חוזרים לאינטרס הישראלי - בקעת הירדן תחילה, לא למתווה טראמפ

צילום: מירי צחי

​תנועת הריבונות מגיבה לביקורו השבוע של מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפאו, בישראל ולהקמת הממשלה החדשה:

מערכת ריבונות
14-05-2020

אמנם יש לברך על כי שני האירועים הללו העלו שוב על סדר היום הפוליטי המדיני והתקשורתי את סוגיית הריבונות, אולם בפועל נראה ששוב האמריקאים ממסמסים את סעיף הריבונות בתכניתם.
 
זו השעה להזכיר לעצמנו ולעולם כי לא מהבית הלבן נובעת זכותו של העם היהודי על ארצו, אלא מההבטחה האלוהית הקדומה. אם בוחר הממשל האמריקאי לתמוך בקידום מהלך הריבונות הוא יעשה זאת כדי לזכות ולהצטרף לקידום גלגלי ההיסטוריה בכיוון הנכון, המוסרי והצודק.
 
הדיווחים המדיניים השונים מזכירים לנו שוב כי מה שמניע את צעדי הממשל האמריקאי הוא אך ורק האינטרס האמריקאי. בביקורו של ראש הממשלה בבית הלבן בינואר האחרון נטען כי בתוך ימים תוחל הריבונות, אך מיד בלם זאת ג'ראלד קושנר. לפני שבוע דיווח השגריר דיוויד פרידמן על אפשרות לקידום הריבונות ב-1 ליולי. ביום רביעי השבוע קבע מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפיאו שלא הגיע מארה"ב כדי לקדם את הריבונות, כלומר את הריבונות אפשר לדחות, הנושאים הבוערים הם סין ואיראן.
 
מכל אלה עולה כי לארה"ב יש את שיקוליה שלה, וזה בסדר, אך גם ישראל צריכה לפעול על פי השיקולים שלה ולהוכיח ריבונות. בפנינו הזדמנות לרדת ממתווה טראמפ המסוכן ולהתחיל להחיל ריבונות על בקעת הירדן שעליה יש הסכמה לאומית רחבה.
 
מאכזב לראות כי בין קווי היסוד של ממשלת ישראל החדשה לא נכלל סעיף הריבונות, על אף שסוגיה זו נכללה בקמפיין הבחירות של ראש הממשלה. מאכזב שראש הממשלה לא כלל בממשלתו את ימינה שמחזקת את נושא הריבונות. 'ימינה' יכולה הייתה להיות חיזוק נוסף ומשמעותי לנאמני ארץ ישראל מקרב חברי הליכוד בהובלת המהלכים ליישום חזון הריבונות.

זו השעה לפעול למימוש ההזדמנות לקידום המהלך המדיני המוסכם על שני המנהיגים, בנימין נתניהו ובני גנץ, ועל רוב חברי הממשלה - החלת ריבונות בבקעת הירדן כצעד ראשון, ודווקא ללא תלות כלשהי בתכנית המאה האמריקאית, ללא סכנת הנכונות חלילה להקמת מדינה ערבית על 70 אחוזים משטחי יהודה ושומרון.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לנתניהו: "אשר הקמת שלושה יישובים בצפון רצועת עזה"
מערכת ריבונות
30-06-2026
'התיישבות היא ניצחון. ריבונות היא הכרעה. זהו המסר שיחזק את ההרתעה, ישנה את המציאות הביטחונית וישפיע על כל הגזרות'