• 0
  • 1

מידעון ריבונות מס' 8

צילום: מירי צחי

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 8 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
27-05-2020

חברים יקרים
חג ביכורים שמח
 
חג השבועות, שבפתחו אנו עומדים, מזכיר לנו את הקשר החי בין עם ישראל לארצו, בין חקלאות תנובתה ופירותיה של הארץ לבין רוחו של העם המתלכד ועולה לרגל לירושלים, בירתו הנצחית. חקלאות זו היא זו שעליה ניבא הנביא יחזקאל את נבואת הגאולה "ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא". עם ישראל מתכנס לארצו והארץ מאירה לו את פניה בדמות פירותיה ועציה הפורחים.
 
חג השבועות, חג מתן תורה, מחבר אותנו גם אל מקור ההבטחות הקדומות שהחלו בהבטחה לאברהם 'לזרעך נתתי את הארץ הזאת'. זהו המעיין ממנו נבעה כמיהתנו לארץ ישראל לאורך הדורות כולם. לא מכוחה של הצהרה כזו או הכרה אחרת של מנהיג עולמי נכבד ככל שיהיה אנו שואבים את זכותנו על ארץ ישראל, אלא מכוח הבטחת האל לעמו. מכוח הבטחה זו מגיעה דרישתנו לריבונות עם ישראל על ארצו. אם יחפוץ עם כלשהו לתמוך בזכות זו ולהתחבר אל הצדק ההיסטורי והאמת הנצחית, הוא אינו "עושה טובה" לעם היהודי אלא לעצמו בעצם החיבור אל הזכות ההיסטורית והמוסרית.
 
ריבונות, לא עסקה
 
עם התגברות שיח הריבונות לנוכח התכנית המדינית אותה הציב נשיא ארה"ב על השולחן המדיני, גוברת גם ההתעניינות בעמדתה של תנועת הריבונות. דברה של התנועה נשמע ומצוטט בתקשורת. מעל כל בימה ובכל הזדמנות תנועתנו חוזרת על העיקרון שאותו אתם, ידידנו היקרים, מכירים היטב: כן לריבונות ללא כל זיקה לעסקת טראמפ המבקשת להמתיק את גלולת הרעל של המדינה הפלשתינית בריבונות על 30 אחוזים משטחי יו"ש והבקעה.
 
מדבר סקר תרחק
 
בשבועות האחרונים הפיצה תנועת השמאל 'מפקדים לביטחון ישראל' טענה לפיה כביכול סקר שביצעה התנועה הראה שרוב הציבור בישראל מתנגד למתווים השונים של החלת החוק הישראלי ביהודה ושומרון.
 
הטענה זכתה לסיקור נרחב בתקשורת וראשי התנועה הוזמנו ללא מעט אולפנים על מנת להציג את תוצאותיו של אותו "סקר". העיתונאי קלמן ליבסקינד בחר שלא להתרשם מהכותרות ומההצהרות של בכירי 'מפקדים' והעדיף לצלול לעומק נתוני הסקר ולבחון את אמיתות הנתונים שבו. התוצאה הפתיעה גם אותו.
 
בכתבה שפרסם ב'מעריב' מתאר ליבסקינד את נתוני האמת ההפוכים לחלוטין להצהרות התנועה וראשיה. מסתבר שרוב הציבור הישראלי אכן מעוניין במהלך כזה או אחר של החלת ריבונות וחוק ישראלי ביהודה ושומרון, אולם בתנועה בחרו להטעות את הציבור בכותרות שאינן אלא היפך האמת.
 
ליבסקינד אף פנה לראשי התנועה וביקש את תגובתם וזכה למענה מתחמק ופתלתל.

קיראו באתר 'ריבונות' על הסקר שלא היה.
 
 
מלכודת המאה. להכיר את העובדות
 
התנגדותה העקרונית של תנועת הריבונות לעסקת המאה של נשיא ארה"ב מוכרת היטב בשל היות התכנית כוללת הסכמה עקרונית למתווה שאחריתו הקמתה של מדינה זרה בלב ארצנו. ידידנו בועז העצני בחן את התכנית לעומקה, קרא ותרגם את כל עמודיה ולמד את המשמעות של מפת התכנית. מסקנתו מדאיגה ומטרידה ביותר ואותה הוא ארז במצגת מיוחדת תחת הכותרת 'מלכודת המאה'.
 
בראיון לערוץ 7 סיפר בועז על התוצאות אליהן נחשף רק משום שבחר פשוט לקרוא את האמת כפי שהיא ולא להסתנוור מכותרות הריבונות שניתנו לתכנית. התחייבות ישראלית למדינה פלשתינית ללא תלות בתגובת הערבים, הקפאת ישובים וחניקתם, ניתוק ישובים מצירי תנועה מרכזיים ורציפות טריטוריאלית עצומה לצד הערבי הם רק חלק מהתכנית המסוכנת שמשום מה התקבלה במחיאות כפיים על ידי בכירים במחנה הלאומי.
 
