פצצת זמן דמוגרפית? נא להכיר את העובדות

נשים בירוק

הדמוגרף יורם אטינגר מסביר בקצרה כיצד התווספו לפחות 800,000 ערבים לספירת האוכלוסין הפלשתינית המנפחת את ממדי השד הדמוגרפי.

מערכת ריבונות
21-06-2018

הדמוגרף יורם אטינגר, ציר ישראל לשעבר בוושינגטון, היה אורחה של פינת הריבונות בתכנית הרדיו של שרון גל בגלי ישראל, ובה הציג את עיקרי הנתונים מהם מתעלמים הרואים בשד הדמוגרפי עילה לחלוקת הארץ והקמת מדינה ערבית נוספת בליבה.

לדברי אטינגר בחינת העובדות ניתנת להיעשות בקלות יחסית וכשם שאיש אינו מבצע מאזנים של חברה כלכלית ללא רואה חשבון מוסמך, אין להגיע למסקנות מבלי לבחון את נתוני האמת על ידי אנשי מקצוע.

"כאשר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת את הנתונים שלה הם מתקבלים ללא בדיקה על ידי הממסד הישראלי האזרחי והצבאי. מי שבודק את הנתונים רואה שהפלשתינים, בניגוד לכל העולם, כוללים בספירה למעלה מארבע מאות אלף איש שכבר למעלה משנה אינם כאן. ישראל אינה סופרת את הישראלים שלמעלה משנה אינם פה עד שהם חוזרים לכאן ושוהים כאן למעלה מתשעים יום".

לשאלת המראיין, שרון גל, אם בהתחשב במערך היחסים בין ישראל והרש"פ ניתן לבצע בדיקה אמתית של הנתונים, משיב אטינגר כי בדיקה שכזו היא פשוטה ביותר שכן מדי יום במעברי הגבול נרשמים ומתועדים באופן ממוחשב היוצאים והנכנסים, כך שניתוח הנתונים יכול להתבצע ללא כל קושי.

עוד מוסיף אטינגר ומציין כי מעבר לאותם ארבע מאות אלף איש שהלמ"ס הפלשתיני מוסיף לאוכלוסייה הערבית ביו"ש קיימים עוד כשלוש מאות אלף ערביי ירושלים שאמנם נכללים בספירה הישראלית כערבים ישראלים, אך הלמ"ס הפלשתיני אינו גורע אותם מחישוביו אלא מוסיף את מניינם על אומדן ערביי יו"ש. המשמעות היא שלמעלה משבע מאות אלף ערבים שאינם חלק מאוכלוסיית הרש"פ מתווספים למספר האמתי של ערביי יו"ש ומעצימים את השד הדמוגרפי ללא כל סיבה אמתית.

על זאת מציין אטינגר כי במרוצת השנים נישאו כמאה אלף מערביי יהודה ושומרון עם בני זוג מערביי ישראל הקטנה ולמעשה הפכו לחלק מהספירה הישראלית, אך בנתונים הפלשתיניים הרשמיים עובדה זו אינה קיימת והם ממשיכים להיות מחושבים כתושבי הרש"פ.

לבד מהנתונים המספריים מדגיש יורם אטינגר כי "אסור שהפסימיות תשתלט עלינו במנותק מהמציאות. הממסד הדמוגרפי הסטטיסטי היהודי עמד מול תיאודור הרצל וטען שהרצל הוזה כי אין סיכוי לרוב יהודי בארץ ישראל. זה היה ב-1898. הממסד הסטטיסטי דמוגרפי שהקים את הלמ"ס הישראלי עמד כחומה מול בן גוריון ואפילו הנפיק תחזיות. באוקטובר 1944 מייסד הלמ"ס הישראלי פרסם בשישה עמודים תחזית דמוגרפית איומה ואמר שבשנת 2001 יהיו 2.4 מיליון יהודים לכל היותר וגם הם טעו. כך קורה גם היום. לא רק שאין פצצת זמן דמוגרפית אלא שיש רוח גבית דמוגרפית יהודית שהיא חסרת תקדים".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ההחמצה הגדולה של הימין
יהודית קצובר ונדיה מטר
02-11-2026
ההתיישבות לבדה אינה מבטיחה את עתיד הארץ. בלי הכרעה מדינית גם הישגי ההתיישבות עלולים להיות הפיכים.
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.