במכתב שנשלח לראש הממשלה קובעים מאה משפטנים מהארץ ומהעולם כי הניסיון לטעון שהריבונות היא עוולה בינלאומית הוא הטעיה וחוסר יושר אינטלקטואלי.
ביוזמה שאותה מובילה עו"ד יפעה סגל, יו"ר הפורום המשפטי הבינלאומי, דוחים 100 משפטנים מישראל ומהעולם את הטענה לפיה ריבונות ישראל ביהודה ושומרון היא מהלך המנוגד לחוק הבינלאומי.
במכתב ששיגרו לראש הממשלה, בנימין נתניהו, פורסים המשפטנים את חוות דעתם המשפטית בסוגיה וקובעים כי הניסיון להציג את הסוגיה כבעיה משפטית הוא משולל יסוד, ומדובר בהכרעה פוליטית ולא משפטית.
לדבריהם "המעמד הריבוני של הגדה המערבית שנוי במחלוקת מזה זמן רב. לצד האסכולה הגורסת כי ל'מדינה הפלשתינית' יש ריבונות בשטחי הגדה המערבית, ישנה גם אסכולה הגורסת שדווקא לישראל יש ריבונות טריטוריאלית חוקית בגדה המערבית". לדבריהם המצוטטים בעיתון 'ישראל היום', "הטענות כי החלת החוק, השיפוט והמינהל של ישראל על השטחים זהה ל'סיפוח חד־צדדי', שיגרור אחריו תוצאות של 'עוולה בינלאומית', הן הטעיה והטיית דין. חריצת דין מראש על חוקיות המדיניות, תוך התעלמות מטענותיו של צד אחד (ישראל), היא מעשה פסול וחסר יושר אינטלקטואלי".
העיתון מציין כי בין החתומים על המכתב ניתן למצוא את ד"ר סינתיה דיי וואלאס, לשעבר יועצת בכירה למזכ"ל האו"ם; ד"ר מת'יס דה בלויס, מאוניברסיטת אוטרכט, הולנד; פרופ' מלווינה הלברשטאם, מבית הספר למשפטים של הישיבה־יוניברסיטי; ניקולס רוסטוב, עמית מחקר בכיר בבית הספר למשפטים בייל; ועו"ד דניאל סרוטה, בא כוח המלכה, בריטניה.
לדברי עו"ד יפעה סגל, יו"ר הפורום המשפטי הבינלאומי, המונה כ־3,000 משפטנים מרחבי העולם, "יש לעשות סדר ולהבדיל אחת ולתמיד בין שיח פוליטי לשיח משפטי". סגל קובעת כי "בהחלת הריבונות, מדינת ישראל לא עוברת על כללי המשפט הבינלאומי".