ריבונות - צו היסטורי ומענה לטרור

צילום: מירי צחי

שורת אישים תובעת את החלת ריבונות ישראל ביהודה ושומרון כמענה לטרור. תנועת הריבונות מצטרפת לקריאה ומזכירה: ריבונות אינה עונש אלא כורח מוסרי ציוני והיסטורי.

מערכת ריבונות
25-08-2019

תנועת הריבונות מצטרפת לקריאתם של אישי ציבור להחלת ריבונות ישראל על יהודה ושומרון כמהלך היסטורי הכרחי ציוני ונדרש אך גם ככזה שיהווה מחסום ארוך טווח מול גלי הטרור.
 
"הטרור מקבל רוח גבית מהתקווה להקמת מדינה ערבית על חורבותיה של ישראל. את התקווה הזו יש לגדוע על ידי החלת הריבונות הישראלית על יהודה ושומרון", אומרות ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר.
 
דבריהן של השתיים מצטרפים לדבריה של שורת אישים הקוראים למענה ציוני עמוק ושורשי לטרור, מענה הריבונות, לאחר הפיגוע בו נרצחה רינה שנרב הי"ד ונפצעו אביה, הרב איתן, ואחיה, דביר.
 
בפנייתו לראש הממשלה כתב שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ': "אדוני ראש הממשלה, הגיע הזמן לגבות מחיר. המחבלים מקבלים גיבוי מהרשות הפלסטינית, נתפסים כגיבורים בציבור שלהם ונכנסים לכלא בתנאים טובים. את הרשות הפלסטינית  המסיתה לטרור צריך לפרק, את התקווה שלהם צריך לגדוע, ולחזור לקחת אחריות ולהחיל ריבונות בכל שטחי יהודה ושומרון".
 
עוד כתב סמוטריץ' לנתניהו כי "צריך לאמץ את המלצות הוועדה שהקים השר ארדן ולהרע את תנאי המחבלים בכלא. יש להחזיר את המחסומים ביהודה ושומרון באופן מידי. איכות החיים של הערבים לא שווה נרצח אחד שלנו".
 
ראש עיריית ירושלים לשעבר, חבר הכנסת ניר ברקת, קבע בתגובתו לפיגוע כי "התשובה שלנו לטרור תהיה החלת ריבונות, חיזוק ההתיישבות ומלחמה בהסתה של הרשות הפלסטינית ותנועות החרם".
 
מפלגת 'ימינה' פרדמה הודעה בה קבעה כי "מדיניות ההכלה של פיגועי הרצח חייבת להיפסק. בין אם זה בעוטף עזה או ביהודה ושומרון - המחבלים לא נחים וישראל מכילה. את המציאות הבלתי נסבלת הזו חייבים לעצור: בהחזרת החיסולים, בהצבת מחסומים, בהריסת בתי מחבלים ובהחלת ריבונות ישראלית. עוד היום".
 
ראש מועצת הר חברון, יוחאי דמרי, הגיב גם הוא: "ההחמרה במצב הביטחוני מחייבת תגובה הולמת, רצף האירועים מצביע על מגמה וגרירת רגליים אינה פתרון. גירוש משפחות הרוצחים לצד החלת ריבונות בשטחי c אלו צעדים ראשונים ומתחייבים".
 
ראש מועצת בנימין, ישראל גנץ, שהגיע למקום הפיגוע קבע: ''הגיע הזמן שגם ממשלת ישראל תתעורר, תיזום ולא רק תיגרר, ותשדר מסר של תקיפות, עוצמה וביטחון, כדי שאותם מפגעים יידעו שלא ניתן יותר לתקוף בנקל מטיילים שבאו לנפוש במעיינות. 'אני מצפה מראש הממשלה להבטיח את שלומם וביטחונם של תושבי יהודה ושומרון ולהפסיק להבטיח להחיל את הריבונות אלא גם לממש זאת", דברי גנץ.
 
תנועת הריבונות מברכת על דבריהם של אישים אלה ואחרים ומצטרפת אליהם, אך מצרה על שתובנת הנחיצות בריבונות מתחזקת ונשמעת רק לאחר פיגועים רצחניים. "החלת הריבונות היא משימתו הציונית של הדור הזו, משימתה של הנהגת ישראל. הריבונות אינה עונש שישראל מטילה על מישהו, אלא כורח ההיסטוריה וצו הציונות והיהדות. עם ישראל מחויב להשלים את צו שיבתו אל ארצו המובטחת. לצד הצדק ההיסטורי לריבונות גם ערך מוסף בהיותה הצעד שיגדע את חלום האויב המהוווה המנוע שמאחורי מעשי הטרור, חלום חורבנה של ישראל".
 
"הריבונות תבלום את הטרור, אך גם תפיח בכנפיה רוח של תקווה ואמונה בעתידו של העם היהודי בארצו. ביטחון, כלכלה, יציבות אזורית ומשילות הם רק חלק מיתרונותיה של הריבונות, אך בראש ובראשונה היא צו היסטורי התובע מאיתנו לזהות את חלון ההזדמנויות המדיני שנקרא בפני ממשלת ישראל ולפעול עם משק כנפי ההיסטוריה לחיזוקו של עם ישראל בארצו".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.