תנועת הריבונות מודאגת מהדיווחים על החזרת רעיון הקמת הקונסוליה לרש"פ בירושלים: אם הממשלה והממשל לא יתעשתו נצא שוב לרחובות.
בתנועת הריבונות עוקבים בדאגה אחרי ההתבטאויות האמריקאיות האחרונות סביב מחויבות הממשל לרעיון הקמת הקונסוליה עבור הרש"פ בירושלים.
כזכור, הרעיון שעלה בראשית כהונת ביידן כנשיא ארה"ב עורר זעם רב בישראל. תנועת הריבונות יחד עם תנועות חוץ-פרלמנטאריות רבות הובילה מחאה ציבורית נרחבת שהגיעה עד מסדרונות הממשלה והכנסת בישראל וגורמים בכירים בממשל האמריקאי.
במחאה זו הודגשו השלכות שונות של הקמת קונסוליה כזו. בין השאר מדובר בפגיעה קשה בחוק הישראלי ובחוק האמריקאי המחויבים שניהם לאחדותה של ירושלים. כך גם יש במהלך שכזה כדי לבטא כרסום דרמטי בריבונותה של ישראל בירושלים וביטוי לחתירה המדינית לחלוקתה חלילה של ירושלים כבירה אחת לשני עמים ושתי מדינות.
בעקבות המחאה הציבורית הנרחבת ובעקבות אמירות נחרצות של ראשי הממשלה הוחלט בממשל האמריקאי לגנוז את רעיון הקמת הקונסוליה, ואולם כבר אז היו מי שהתריעו מפני אפשרות שמא מדובר בגניזה זמנית של הרעיות וכוונה לעורר אותו מחדש ביום שלאחר כניסת יאיר לפיד לכהונת ראש הממשלה.
בימים שקדמו לביקור ביידן בישראל התבטאו מספר בכירים בממשלו בדבר מה שהוגדר שם כמחויבותה של ארה"ב להקמת הקונסוליה. כמו כן רבו הדיווחים על הגדרת המבנה אותו מייעדים האמריקאים לקונסוליה כ'המשרד האמריקאי לענייני פלשתינים בירושלים', כינוי הנשמע כמסווה לתפקוד קונסולארי לכל דבר.
בתנועת הריבונות מציינים את דבריו של ראש עיריית ירושלים שלעבר, חבר הכנסת ניר ברקת, מי שהוביל מהלכים דיפלומטיים בקונגרס האמריקאי לבלימת רעיון הקונסוליה. בראיון לערוץ 7 הגדיר ברקת את הקונסוליה כמה שיתברר חלילה כסוס טרויאני בליבה של ירושלים. לדבריו הקמתה של הקונסוליה צפויה להיות "פגיעה קשה בירושלים. הציבור מבין שזה לשים סוס טרויאני בליבה של ירושלים. זה סממן ריבונות ואחרי האמריקאים כל העולם יפתח נציגויות בירושלים עבור הפלשתינים וזו חלוקה למעשה של העיר. זו אמירה קשה מאוד כלפי הריבונות שלנו. זה אסון אמיתי לאחדותה של ירושלים".
בתנועת הריבונות מביעים תקווה כי ראש הממשלה, יאיר לפיד, יעמוד איתן על העמדה בה נקט כשר חוץ, ולפיה ישראל תתנגד לרעיון הקונסוליה. בתנועה מזכירים כי לממשלת מעבר אין יכולת וזכות להוביל או להסכין למהלכים דרמטיים. ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות כי מנהיגי ישראל וראשי ממשלות מהעבר עמדו איתן מול לחצים אמריקאיים העשויים לפגוע באינטרס הביטחוני הקיומי והזהותי של מדינת ישראל.
"דוד בן גוריון, מנחם בגין, יצחק שמיר ושמעון פרס ידעו להציב מול הממשל האמריקאי עמדה נחושה כל אחד מהם בשעתו על אף הסיכון שבחיכוך ואי הסכמה עם הבית הלבן. לימים הוכחה צדקתם בהכרעותיהם ועל עמידה זו הם זכו בהערכה רבה בקרב ההנהגה האמריקאית. טוב ונכון יעשו ראשי ממשלת ישראל הנוכחית אם יבהירו לארה"ב כי לא יאפשרו פגיעה כלשהי בריבונות ישראל. העם בישראל יידע להעריך זאת ובעתיד יעריך זאת גם הממשל".
בתנועת הריבונות מציינים כי במידה ויתברר כי אכן רעיון הקונסוליה מקודם באפיקים שונים לא יהיה מנוס מחזרה אל מחאת ההמונים. "אם נצטרך נתגייס שוב כל אותם ארגונים חוץ פרלמנטאריים וארגונים נוספים שעוד יצטרפו, נצא לרחובות, נבהיר לעם ולהנהגה את הסכנה שברעיון הקונסוליה ויחד נבלום את המהלך. ירושלים הייתה ותהיה מעל לכל ויכוח פוליטי. נוכיח שימין ושמאל מאוחדים תחת דגל אחדותה של העיר וריבונות מדינת ישראל עליה".