בעוד ישראל אינה מקדמת את מהלכי הריבונות בחקיקה ברש"פ פועלים לרישום קרקעות בטאבו דווקא בשטחי C ובירושלים.
דו"ח מיוחד של מרכז המידע למודיעין ולטרור מציג עובדות אודות מאמצי הרשות הפלשתינית להשתלט על שטחי C באופן מובנה ומתוזמר היטב. מסתבר שבעוד בישראל סבורים רבים כי המציאות המדינית קופאת על שמריה יש מי שקובע עובדות בשטח ובעתיד יהיה קשה מאוד להתעלם מהן.
הדו"ח מספר כי בשנה האחרונה מגלה הרשות הפלשתינית פעלתנות רבה לקידום הסדרי רישום בטאבו של קרקעות ביהודה ושומרון. פעילות זאת מתבצעת ע"י הרשות להסדרת (רישום) האדמות והמים, גוף הפועל במסגרת רשות המקרקעין, הכפופה לממשלה הפלשתינית (העומד בראשה נהנה ממעמד של שר).
דגש מיוחד מושם שם על רישום הקרקעות בטאבו בשטחי C ובאזור ירושלים. פעולת רישום הקרקעות נתפסת ע"י הרשות הפלשתינית כאמצעי משפטי חשוב להוכחת בעלות של פלשתינים על האדמות ביהודה ושומרון.
חוקרי מרכז המידע מעריכים כי מטרת רישום הקרקעות הינה להקשות ככל הניתן על רכישת אדמות ביהודה, שומרון ומזרח ירושלים ע"י ישראלים ולהעניק יתרונות לפלשתינים הפונים לערכאות משפטיות, בין השאר, לבתי משפט ישראלים.
בדו"ח מצוין כי פעילות זאת נחשפה בריאיון שהעניק לאחרונה השופט מוסא שכארנה, יושב הראש החדש של רשות המקרקעין הפלשתינית, לסוכנות הידיעות וופא (7 באפריל 2018). בראיון זה אמר השופט שכארנה כי תהליך רישום והסדרת המקרקעין כבר החל ואיש לא יוכל לעצור אותו. לדבריו מחצית מפעולות הרישום בטאבו מתבצעות בשטח C ובאזור ירושלים במסגרת "מהלך אסטרטגי" של ההנהגה הפלשתינית, שנועד להגן על האדמות הפלשתיניות ולבסס את זכותם של הפלשתינים עליהם.
לדבריו, מהלך זה מממש גם את "זכות השיבה" באמצעות רישום קרקעות של פלשתינים החיים בניכר.
במרכז המידע מעירים ומציינים כי לפעילות רישום זו בטאבו של הרשות הפלשתינית ניתן להוסיף את שיתוף הפעולה שמקיימת הרשות הפלשתינית עם תורכיה, שבמסגרתו הועברו אליה מסמכים מהארכיון העות'מאני, במטרה להוכיח את הבעלות הפלשתינית על קרקעות ביהודה ושומרון ולסיכול השתלטות ישראלית עליהם.
"בעיתוי הנוכחי שמים הפלשתינים דגש על תיעוד בעלות ההקדש הפלשתיני (הוואקף) על קרקעות פלשתיניות במרחב ירושלים תוך הסתייעות בארכיון העות'מאני, שקיבלו מהתורכים (הכולל מסמכי רישום מקרקעין בשטחי האימפריה העות'מאנית בין השנים 1914-1517).
כאמור, שוב מסתבר כי המחשבה שדי בשלב זה בהקפאת מהלכים מדיניים ובקיומו של סטטוס קוו מדיני כדי לבלום את הקמתה של מדינת טרור בלב הארץ. מהנתונים המוצגים כאן מתחזקת ההבנה כי בהיעדר ריבונות יש ברשות הפלשתינית מי שאמונים על ביצוע מהלכים שתכליתם סיכול מהלכים ישראליים וקביעת עובדות מעשיות בשטח.