השר בנט מסכם ביקור בארה"ב בו הציג בפני מחוקקים ואנשי תקשורת את חזון הריבונות וקובע: האוזן קשובה, יש רעב לאלטרנטיבה מדינית.
שר החינוך נפתלי בנט מספר על התעניינות רבה ברעיון הריבונות, אותה הוא פוגש בשיחותיו עם מחוקקים בארצות הברית.א
את הדברים אמר השר בנט לעיתונאי חגי הוברמן בעלון 'מצב הרוח'. לדבריו מהמפגשים עם מחוקקים ואנשי תקשורת אמריקאיים עולה פתיחות שלא הייתה קיימת בעבר לאלטרנטיבות מדיניות שאינן רעיון שתי המדינות. זאת בעקבות הכשלונות החוזרים ונשנים של המהלכים לקידום חזון השמאל במרוצת השנים.
השר סיפר על בכירים, גם כאלה שאינם מזוהים עם הימין, השואלים אותו מה החלופה שניתן להציג לרעיונות השמאל, ואף מציינים באוזניו כי עד כה לא הוצגה בפניהם חלופה שכזו. במענה הוא פורס בפניהם את רעיון הריבונות, השלכותיו ויתרונותיו, ולטעמו האוזן בהחלט קשבת לכך.
"בעבר הייתה נעילות על 'שתי המדינות'. הפעם יש פתיחות שלא הייתה בעבר. ההיענות מאוד מרשימה. אנחנו צריכים להיות נחושים. המסקנה שלי היא שאם ממשלת ישראל תהיה נחושה בעניין הריבונות, אפילו בהדרגה, יש סיכוי שנשכנע", דברי השר המציין בגלוי כי הוא רואה כיעד את הצגתה של עמדת הריבונות בפני ארה"ב והעולם כעמדה חלופית לזו של ראש הממשלה נתניהו. כשנשאל כיצד מתיישבת התנהלות זו של שר התנגד לעמדת ראש הממשלה, השיב והזכיר כי בקווי היסוד שלה לא אישרה ממשלת ישראל את רעיון המדינה הפלשתינית, ומשום כך הוא רואה בעמדתו שלו כעמדה התואמת את מדיניות הממשלה, ולדבריו "מי שתומך במדינה פלשתינית הוא זה שסוטה מהקו הממשלתי".
עוד אומר בנט ל'מצב הרוח'ף "יש רעב לרעיונות חדשים. הסוגיה הישראלית פלשתינית הפכה להיות נושא פחות משמעותי, פחות אובססיבי. יש עדיים מרכיב של אוטומאט של הממשל שמקדם את הרו הסטנדרטי של מדינה פלשתינית. אבל זה כי לא הצגנו חזון אלטרנטיבי. כך נשאר ואקום שהתמלא בחשיבה השבלונית של 'שתי מדינות', אני יוצא מכאן במסקנה ברורה, שאם מדינת ישראל תציב חזון אלטרנטיבי ריאלי לעתיד יו"ש, כמו תכנית הריבונות, זה אפשרי", מסכם בנט.