סגן שר הביטחון אינו מתרשם מהנתונים הדמוגרפים המוצגים על ידי המתפ"ש: נחיל ריבונות ונוכיח שהאמת שונה. ריבונות אינה בהכרח מתן זכות הצבעה
סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן, ממשיך לדבוק בחזון החלת הריבונות, על אף התחזיות הדמוגרפיות הקודרות שהושמעו באחרונה על ידי המנהל האזרחי בהתבסס על נתוני הלמ"ס הפלשתיני.
בראיון שהעניק לערוץ 7 לאחר הישיבה בכנסת בה הוצגו הנתונים הדמוגרפיים בידי נציג מתאם פעולות הממשלה באיו"ש, הזכיר הרב בן דהן כי "היו דמוגרפים שהתנבאו לפני מספר שנים שבמדינת ישראל עצמה לא יהיה רוב של יהודים, והתברר שהדברים אינם נכונים. הוויכוח בין הדמוגרפים הוא ריב בין מספרים וכל אחד בונה תחזית ומקורות שמהם הוא שואב את המידע, הלמ"ס הפלשתיני או גורמים נוספים", אמר והזכיר בדבריו תחזיות דמוגרפיות קודמות שלא לקחו בחשבון את העלייה מברית המועצות ואת העלייה בשיעור הילודה ובכך שגו באופן קיצוני.
מעל הוויכוח המספרי קובע הרב בן דהן, יש להבהיר ש"הדבר הברור והמוחלט הוא שאנחנו כאן בארץ ישראל ולא חוששים משום ניסיונות להפחיד אותנו. הרצון להפחיד אותנו, שאולי עוד מעט לא נהיה רוב ולכן צריך לנטוש את יהודה ושומרון זו טעות חמורה".
"צריך להתמקד בעיקר. אנחנו ביו"ש כי זו ארצנו ואנחנו בה כדי לא לעזוב אותה לעולם. כמה שיותר מהר צריך להחיל את הרבונות ביו"ש, וכשזה יקרה יתברר כמה המספרים הללו לא נכונים". באשר לטענות לפיהן החלת הריבונות תחייב הצבעה פלשתינית המונית לכנסת, וממילא יוביל הדבר לאיבוד דמותה היהודית של מדינת ישראל, השיב הרב בן דהן והבהיר כי לתפיסתו החלת הריבונות אינה מחייבת את ישראל להעניק לתושבי האזורים הללו אזרחות אוטומטית.
"ישראל איחדה את כל חלקי ירושלים, אבל תושבי מזרח ירושלים אינם זכאים להצביע לכנסת אלא רק לעירייה. זו ההצעה שלי - גם אם נחיל את חוק הישראלי ביו"ש לא ניתן זכויות אזרחיות מלאות, בוודאי לא ביום הראשון. נצטרך להמתין מספר שנים, כמקובל בכל מדינה".
לדבריו אין גם בסיס לטענות לפיה היעדר זכות הצבעה לכנסת הופכת את ישראל למדינה שאינה דמוקרטית דיה. "האם ישראל פחות דמוקרטית בגלל המעמד שניתן לתושבי מזרח ירושלים? המעמד הזה לא הספיק להם? צריך לומר את האמת, לא מדובר באזרחים שבכל ארבע שנים הולכים לקלפי. הפעם אחרונה של בחירות ברשות הפלשתינית הייתה לפני 13 שנים. הם רחוקים מדמוקרטיה בעלת משמעות כמו שאנחנו מכירים. יש דוגמאות רבות לאזרחות שניתנות בהדרגה, גם בארה"ב יש חלק גדול שנקרא גואם והאנשים שם ללא אזרחות מלאה. כך גם תושבי פורטו ריקו אינם מצביעים לנשיאות. הדוגמאות קיימות".