לא עת חגיגות היא העת הזו

קובי גדעון. לע"מ

קראו את תגובת ראשי תנועת הריבונות לתכנית טראמפ, כפי שפורסמה בעיתון 'בשבע' (30.1.20)

מערכת ריבונות
30-01-2020





כמו עם ישראל כולו ראינו גם אנחנו בתנועת הריבונות את ההצהרות העולצות שעלו מוושינגטון עם פרסום עיקרי "דיל המאה" של נשיא ארה"ב. ראינו, שמענו, אבל לא יכולנו להצטרף לרוח השמחה שפשטה גם במחוזות הימין הישראלי.

אכן, המונח ריבונות הפך שגור על שפתיהם של מדינאי ישראל ואף על אלה של מדינאי הבית הלבן, ועם זאת לא עת חגיגות היא העת הזו. זו עת לחשבון נפש עמוק. האם לכך פיללנו כשחתרנו להנחלת חזון הריבונות בציבוריות הישראלית ובהנהגה הישראלית?

לו היו הדברים נשמעים רק מפיו של נשיא ארה"ב, ניחא. כמי שרואה את עצמו מתווך בין ישראל והערבים סביר וצפוי היה שידבר על ריבונות ישראלית מחד ומאידך על מדינה פלשתינית. מימיו הראשונים בבית הלבן הזכירו לנו שוב ושוב שהאיש הוא איש עסקים, וכך נוהגים אנשי עסקים, מוצאים תוואי שיפייס את שני הצדדים. אבל כאן אין מדובר על עסקה או דיל. כאן מדובר על ארץ ישראל, על מולדתנו, ועל אימא-מולדת לא עושים עסקים.

אך לא רק טראמפ דיבר על הקמת מדינה פלשתינית (ויהא אשר יהא גודלה), אלא גם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. ראינו אותו מונה את יתרונותיה של התכנית, אך מזכיר בקולו גם את תכליתה הטראגית, מדינה פלשתינית. בפנותו לנשיא האמריקאי אמר נתניהו "תכנית השלום שלך מציעה לפלשתינים דרך למדינה בעתיד". תכנית כזו אינה יכולה להיות בשום פנים "תכנית מצוינת לישראל", כפי שהגדיר אותה נתניהו.

אנו שומעים גם את הקולות הקוראים לנו לראות את החיוב, להחיל את הריבונות ו"לבנות" על סרבנותם הסדרתית של הערבים. גישה זו היא גישתו של הסוחר, לא של האידאולוג. האם נתלה את יהבנו הציוני, את חלום הדורות לשוב לכל מרחבי ארצנו, בגחמת ליבו של מנהיג ערבי סרבן או וותרן? האם בשם התקווה לסרבנות ערבית נעצום עיניים מכך ש"את ארצי חילקו"? מאותו טעם לא נעסוק כאן בסכנותיה הביטחוניות של המדינה הפלשתינית, כי גם אם יימצא להן מענה לא נוכל לקבל את קריעתה של הארץ וחלוקתה. לא נוכל לקבל את שקר קיומן של זכויות לאומיות לעם אחר כלשהו על ארצנו שלנו. כל התפשרות וויתור שכאלה מתפרשים כהודאה ישראלית בכזב הערבי שכובשים אנו.

לנוכח כל זאת תמשיך תנועת הריבונות גם בעתיד לזעוק את זעקתה של ארץ ישראל ולהשמיע את קולם של אוהביה. על מולדת לא עושים דילים. על מולדת מחילים ריבונות!

 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רק ריבונות ישראלית תביא יציבות אזורית'
מערכת ריבונות
22-10-2026
איך קורה שלמרות הטבח המזעזע האנטישמיות פורחת? מה תיצור ריבונות במרחב המזרח תיכוני? למה מתרחק האמריקאי הממוצע מישראל? שגריר ארה"ב לשעבר משיב ל'ריבונות'
ריבונות - כתב עת מדיני
לשם בדיוק מתקדמת ההתיישבות ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
22-10-2026
איפה היעדר הריבונות פוגע בזכויות האזרח? האם קודמה ריבונות בקדנציה האחרונה? לאן מתקדמת ההתיישבות בעתיד? ואולי ריבונות קצת מפריעה? יו"ר מועצת יש"ע בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ציון במשפט תיפדה – הכנס להשבת הריבונות לידי העם
מערכת ריבונות
13-10-2026
בהשתתפות שר המשפטים, ח"כים ואנשי ציבור קיימה תנועת הריבונות את כנס 'ציון במשפט תיפדה' על הדיקטטורה המשפטית והסיכוי לחולל מהפך של ממש ולהשיב לעם את הסמכות להכריע בגורלו.