נוער הריבונות לשר גלנט: אל תאפשר מחיקת יו"ש ממפת ישראל

נוער הריבונות מוחה על מפת ישראל ללא יהודה ושומרון שהופיעה בספר לימוד גיאוגרפיה. מכתב נשלח לשר החינוך.

מערכת ריבונות
19-11-2020

חברי תנועת נוער הריבונות קוראים לשר החינוך, יואב גלנט, שלא לאפשר פרסום מפות המוציאות את יהודה ושומרון ממפת מדינת ישראל בספרי הלימוד.

את הפניה שיגרו חברי התנועה בעקבות עבודת חקר לימודית של הודיה, אחת מחברות התנועה, שביקשה לבחון את רמת צפיפות האוכלוסין בארץ.

 הודיה עיינה בספר הלימוד בו לומדת כיתתה, 'ישראל האדם והמרחב: נושאים נבחרים בגיאוגרפיה', וגילתה לתדהמתה ולאכזבתה כי מפת צפיפות האוכלוסין של ישראל צובעת בצבעים שונים אזורים שונים ברחבי ישראל על פי רמות הצפיפות השונות, אך אזור יהודה ושומרון נותר ללא צבע, ולמעשה כאילו אינו שייך למפת ישראל.

הגדרת הצבע האפור בו נצבע אזור יהודה ושומרון היא אזור שאין לגביו פרטי מידע. 

בעקבות הגילוי שיגרו חברי התנועה מכתב לשר גלנט ובו הם מוחים על מחיקת יהודה ושומרון ממפת המדינה וקוראים לשר לתקן "את המציאות ההזויה של מחיקת נוכחותה של מדינת ישראל בערש הולדתו של העם היהודי, יהודה ושומרון".

עוד כותבים בני הנוער לשר החינוך כי "באזור יהודה ושומרון חיים כמעט חצי מיליון אזרחי ישראל ועוד כמעט 300 אלף מאזרחי ירושלים חיים באזורים שמעבר ל"קו הירוק". האם כל אותם 800,000 אזרחים הם אזרחים סוג ב' ואינם ראויים לייצוג בספרי הלימוד ככל אזרח בישראל?".


תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רק ריבונות ישראלית תביא יציבות אזורית'
מערכת ריבונות
22-10-2026
איך קורה שלמרות הטבח המזעזע האנטישמיות פורחת? מה תיצור ריבונות במרחב המזרח תיכוני? למה מתרחק האמריקאי הממוצע מישראל? שגריר ארה"ב לשעבר משיב ל'ריבונות'
ריבונות - כתב עת מדיני
לשם בדיוק מתקדמת ההתיישבות ביהודה ושומרון
מערכת ריבונות
22-10-2026
איפה היעדר הריבונות פוגע בזכויות האזרח? האם קודמה ריבונות בקדנציה האחרונה? לאן מתקדמת ההתיישבות בעתיד? ואולי ריבונות קצת מפריעה? יו"ר מועצת יש"ע בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ציון במשפט תיפדה – הכנס להשבת הריבונות לידי העם
מערכת ריבונות
13-10-2026
בהשתתפות שר המשפטים, ח"כים ואנשי ציבור קיימה תנועת הריבונות את כנס 'ציון במשפט תיפדה' על הדיקטטורה המשפטית והסיכוי לחולל מהפך של ממש ולהשיב לעם את הסמכות להכריע בגורלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
לביאות ציון: יהודית קצובר ונדיה מטר
מערכת ריבונות
16-09-2026
זוכות אות 'אריה ציון' לשנת 2026 הן יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות. בפניכם קטעים מהכתבה שפורסמה לכבוד האירוע.
ריבונות - כתב עת מדיני
רגע לפני הבחירות: קמפיין ריבונות טלוויזיוני
מערכת ריבונות
31-08-2026
"דקת הריבונות" היא כותרת קמפיין חדש בהובלת תנועת הריבונות ובשיתוף ערוץ 14 להשבת שיח הריבונות למרכז התודעה הישראלית לקראת יום הבחירות המתקרב.
ריבונות - כתב עת מדיני
אלימות המתנחלים - מה באמת קרה בקוצרא
מערכת ריבונות
14-08-2026
הקמפיין סביב "אלימות המתנחלים" מצא את ה"כוכב התורן" שלו בכפר הערבי קוצרא, מדרום לשכם — והפעם נראה שאפילו שגריר ארה"ב מייק האקבי נפל בשבי הנרטיב. מאמר מערכת באתר 'המהדורה היהודית'
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.
יהודית קצובר ונדיה מטר
14-08-2026
דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.