבונות - כתב עת מדיני
פרס מפעל חיים מ'רגבים' לראשי תנועת הריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
בכנס תנועת ריבונות הוענק לראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, פרס מפעל חיים לשמירה על אדמות הלאום. צפו בסרטון שהופק לקראת הענקת הפרס.
ריבונות - כתב עת מדיני
רבני הציונות הדתית לנתניהו: אל תחמיץ הזדמנות לריבונות
מערכת ריבונות
10-09-2025
רבני הציונות הדתית בפניה לראש הממשלה בקריאה להחלת הריבונות על יהודה ושומרון ותמיכה בתוכנית ה82%.