בכנס לציון יום פטירת רחל אימנו קראה ד"ר לאה גולדין לגיבוש כוח נשי מלוכד שיחד ימצא את הדרך להשבת הבנים משבי חמאס.
במסגרת הכנס המיוחד לציון יום פטירתה של רחל אמנו, אירוע בהובלת תנועת 'נשים בירוק', משרד ההשכלה הגבוהה ומועצת גוש עציון, שהתקיים בשמורת 'עוז וגאו"ן', ראיינה חברת הכנסת מיכל קוטלר-וונש מ'כחול לבן' את ד"ר לאה גולדין, אמו של סגן הדר גולדין ז"ל על תפקיד האם הנושאת עימה את תקוות הנחמה.
את הדברים פתחה חברת הכנסת קוטלר-וונש באיזכור היותה של רחל אמנו זו הממאנת להינחם ומתוך כך נובעת תקוותה שישובו בנים לגבולם מארץ אויב. "ההשראה והתקווה שאת נותנת במאבק שלך להשבת הדר והבנים מגיע מאותו מקום", אמרה ושאלה מה מצפה לאה גולדין מכל אחד ואחד מאיתנו כחלק מהמאבק להשבת הבנים.
"את התפקיד הראשון שלי ההורים שלי קבעו", סיפרה גולדין, "אני בת של שורדי שואה שלא למדו, ואנחנו הגשמנו את החלומות של ההורים שלנו וכך הפכתי למהנדסת. בהמשך נתקלתי בתקרת הזכוכית ובחרתי בקריירה עצמאית כיועצת וכמלמדת באקדמיה כדי לחיות ללא בוסים על הראש. ב-6 השנים האחרונות אני בקריירה השלישית שאותה הדר בחר לי ואני צריכה לעמוד בציפיות מאוד גבוהות".
קוטלר-וונש ציינה בהקשר זה כי לכל אחד מאיתנו יש את היכולת לעשות מעשים, ו"במקום הזה (שמורת עוז וגאו"ן') מדברים הרבה על ריבונות, ויש חשיבות רבה לדיבור על הריבונות התודעתית".
גולדין מציינת כי כמשפחה נורמאטיבית שכל הגברים בה היו לקצינים בצה"ל התרגלה משפחת גולדין "לעבוד עם המערכת", כהגדרתה, "וכמו שהבטיחו למשפחות קודמות, גם לנו הבטיחו שיחזירו לנו את הדר. הרב פרץ עמד בראש בית הדין שקבע שהדר חלל והבטיח שהוא ערב להשבת הדר. מאז עברו שש וחצי שנים".
בהמשך, מזכירה ד"ר גולדין, כעבור שנתיים נחתם ההסדר עם טורקיה אך לא נכללה בו החזרתם של הדר ואורון בעוד דובר שם על שיקום רצועת עזה. "נוצר משבר אמון", הא אומרת ומוסיפה כי על אף משבר זה, כמי שחונכה על כך שאין להרים ידיים ולהתייאש לא נותר לה "אלא לחזור למקורות ולומר שאם אין אני לי מי לי".
התובנה המעשית העולה מקביעתה זו היא הקריאה לגייס כוח נשי שימנף אנרגיות נשיות שבכוחן לפתור בעיות מורכבות, על מנת להביא לפתרון למציאות שהגברים בעלי התפקידים לא מצאו. "אני קוראת לכל האמהות ולכל הנשים להצטרף אלינו כדי לחבר כוחות וכדי להביא פתרון להשבת הבנים, להביא את הערכים למקום הנכון".
"אני פונה לכל הבנות ומאמינה שכל אחת מהמקום שלה יכולה לעשות משהו ולהשפיע, וזה יכול להצטבר להרבה כוח ולפתור את הבעיה. אני רוצה להקים את הצבא שלי, ללא הגדרות לועזיות של פמינים או שובינזם אלא פשוט נשים", קוראת לאה גולדין ומוסיפה כי ערבות הדדית היא אלמנט מאוד טבעי לנשים לאימהות. "אין בנו אגו. אנחנו צריכות לשלב כוחות ולהגיד בקול רם וחזק 'הבנים הביתה' ופעולתנו להשבת הבנים היא הראשונה בצעדים להשבת ערכים של אמת, אמון חסד, לחזור למי שאנחנו".
בפנותה לחברת הכנסת קוטלר-וונש הזכירה ד"ר גולדין כי בזכות אביה, פרופ' ארווין קוטלר, הופיעה היא עצמה בפני מועצת הביטחון של האו"ם בפורום בו הוכיח פרופ' קוטלר כי לחמאס אין זכות לקבל כל סיוע הומניטארי כל עוד הוא מפר את הדין הבינלאומי בהחזיקו את הבנים. עוד הוכיח קוטלר בפני משתתפי הדיון באו"ם כי היד הנותנת סיוע לחמאס אינה אלא חלק מהפרת הדין הבינלאומי.
"אנחנו נלחמים על הזכויות של הילדים, החיילים והאזרחים שלנו. מי שנמצא בעזה זה שני חיילים, שני אזרחים, אזרח מהעדה הבדואית ויחד זהו הפרצוף של מדינת ישראל", דברי גולדין הרואה בצעד השבת הבנים בסיס לתפנית פנימית בחברה הישראלית: "לימדו אותנו כל הזמן שהמטרה היא לא הדבר החשוב אלא הדרך שבה אנחנו מתחברים לעם ישראל מתוך המקום הנכון של אמון, אמונה וערבות הדדית. כשנלמד לפעול על פי הדין הבינלאומי ועל פי זכויות האדם נדע לפעול גם בעניינים אחרים שנובעים מאותו מקום".
בטרם שבה על קריאתה לגיבוש כוח נשי לוחם למען השבת הבנים קבעה גולדין כי "מדובר במקרה בוחן להנהגה שלנו. זה הקיום שלנו. יש כאן טרור נגד משפחות. יש ארגז כלים שהבאנו לפתחן של כל הרשויות וצריך לשכנע אותם לפעול עם ארגז הכלים הזה. מאחורי כל גבר יש אישה ועכשיו צריך לשלב את כל הכוחות שלנו יחד כדי להביא להשבת הבנים".