החלטת מחלקת המדינה האמריקאית להסיר את הגדרת הכיבוש מרמת הגולן מחזקת את הקריאה לראש הממשלה לפתוח בהליכי ריבונות מעשיים ביהודה ושומרון.
בדו"ח זכויות האדם שלה הסירה מחלקת המדינה האמריקאית, לראשונה, את המושג 'כיבוש' מהגדרת רמת הגולן ויהודה ושומרון. האמריקאים מגדירים את רמת הגולן כשטח בשליטה ישראלית, הגדרה המקרבת את הממשל להכרה בריבונות ישראל על רמת הגולן.
גם הגדרת יהודה ושומרון בידי מחלקת המדינה אינה כוללת עוד את המונח 'כיבוש' ותפנית זו ביחס האמריקאי מוביל את ראשי מחנה הימין הפוליטי לקרוא לקידום ויישום מהלכי ריבונות גם ביהודה ושומרון.
יו״ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין הגיב לדברים בדברי תודה לנשיא האמריקאי אך הדגיש את המחויבות לצעד הבא, ריבונות ביהודה ושומרון: ״העם כבר מזמן עם הגולן, עכשיו גם טראמפ. תודה לך הנשיא טראמפ על צעד חשוב נוסף בדרך הצודקת והנכונה – בגולן וביהודה ושומרון. הצעד הבא: החלת ריבונות!״.
יו"ר 'האיחוד הלאומי', ח"כ בצלאל סמוטריץ', פנה ישירות לראש הממשלה בקריאה תחת הכותרת "נגמרו התירוצים. הגיע זמן ריבונות".
בפנייתו זו לנתניהו אומר סמוטריץ': "במשך שנים מדינת ישראל מתמודדת עם השקר הזה שקוראים לו כיבוש. שקר שמבוסס על הנחות יסוד מוטעות ואנטי ישראליות. שקר שאנחנו דורשים לעקור מהשורש. עם ישראל וארץ ישראל שזורים זה בזו משחר ההיסטוריה, כל תיאור אחר הוא פשוט שקר".
"בהודעה הזו של מחלקת המדינה האמריקנית נפתח חלון הזדמנויות שיש לנצלו. הציבור הישראלי כבר מזמן הבין את זכותינו על הארץ ומתיישר לימין. אדוני ראש הממשלה, ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות. תקבל את מלוא הגיבוי מהרוב המוחלט של הציבור הישראלי. הגיע זמן ריבונות".
יו״ר 'הימין החדש', השר נפתלי בנט הגיב גם הוא וקבע כי ״החלטת ארה״ב היא היסטוריה". לדבריו "עכשיו, כשארצות הברית כבר לא רואה בשטחי יהודה ושומרון שטח כבוש, אין סיבה לחכות יותר. חצי מיליון ישראלים צריכים להפסיק להיות סוג ב׳. באריאל, במעלה אדומים ובעופרה חיים אזרחים יהודים שמופלים לרעה בגלל שבחרו ליישב את הארץ. זה צריך להיפסק".
בדבריו התחייב השר בנט ואמר: "אנו נפתח את מושב הכנסת בהצעת חוק ראשונה שתעגן את זה בחקיקה. אני רוצה להודות לנשיא טראמפ על השינוי העצום בעמדת הממשל, זה צעד נכון בכיוון הנכון״.
שרת המשפטים ושותפתו של השר בנט להנהגת 'הימין החדש', איילת שקד, אמרה: ״הגיע זמן להחיל ריבונות בשטחי C. ההכרזה של ארצות בברית מחייבת את מדינת ישראל לקבל החלטות אמיתות ונועזות שיסייעו לביטחון ישראל ושיוויון זכויות מלא לכל אזרחיה".
גם יוחאי דמרי, ראש המועצה האזורית הר חברון, התייחס לצעד האמריקאי אותו בירך ואמר: "ברכותי לממשל האמריקאי על תיקון העוול ההיסטורי שנעשה כעת. השקר לפיו מקור הסכסוך נמצא ביהודה ושומרון - הופרך זה מכבר ומדינות העולם, בראשן ארה"ב, לצד מדינות מרכזיות בעולם הערבי- כבר מבינות זאת. עם זאת, עלינו לנקוט משנה זהירות ולא לתת להכרה האמריקנית לעוור את עינינו ולהכשיר, חלילה, תכניות מדיניות שעלולות לגבות מאיתנו מחירים כבדים".
לדבריו "זה הזמן של ממשלת ישראל לעשות צעד נוסף קדימה- לאמץ את דוח אדמונד לוי במערכת המשפט ולהחיל ריבונות על שטחי יהודה ושומרון. אני קורא לראש הממשלה ללכת בעקבות הרוח הגבית שהוא מקבל מן הממשל האמריקני, להפסיק את העוול ההיסטורי ולהמשיך את המהלך שהחל בירושלים, להחלת ריבונות גם על רמת הגולן ויהודה ושומרון".
בתנועת הריבונות מברכים על התמורה בעמדה האמריקאית ומצטרפים לקריאה לראש הממשלה ולממשלת ישראל כולה "ליישם את חזון הריבונות גם על יהודה ושומרון ולהביא בכך להגשמתו של החזון הציוני לשיבת עם ישראל לארצו, לחבלי הארץ בהם ניבאו נביאי ישראל ובהם הוקמו המשכן ובתי המקדש. עם ישראל כסף לריבונות ישראלית על לב הארץ המובטחת".
עם זאת מוסיפה תנועת הריבונות, מתריעה ומזכירה כי "ההכרה האמריקאית בריבונות ישראל על רמת הגולן אינה אלא הכרה במציאות קיימת מזה עשרות שנים ולא מעבר לכך. על ממשלת ישראל להישמר ממציאות מדינית בה היא עשויה להידרש לשלם חלילה על ההכרה בגולן בהסכמתה לתכניתו המדינית של הנשיא האמריקאי, דונלד טראמפ, במידה ואכן זו תכלול הקמת מדינה ערבית בלב הארץ".