יו"ר האגף הפרלמנטארי של נוער הריבונות פורס את מפת האינטרסים והמאבקים ההיסטוריים והנוכחיים במזרח התיכון, ואת חלקה של הריבונות בייצוב מעמדה של ישראל.
אחיה עמיר, יו"ר האגף הפרלמנטארי של נוער הריבונות. הציג בפני באי סמינריון חנוכה של נוער הריבונות את התמורות המדיניות במזרח התיכון של השנים האחרונות, תמורות שצפויות להימשך ואיתן ישתנה גם בעתיד מבנה המזרח התיכון. עוד התייחס להיסטוריה ארוכת השנים של מאבקי הכוחות במזרח התיכון שעיקרן המאבקים הפנימיים בין העדות השונות באיסלאם.
יסודות המאבקים הפנימיים מאז ראשית האיסלאם משליכים עד מאבקי ימינו אלה, כאשר שלטון האייטולות של חומייני חותר לנצח כעת את קרב כרבלא שהתרחש בשנת 680 לספירה. את זאת עשה איראן בהפניית זרועותיה הטרוריסטיות נגד ישראל ונגד מתנגדיה של איראן במזרח התיכון.
עמיר הסביר גם את מגמותיה ומהלכיה של טורקיה החותרת לשוב לעוצמות העבר של האימפריה העותומאנית ועושה זאת בדרכים רבות ומגוונות. מול שני הכוחות הללו, טורקיה ואיראן מוצאת את עצמה ישראל כאשר איראן היא כוח יורד, גם אם הוא עדיין חזק, וטורקיה ככוח עולה.
על מנת להבין את מעמדה המדיני אזורי של ישראל התייחס עמיר בדבריו גם לשכנותיה של ישראל, ההיסטוריה שלהן והמעמד הפנימי שלהן. התייחסות מיוחדת נתן לממלכה הירדנית המהווה יעד משמעותי עבור האיראנים המבקשים להשתלט דרכה על הגבול המזרחי של ישראל, שהוא הארוך מכולם. בהחלט יתכן שגם הטורקים נושאים תקווה דומה ומשום כך על ישראל להגיע, כהגדרתו של עמיר, לירדן לפני טורקיה ואיראן.
בהתייחס למצרים הציג את הקשיים בפניהם עומד הממשל המצרי, כאשר מדובר במדינה ענייה שהאזורים הניתנים בה לאיכלוס צפופים מאוד והילודה בה רבה, שני מיליון תינוקות בשנה. עוד הזכיר את החשש שהאחים המוסלמים ישובו לשלוט במצרים ואת הידוק היחסים שלה עם טורקיה, נתונים המחייבים היערכות נכונה וזהירה של ישראל. "לא יהיה בסדר אם לא נפעל שיהיה בסדר", אומר עמיר בהתייחס למצרים.
מדינה המבקשת להפוך לכוח דומיננטי משמעותי במזרח התיכון היא סעודיה, שמבינה שמאגרי הנפט שבידיה אינם מספיקים והיא זקוקה לטכנולוגיה מתקדמת ואמצעים נוספים. מנגד מתמודדת סעודיה עם איום איראני המרחף מעליה לצד האיום החות'י שפוגע כעת גם בישראל, אך מהווה מטרד לא מבוטל עבור הסעודים כמו גם על הסחר העולמי. "מדינת ישראל צריכה להבין שהאיום החות'י הוא איום קיומי עליה, על סעודיה ועל מצרים שרוב ההכנסות שלה מגיעות מהשיט בתעלה, וכל עוד החות'ים הפרוקסי'ז האיראניים קיימים מדינות האזור ילכו לאיראן. אם החות'ים קיימים למצרים אין ברירה אלא ללכת לאיראן. כאשר החות'ים פוגעים במתקני הנפט של סעודיה אין לה ברירה אלא להתקרב לאיראן או לטורקיה", מנתח עמיר.
מכאן עבר עמיר לפוטנציאל המדיני והכלכלי של ישראל הממוקמת במרכז המפה ויכולה לבחור באופן בו היא יכולה לעצב את המזרח התיכון, ועל פי התנהלותה תוכל להביא את מיעוטי המזרח התיכון לתמוך בה או להתרחק ממנה, "כדי שישראל תהפוך למעצמה עליה לבטל את איומי המעגל הראשון עליה, למנוע הצבת כוחות על הגבולות במצרים, בירדן ובלבנון וסוריה, עלינו למצב את הגבולות שלנו באופן שיתאים לנו. להחיל ריבונות בלבנון, בדרום סוריה, ביהודה ושומרון ולומר שאנחנו מעצמה ואת המזרח התיכון נבנה בדמותנו, ומי שירצה להיות איתנו ירוויח, ומי שלא, יפסיד".
על רקע כל זאת סבור אחיה כי ישראל נמצאת כעת בעיצומה של הזדמנות היסטורית להקמת מדינות שיתמכו בה, להחיל ריבונות ולהפוך את עצמה למעצמה שולטת.