הכירו את המנגנון המשומן בו מפעיל האיחוד האירופי ארגוני שמאל למחיקת זהותה היהודית של ישראל, להרס ההתיישבות ולחיזוק הרש"פ.
על חשיבות האמונה בצדקת הדרך כחלק בלתי נפרד מיכולת ההשפעה בשיח הציבורי והמדיני סביב הגשמת חזון הריבונות, שוחח מתן פלג, יו"ר 'אם תרצו', עם משתתפי סמינריון נוער הריבונות.
כמי שתנועתו מובילה מאבק הסברתי עיקש בתנועות החרם וההכפשה נגד ישראל, נגד ההתיישבות ונגד צה"ל, סבור פלג כי הקלות בה מצליחים גורמים אלה לכרסם באמונה הישראלית בצדקת טענותיה של ישראל ובמוסריות פעולותיה, נובעת מטוב הלב הישראלי, הנכונות לביקורת עצמית והרצון להימצא בצמרת הצדק. משום כך, הוא אומר, ישראל מקבלת על עצמה את האשמות השקר המוטחות בה, נכונה לבחון שוב ושוב את צעדיה אל מול צד ערבי חסר ביקורת עצמית לחלוטין, צד שעבורו כל האשם מוטל אך ורק על הצד הישראלי.
פלג הרחיב אודות המעורבות האירופית במימון ארגונים שמאל משפיעים בישראל, כאשר הבולט והזכות ביותר מהעת האחרונה הוא קמפיין אלימות המתנחלים שהוביל לדיונים דחופים בכנסת ובממשלה על הנושא כאשר למעשה "בדיקה מגלה שהאיחוד האירופי שילם מיליון שקל ל'שוברים שתיקה' לטובת הכפשת ההתיישבות ביהודה ושומרון. המשמעות היא ששלושה דיונים בוועדות הכנסת, דיון מיוחד של שר הביטחון וסיור של השר לביטחון פנים קרו בעקבות הקמפיין שמאחוריו מימון זר מסודר. משלמים מיליוני דולרים כדי לשתול בנו את הספק בצדקתנו".
את המונח 'עמלק הוא ספק' רואה פלג כתכנית עבודה סדורה וממומנת היטב שתכליתה להחליש את זרועות הביצוע והאכיפה של ישראל על ידי חיזוק אותו ספק בצדקת דרכה ובמוסריות קיומה.
באחד הדיונים, מספר פלג, סיפר יו"ר ועדת חוץ וביטחון, חבר הכנסת דם בן ברק, על חשיבות הדיון על אלימות המתנחלים בכך שסרטונים המתעדים את התופעה הגיעו אליו. בכך למעשה הודה שהדיון לא מתקיים בעקבות נתונים או מחקרים אלא בעקבות קמפיין מתוזמר ששיגר אליו את אותם סרטונים. כל זאת במציאות בה השוואה עובדתית מגלה שכל התיקים שנפתחו ביהודה ושומרון על אלימות אינם מגיעים למספר התיקים שנפחו בתחנת אזור.
"האג'נדה של האיחוד האירופי ברורה ובהתאם גם האינטרס שלו. האיחוד האירופי פועל בשלוש זרועות. הראשונה היא יצירת דה-לגיטימציה לישוב היהודי, ולשם כך פועלים ארגוני תעמולה להשתיל חוסר ביטחון וספק במוסריות על ידי התחושה שהמתנחלים אלימים ובלעדיהם יהיה כאן שלום. הזרוע השנייה היא תשלום לארגוני משפט הפועלים לריסוק ההתיישבות דרך בג"ץ. כך פעלו במקרי עמונה מגרון בתי עפרה ועוד, כאשר מדובר בעתירות במימון ממשלות זרות.. הזרוע השלישית היא מימון מאסיבי לבניה ערבית בשטחי C. עשרות מיליונים מגיעים לרש"פ לכיבוש יהודה ושומרון".
בנוסף לזאת, מציין פלג, בירושלים נעשה מהלך נוסף של ייבוא ערבים ובניית דירות למעוטי יכולת מיהודה ושומרון כדי לפגוע באיזון הדמוגרפי בבירת ישראל.
"כסף קונה תודעה", אמר וציין כי "ב-2018 הועברה שגרירות ארה"ב לירושלים מה שהוביל למתח והפגנות בעזה. באותה שנה 'שלום עכשיו' פרסם 11 פוסטים על הנושא. לעומת זאת, ב-2021 כתבו 'שלום עכשיו' מעל 210 פוסטים על ירושלים. בדקנו את הדו"חות הכספיים וראינו שבאותה תקופה רבע מיליון שקל הועברו ל'שלום עכשיו' לפעילות על ירושלים. מסתבר שירושלים מעניינת כשיש כסף שמיועד לכך. כמו שלום עכשיו כך גם ארגוני שמאל נוספים שמקבלים כספים כדי להפוך את ירושלים לסוגיה בינלאומית".
"האירוע בשמעון הצדיק יכול היה להסתיים כסכסוך שכנים שמתברר בבית משפט, אבל הנושא הפך לטעון בגלל הקמפיין הממומן", אומר פלג ומציין כי במרוצת השנים הועבר לארגוני שמאל ושמאל קיצוני סכום של כמיליארד שקלים. "מדינות האיחוד האירופי מתנגדות לרעיון מדינות הלאום ולכן קל לייצר שם מימון לקמפיינים כמו קמפיין "הדתה" שמכרסם בלאומיותה של ישראל כיהודית, למרות שאין שום סיבה שתקציב קמפיין ההדתה יגיע מכספי מפלגה בבודנסטאג הגרמני. מה להם ולזה?", הוא שואל.
ברוח זאת ממומנים קמפיינים נגד גירוש מסתננים על אף שמדובר בגנבי גבול לכל דבר. פלג מספר כי כדי להתמודד עם מסתננים שהגיעו אליה מאריתריאה סגרה ממשלת שווייץ עסקה עם רואנדה, כדי שזו תקבל מסתננים אליה, אך עשתה זאת חודש אחרי שהייתה שותפה למימון קמפיין לביטולו של הסכם זהה בין ישראל לבין רואנדה לקליטת המסתננים שהגיעו לכאן.
כך גם בקליטת הפליטים מאוקראינה. האיחוד האירופי הציע תושבות לשלוש שנים לכל אוקראיני וארגוני שמאל פעלו להביא אותם לכאן תוך תיוג המדינה כמדינת פליטים שלא יכולה להרשות לעצמה גזענות.
במציאות שכזו, מסביר פלג, תפקיד הנוער דרמטי בהיותם מעורים ברשתות החברתיות ובתקשורת האלטרנטיבית ובכוחם להוביל את המאבק על התודעה והאמונה בצדקת הדרך. לשם כך, המליץ, יש למצוא דרכים והזדמנויות לדבר על רעיון הריבונות עם אנשים שונים ומתוך כך לזהות מניפולציות ולהישמר מפניהן בשיח אידיאולוגי ולחדד את יכולת המענה מתוך היכרות עם שלושת עקרונות תורת הוויכוח, לדעת מה רוצים לומר, איך לומר ולחזור על הדברים. לשם כך, אומר פלג, על הנוער "לקרוא מאמרים, לסמן חומר, לקרוא שוב, לכתוב מאמרים, להפיץ לחברים וברשתות ולתרגל את יכולת השיח. ישראל לא תתקיים ללא אמונה בצדקת הדרך", קבע.