חברת הכנסת שרן השכל קוראת לריבונות הכרחית בבקעת הירדן כדוגמת זו שברמת הגולן, ומדברת על הקשר החי למערת המכפלה וחברון.
חברת הכנסת שרן השכל (הליכוד) מקדמת את חוק החלת הריבונות על בקעת הירדן, ובראיון ל'עולם קטן' (ויקרא 640) היא פורסת את משנתה ועמדותיה.
"יש בבקעת הירדן כמה עשרות אלפי תושבים שחיים בה כבר יותר מחמישים שנה של חקלאות ופיתוח ואהבת הארץ. יותר מזה, הם החיץ הביטחוני שלנו. בקעת הירדן היא נכס אסטרטגי, וכולם מכירים בזה. עם זאת הם כאילו אזרחים סוג ב'. החוק הישראלי לא חל עליהם, ולכן על כל בניית מחסן לטרקטור הם צריכים להילחם במנהל האזרחי. השתגענו? אנחנו מעלים בדעתנו שאי פעם נוותר על הבקעה באיזשהו הסדר ולא תהיה שם נוכחות ישראלית?".
ח"כ השכל בלשכתה. צילום: יעל רוס
"או-קיי, אומרים שריבונות זה יותר מדי, בואו תחילו את החוק הישראלי בדיוק כמו ברמת הגולן. ראינו איזו גדר ביטחונית הייתה לנו הרמה עכשיו, אחרי שש שנים של אלימות ומלחמה נוראית בצפון הערבי, וכל אחד יודע מה הייתה התוצאה אם רמת הגולן לא הייתה בידינו. בדיוק על אותו משקל נמצאת פה בקעת הירדן, שקל להסדיר אותה כל עוד יש עכשיו משטר אמריקני אוהד. אנחנו יודעים מה יהיה בעוד שלוש שנים? לא. אני יודעת שזה לא צ'ק פתוח, וכאשר החוק הישראלי יחול שם, השמים הם הגבול. זה מקום מדהים ויפהפה שיש בו כל כך הרבה היסטוריה, כל כך הרבה תיירות ואפשרויות לפיתוח. בקלות אנחנו יכולים להפוך אותה מהחצר האחורית למרפסת הקדמית של המדינה".
את הראיון מקיימת חברת הכנסת השכל תוך כדי ביקור עם כתבת העיתון, איילת כהנא, בחברון, שם קיבלה לא מכבר את אות 'יקירת העיר' על תרומתה וסיועה להתיישבות היהודית בעיר. על הקשר למערת המכפלה אומרת השכל: "תמיד מרגש לבוא לפה, זה משהו שאי אפשר להסביר במילים. כשפותחים את אולם יצחק עבורנו אנו מרגישים את העיניים, את המבטים ואת ההתלחשויות, אבל חשוב שנבוא ונפגין נוכחות. זה לבוא ולומר משהו פשוט: זה המקום שלנו, זה הבית שלנו, זו ההיסטוריה שלנו. זה לבוא ולהצהיר את זה, להגיד כמה מילות תפילה שלי במקום, להתחזק ולצאת".