פעילי נוער הריבונות קיימו סיור נוסף בבקעת הירדן, נפגשו עם מובילי ומייסדי ההתיישבות וקיימו היערכות לקראת וועידת הנוער שתתקיים בקרוב בבקעה.
עשרות פעילי נוער ריבונות השתתפו בחול המועד פסח בסיור ברחבי בקעת הירדן, כחלק מקידום וחיזוק הקריאה להחלת הריבונות בבקעה וקיבועה של הקריאה בשיח הציבורי.
את הסיור קיימו הפעילים כתגובה לפיגוע הרצחני שהתרחש ימים אחדים קודם לכן בצומת חמרה בבקעה, ובו נרצחו האחיות מאיה ורינה, שהייתה עד לאחרונה פעילה בנוער, ואימן נפטרה כעבור מספר ימים מפצעיה. הי"ד.
במהלך היום ביקרו פעילי הנוער בישיבת 'שדמות נריה' ביישוב "שדמות מחולה", שם שמעו שיחה מפי הרב שלמה רוזנפלד, ראש הישיבה. הרב רוזנפלד חיזק את הפעילים וציין כי "אנחנו החומה המזרחית של עם ישראל… אנחנו משתדלים לעשות כמה שאנחנו יכולים!". חלקה השני של השיחה עם ראש הישיבה נערך במצפה הישיבה הצופה אל מעבר הגבול בין ישראל לירדן.
שיחה נוספת העביר ישראל נדיבי, ראש המועצה הראשון של בקעת הירדן. נדיבי סיפר על ראשית ההתיישבות בבקעת הירדן וחיזק את הנוער בפעילותו. בדבריו הדגיש הבדל חשוב בין ההיבט האישי להיבט הלאומי: "אני מגדל את הנכדים והנינים שלי בלי שינוי. לעומת זאת אם תהיה ריבונות או לא תהיה ריבונות. זה הבדל גדול!".
בהמשך הסיור הגיעו המשתתפים ליישוב 'גדי' שם קיבל דגשים והרחבות נוספות על המשילות בבקעת הירדן ועל תכנית הריבונות והשפעתה, זאת לקראת ועידת הנוער החמישית שתתקיים ביום י"ט סיוון (8.6). על כך שוחח עם הפעילים יו"ר התנועה לשעבר, איתמר יומטוב, שגם התייחס לטענות לפיהן החלת ריבונות תגרום להפיכת מדינת ישראל למדינה דו-לאומית: "התוכניות מדברות על להביא עלייה גדולה מארצות הברית ומדינות אירופה לארץ ישראל, כל דמוגרף שקצת מבין אומר שלא יהיה רוב ערבי", קבע.
לקראת תום היום המיוחד שמעו בני הנוער את סיפור הקמת היישוב 'שדמות מחולה' מפי אליהו דוד, מדריך טיולים ותושב היישוב זה 45 שנים. דוד סיפר גם על חוויותיו האישיות כתושב הבקעה והרחיב על תחושותיו ומחשבותיו באשר לעתיד ההתיישבות. "אני משרת במילואים וסוגר השנה 40 שנות שירות, משלם מיסים כמו כל אזרח נאמן ועצוב לי שהמדינה לא עוזרת לי. החלת ריבונות אומרת שכנראה מצבי ישתפר".
יו"ר נוער ריבונות, הוד פישרמן, סיכמה את היום בהתייחסות למצב הקשה: "כולנו כואבים את המצב, את האבידות היקרות כל כך שאנחנו מאבדים. הגיע הזמן להפסיק לשלם את מחיר הדמים הזה. הגיע הזמן לעשות כאן שינוי. החלת ריבונות בבקעה, היא הצעד הנדרש. ומי יתחיל את השינוי אם לא הנוער?".
יצוין כי בשנה האחרונה פעילות נוער ריבונות מתמקדת בעיקר סביב החלת הריבונות על בקעת הירדן תחילה, תוך הדגשה כי "אנו לא מוותרים על יהודה ושומרון" וכי מדובר ב"צעד ראשון בתוכנית הריבונות השלמה". הפעילים מקיימים מספר פעמים בחודש פעילויות הסברה במרחב הציבורי בכל רחבי הארץ, מהדרום ועד הצפון. כמו כן התנועה מחזיקה בחשבונות פעילים בכל הרשתות החברתיות ומעניקה גם בהן הסברה על ריבונות בבקעת הירדן בפרט ועל יהודה ושומרון בכלל. בחודש האחרון התחדשה התנועה בחשבון גם ברשת 'טיקטוק' הפופולארית בקרב צעירים, זאת תוך שימת דגש על הסברה ושינוי תודעתי במיוחד אצל הנוער, דור המנהיגים העתידי.
במסגרת פעילות זו מתקיימת כבר חמש שנים אחת לשנה לקראת חופשת הקיץ "ועידת נוער", בה משתתפים מאות ואלפי בני נוער הבאים להעשיר את ידיעותיהם על ריבונות, התיישבות וציונות. רבים מבני הנוער המשתתפים בוועידות מצטרפים גם הם לנוער ריבונות. השנה, בשונה מהנהוג, תתקיים הועידה בבקעת הירדן, זאת לאחר שבשנים עברו נדדו הוועידות באזור ירושלים וגוש עציון. מהלך זה בא לחדד את הקריאה לריבונות בבקעה ולאותת לממשלה כי בתוך גל הטרור שאנו חווים, זהו הצעד הראוי ביותר כתגובה מדינית.