תא"ל במיל' אמיר אביבי: נסיגות יובילו למדרון חלקלק ולמאבק על הנגב והגליל. הפתרון המדיני נמצא בריבונות על יו"ש ובהרחבת עזה לכיוון סיני.
תא"ל במיל' אמיר אביבי נשא דברים ברב-שיח מיוחד שקיימה (חמישי 4.4.19) תנועת הריבונות בירושלים, ובהם הציג את עיקרי התכנית המדינית אותה הוא מקדם יחד עם צוות של בכירים מישראל ומארה"ב.
"מטריד אותי מאוד שכשאומרים את המילה 'היפרדות' וזה נשמע להרבה אנשים הגיוני ויפה אבל אין לזה חיבור למציאות והתוצאה היא הרת אסון", קבע תא"ל אביבי והסביר: "הרשות הפלשתינית על כרעי תרנגולת. הם קיימים בזכותנו. בכל לילה חיילים שלנו עוצרים מחבלים. כך זה מאז חומת מגן באופן שוטף וזה לא נגמר. מה יקרה כשלא נפעל? הרי בתוך שנה יהודה ושומרון יהפכו לעזה". לטעמו "האחרונים שרוצים להיפרד זה הפלשתינים כי הם הראשונים שמבינים שהם יהיו אלה שישלמו על זה".
בהמשך דבריו הציג ניתוח של עיקרי הטיעונים בשמאל בעד היפרדות ונסיגה, כשהראשון בהם הוא התחושה שהמקום אינו שייך לעם היהודי אלא לפלשתינים. "זו טענה לא קבילה וגם לא חכמה, כי כשבאים למו"מ ואומרים מלכתחילה שזה לא שלנו זה לא מו"מ. למו"מ באים עם טענה שזה שלנו".
לעומת טיעון זה מזכיר אביבי שתי טענות מרכזיות, האחת נטועה בזירה הדיפלומטית והשנייה בסוגיה הדמוגרפית: "טענה אחת נוגעת לגיבוי בינלאומי. הם טוענים שאם נעשה מהלכים חד צדדיים העולם ייצא נגדנו, אבל ראינו שגם בסיפוח רמת הגולן יש התמודדות לא פשוטה אבל העובדה היא שסיפחנו והעולם קיבל את זה וכעת מתחילים להכיר בזה".
"הטענה השנייה קשורה לפי 2.6 או מיליון וחצי פלשתינאים שנמצאים ביו"ש. אם אנחנו נחיל ריבונות על שטחי C הפכנו אותם לאזרחים, אבל זה לא נכון. אפשר לספח את האזור הזה ולהשאיר את הרש"פ כפי שהיא. אפשר להחיל ריבונות על השטחים מסביב לרשות".
על התכנית המדינית שעליה הוא ואנשי צוותו עמלים, תכנית שלדבריו מתקבלת בהבנה ובאהדה בארה"ב ובאירופה הוא מספר: "הבריטים עשו לנו הרבה בעיות כשניסו להקים שתי מדינות על שטח ברוחב של שבעים קילומטר. אלו שתי מדינות עם קהילות של מיליונים בחו"ל שרוצים להגיע לכאן. זה לא הגיוני. כל בר דעת צריך להבין שצריך להביא עוד שטח לדיון. הרי בעוד עשרים שנה יהיו כאן עשרים מיליון איש. לאן נביא אותם?".
את התשובה לשאלתו זו מוצא אביבי בחצי האי סיני. הוא מזכיר ש"בעזה יש ממשלה, גבולות, צבא. למעשה מדובר במדינה. הבעיה היא שהיא קטנה מדי וללא עתיד. לכן ההצעה שלנו היא להרחיב את עזה לעשרה אחוזים מסיני לאורך החוף שהמצרים יחכירו להם, ולייצר שם מדינה פלשתינית רחבת ידיים לאורך החוף, ריבונית, חופשית ועם פוטנציאל להיות מדינה. שני מיליון הערבים ביו"ש יהיו אזרחים של מדינתם בעזה".
"אנחנו צריכים לצאת מהגישה הגלותית של קבלת תכתיבים מהעולם ולהציע פתרונות משלנו", אומר אביבי הסבור כי גם העולם הערבי נכון לשמוע הצעות מעין אלה והסוגיה הפלשתינית כבר אינה מעסיקה אותו. "העולם הערבי זקוק לישראל במאבק נגד איראן וכדי להתקרב לארה"ב. הם לא מעוניינים בפלשתינים. המצרים זקוקים לפתרון כלכלי ובטחוני והם מוכנים לשמוע על הרעיון הזה. אנחנו מדברים איתם", הוא מספר.
את דבריו חתם אביבי בהתייחסות לעמדתם של קצינים לשעבר תומכי נסיגה ישראלית מיהודה ושומרון. ביום שבו תהיה נסיגה יתחיל הקרב על הנגב והגליל. זה לא ייגמר. הרבה אנשים בישראל לא מבינים שאנחנו חיים על חוט בלימה ואם התודעה מתהפכת ואם יש תחושה שאנחנו חלשים ואפשר להשמיד אותנו זו תחילתו של מדרון חלקלק שיגיע לערביי ישראל".
יצוין כי ברב-שיח בו הציג אביבי את עיקרי תכניתו השתתפו גם חברת הכנסת לשעבר, מנהלת השדולה למען ארץ ישראל אורית סטרוק שחלקה על עמדתו של אביבי בסוגיית היחס לרצועת עזה שלטעמה הייתה ותהיה חלק בלתי נפרד מארץ ישראל וממדינת ישראל, וכן פעיל זכויות האדם, תושב מזרח ירושלים באסם עיד שסיפר על הלכי הרוחות ברחוב הערבי ביהודה ושומרון ואף ברצועת עזה.