בועז קורא למנהיגי הימין להתעשת, לראות את הנתונים נכוחה ולחזור בהם מאותה התלהבות ילדותית וראשונית. לטעמו הדרך היחידה בה תוכל ישראל לחמוק מתוצאותיה הטראגיות של תכנית טראמפ היא ויתור על כל מרכיביה, כולל עצם הריבונות החלקית שהושלכה לכיוון הישראלי.
 
קראו את דבריו

 
ריבונות עבורי היא
 


והפעם בפינתנו השר אופיר אקוניס (הליכוד):
 
הריבונות עבורי היא בתוקף זכותנו הטבעית - וההיסטורית. זאת תמיד הייתה הארץ שלנו ואנחנו משלימים את חזרתנו המוחלטת למולדתנו, ארץ מכורתנו וערש תרבותנו, עם החלת הריבונות בשומרון, ביהודה ובבקעת הירדן.
 
ריבונות זה קול
 
נוער הריבונות מתגייס בימים אלה לקראת ראשית חודש יולי, המועד בו מתכוון ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להניע את גלגליה הראשונים של הריבונות במסגרת הסכמותיו עם ממשל טראמפ.
 
בני הנוער הנמרצים והנחושים, החלוצים האמתיים של הדור הבא, נערכים לקמפיין שגרירי ריבונות בחרי הארץ בו יקראו את הקריאה 'כן לריבונות ולא למדינה פלסטינית!'.
 
אם גם אתם בני נוער חדורי אהבת הארץ המבינים היטב את הסכנות הקיומיות שמאחורי חלוקת הארץ והקמת מדינת טרור בליבה, אם אתם בעלי יוזמה ורצון להשפיע באמת על המהלכים המדיניים הבאים של העם היהודי הצטרפו לתנועה ולפעילותה. חפשו אותם בפייסבוק.

שבת שלום
חג שמח
יהודית קצובר ונדיה מטר
תנועת הריבונות 
 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
כנס נוער הריבונות ה-7 בתמונות
מערכת ריבונות
14-06-2025
מפגן נוסף של נוער הריבונות הסתיים בשדרות וגם ממנו עלתה הקריאה: ריבונות עכשיו! צפו בתמונות שמשאירות טעם של עוד והיערכו לאירועים הבאים.
ריבונות - כתב עת מדיני
צביקה מור: לסיים את מבצע מרכבות גדעון כמו גדעון, בכניעת האויב
מערכת ריבונות
13-06-2025
צביקה מור בכנס נוער הריבונות: כשיש מתח בין מאזן האימה של המשפחות למאזן האומה האחראית על הריבונות, לא מפקירים את השבויים, לא נכנעים לאויב, אלא נלחמים.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסתערים קדימה, לא ככובשים אלא כריבונים
מערכת ריבונות
13-06-2025
סגן ראש עיריית שדרות: אנחנו נכנסים לעזה כדי להישאר כדי להחיל ריבונות. הרב פנדל: להפוך את עזה להתיישבות אחרת.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות היא שתבטיח ניצחון למען העתיד
מערכת ריבונות
13-06-2025
מאות בני נוער מכל רחבי הארץ השתתפו בכנס נוער הריבונות השביעי שהתקיים בשדרות. מפגן אדיר לקריאה: ריבונות עכשיו!
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות מציג: ריבונות, קצר ולעניין
מערכת ריבונות
12-06-2025
לקראת כנס נוער הריבונות ה-7 ניסחו חברי נוער הריבונות כמה מעיקריה של הריבונות בארץ ישראל, דברים שהופצו בפלאיירים מתויגים: 'יוצאים מהלופ, מחילים ריבונות'
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת הריבונות. רגע לפני... והתקשורת מתקשה להתעלם
מערכת ריבונות
11-06-2025
התקשורת הישראלית לגווניה מסקרת את ההיערכות לקראת ועידת נוער הריבונות ה-7 שתתקיים בשדרות במעמד שרים, ח"כים, אישי ציבור ובעיקר - מנהיגי העתיד של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
סמוטריץ': הנחיתי את המנהלת להתחיל בעבודת מטה לקראת החלת ריבונות
מערכת ריבונות
05-06-2025
שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ׳ בסיור עם ראש מועצת בנימין ישראל גנץ: ״הנחיתי את אנשי המינהלת להתחיל בעבודת מטה לקראת החלת הריבונות”
ריבונות - כתב עת מדיני
מתרחבת התמיכה האמריקאית ברעיון הריבונות
מערכת ריבונות
04-06-2025
חברי קונגרס אמריקאים ביקרו בשמורת עוז וגאו"ן והזדהו עם רעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
תנועת הריבונות מברכת: מהלך חשוב בדרך ליישום הריבונות
מערכת ריבונות
29-05-2025
תנועת הריבונות מברכת את חברי שדולת ארץ ישראל בכנסת, על קידום ההצעה לסדר היום להחלת ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ירושלים- כאן נפגשים שמיים וארץ – כאן פועם לב העם
מערכת ריבונות
26-05-2025
לקראת יום שחרור ירושלים, קיימה תנועת הריבונות סיור בגבעת התחמושת, בהדרכת ההיסטוריון ד"ר חיים שלם – שלחם בעצמו במקום בקרבות ששת הימים.

נגישות

הצהרת נגישות