ראויה חברון שממנה תצא בשורת הריבונות!

צילום: מירי צחי

תנועת הריבונות מברכת את יו"ר הכנסת על דבריו אודות החובה להחיל ריבונות בחברון: בחברון החלה מלכות דוד, מחברון עלתה הקריאה 'עלה נעלה כי יכול נוכל לה'

מערכת ריבונות
04-09-2019

תנועת הריבונות מברכת את יו"ר הכנסת, ח"כ יואל (יולי) אדלשטיין, על דבריו אודות החלת הריבונות בחברון. "אדלשטיין הוא ידיד אמתי של עיר האבות", אומרות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר ומוסיפות: 

"ראויה חברון, המקום הראשון שנרכש בארץ ישראל, לשאת את בשורת ריבונות ישראל על ארצו. מחברון יצאה הקריאה האמיצה 'עלה נעלה כי יכול נוכל לה', קריאתם של יהושע בן נון וכלב בן יפונה, המתייצבים מול עשרת המרגלים שראו את עצמם כחגבים וחששו מיושבי הארץ. חברון היא גם העיר בה החל דוד את מלכותו ובה מאז ועד היום משתטחים מאות אלפי יהודים בתפילה. מחברון תצא בשורת הריבונות למימושה המלא". 

הדברים באים על רקע נאומו של יו"ר הכנסת באירוע לציון 90 שנה למאורעות תרפ"ט. אדלשטיין אמר בטקס כי "נחיל את הריבונות הישראלית בחברון. נהפוך אותה לעיר ואם בישראל. 90 שנה אחרי תרפ"ט, אנחנו צריכים לומר בקול ברור: הגיע זמן חברון, הגיע זמן ריבונות בחברון, הגיע הזמן שהיישוב היהודי בחברון יגדל באלפיו. הגיע הזמן שביקור במערת המכפלה יהיה הדבר הקל ביותר, הנוח ביותר, הטבעי ביותר".

בתוך כך בירכו בתנועת הריבונות את חלוצי תנועת 'הרחיבי' העומדת מאחורי רכישת מבנים בחברון ואיכלוסם: "המשיכו להרחיב במלוא התנופה. ברכת האבות עליכם".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.