תא"ל במיל' אביבי קובע כי בהיבט ביטחוני ההתיישבות הכרחית וללא שליטה ישראלית על כל יהודה ושומרון לא ניתן להגן על מדינת ישראל.
תא"ל במיל' אמיר אביבי פרס במהלך ועידת ההתיישבות של העיתון 'בשבע' את סכנותיה הביטחוניות של מדינה פלשתינית, ביקר את קמפיין "הביטחוניסטים" להיפרדות שאחריתה מדינה פלשתינית והבהיר כי כאיש ביטחון הוא משוכנע שאין מי שמסוגל להציג תכנית להגנתה של מדינת ישראל מכביש 6.
אביבי קובע ומתריע ממהלכיהם של בכירי ביטחון בדימוס המדברים על הפרדה אך חותרים להקמתה בפועל של מדינה פלשתינית על כל שטחי יהודה ושומרון למעט כיסים בודדים כדוגמת העיר אריאל, "לדבר הזה יש משמעות ביטחונית שחשוב להבין אותה", אמר אביב במושב מיוחד שהוקדש לסוגיית הריבונות ואותו ניהלו ראשי תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר.
אביבי הבהיר כיצד כאיש צבא ברור לו כי ההתיישבות היא המעניקה גיבוי וביטחון, בניגוד לטענות לפיהן ההתיישבות היא נטל על הביטחון. "מי שיטען שצה"ל יוכל לנוע לכל מקום בלי שליטה בצירים טועה, ומה שנותן אפשרות לשליטה בצירים זו ההתיישבות", קבע.
בדבריו ביטל את הגישה הרואה בקרקע את מוקד הסכסוך שאותו ניתן לפתור בוויתור על הקרקע. "האמת היא שיש צד שרוצה להשמיד אותנו, וככל שאתה נסוג יותר המוטיבציה להשמיד אותך עולה. העיקרון של נסיגה סותר את העיקרון הבסיסי של מדינת ישראל, עיקרון ההרתעה, שבו אתה יושב על הבקעה ועל ההרים ויש לך מרחב להתפתח ומקומות למגורים ותעשייה. היום אנחנו מייצרים הרתעה על המרחב המזרח תיכוני כי אנחנו ישובים על גבולות שהם בטוחים יחסית ופועלים לכיסוח הדשא של הטרור הפלשתיני והאיומים שמסביב. השטח ההררי מאפשר לנו שליטה אזורית ותצפיות עד איראן. לא ניתן להפעיל מערכי תצפית ומודיעין ללא השליטה בהרים. בנוסף נסיגה מאבדת את היכולת לדעת מה קורה בשטח פנימה".
עוד הזכיר אביבי בדבריו את המרחק הזעום בין הרי יהודה ושומרון לבין תל אביב ומרכזי האוכלוסייה, "המרחק הזה לא מאפשר יצירת התגוננות. ללא שליטה ברורה וחדה אין יכולת אמתית להגן על מרכז הארץ. אין מספיק עומק ליצירת הגנה אמתית. אפשר לירות ישירות לתוך בתים".
אביבי משוכנע כי אין איש ביטחון אחד שמסוגל להסביר כיצד להגן על מדינת ישראל מכביש 6. "יש דברים שמדינאים עושים ולצבא אין לו פתרון והדוגמא של עזה מלמדת שהדברים לא עובדים. האויב יודע איך למצוא פתרונות שמקעקעים את האפשרות של הצבא להיות אפקטיבי. אם ניסוג ונפתח את הבקעה לכוחות זרים ואם לא נוכל לבצע מעצרים בכל עיר ביהודה ושומרון אנחנו מסכנים ממשית את עתיד מדינת ישראל. מציאות של מדינת ישראל ללא יהודה ושומרון מאפשרת בקלות לתכנן תכנית להעלמתה של מדינת ישראל".
לנוכח קביעותיו הנחרצות בדבר החובה הישראלית להחזיק ביהודה ושומרון ככורח ביטחוני, נשאל אביבי מהקהל כיצד קורה שדווקא ביטחוניסטים בדימוס קוראים לנסיגות, ויתורים והיפרדות שאחריתם הקמת מדינה פלשתינית.
אביבי השיב וקבע כי "הביטחוניסטים" תומכי הנסיגות אינם מציגים בדבריהם תפיסת עולם ביטחונית, שכן אין איש ביטחון מקצועי שיוכל לקבוע ברמה המקצועית כי ניתן לוותר על צירי התנועה, על גב ההר והבקעה וכי ניתן להגן על המדינה מכביש 6 שיהפוך לציר בט"ש של טנקים. להבנתו בדבריהם מבטאים תומכי הנסיגות אג'נדה פוליטית ולא תפיסה ביטחונית מקצועית
"תקשיבו לביטחוניסטים. הם לא מדברים על ביטחון אלא על מנטרת הסכנה הדמוגרפית שצריך למצוא לה פתרון רציני, אבל הבעיה הזו לא חמורה ומסוכנת כמו הבעיה הביטחונית. קודם צריך ביטחון ורק אחרי זה נראה איך נפתור בעיות אזרחיות ויש לכך הרבה פתרונות יצירתיים", דברי אביבי.
דובר נוסף בוועידה היה ראש מועצת גוש עציון, שלמה נאמן, שהביע בדבריו תקווה "שגוש עציון יהיה חבל הארץ שימחק את חרפת הקו הירוק מהארץ. זו השליחות זו המשימה ואותה נבצע".
"אין יותר התלבטויות ואין שאלות. אין יותר סיכוי להקים מדינה נוספת בארץ ישראל. השאלה היא איך ומי יהיה הכוח הפוליטי שיגיד שהוא לא נכנס לממשלה אם הממשל הצבאי ממשיך. נשארה רק השאלה מה נעשה עם הערבים? כשניתן תשובה למשפט הזה יסתיים הכיבוש. התשובה לכך היא שעצם השאלה היא שאלה גלותית, תפיסה שלא יוכל לחיות במקום שבו יש גויים. התשובה היא פשוטה ביותר: ישנם יותר יהודים בניו יורק מאשר ערבים ביהודה ושומרון. האם אנחנו מעלים על הדעת להקים מדינה יהודית בניו-יורק? הרי זה אבסורד! ערבים שירימו דגל ישראל וישירו "התקווה", לא מהווים כל איום עבורנו. אם הם רוצים להיות שכנים טובים בבקשה ואם לא נעזור להם לארוז ולמצוא מגורים במקום אחר. אין שאלות. אין מדינה נוספת בין הירדן והים".
במהלך האירוע הוענק לתנועת הריבונות אות הוקרה מיוחד מטעם וועידת ההתיישבות. האות הוקדש לתנועת נוער הריבונות שנציגיה קיבלו את האות מידיהם של סגית שר החוץ, ציפי חוטובלי, שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ' ויו"ר 'בשבע', דודו סעדה.