בנאום מרגש ועוצמתי פנה שמעון אלקבץ ששכל את בתו בטבח השבעה באוקטובר לנוער הריבונות וקרא לא לשכוח מול אילו מפלצות אנו מתייצבים.
שמעון אלקבץ, מפקד גלי צה"ל לשעבר ששכל את בתו, סיוון, ואת חברה, נאור, בטבח השבעה באוקטובר בכפר עזה, ריגש בנאום כואב את באי כנס נוער הריבונות ה-7 שהתקיים בשדרת.
אלקבץ סיפר על מעשה הטבח שבוצע בבית לאחר שסיוון ונאור הוצאו מתחת למיטה על ידי המחבלים. אנשי זק"א היו זקוקים לעשרה ימים כדי לנקות את הבית מהדם שבו.
בדבריו הזכיר את גולת הכותרת של אמנת החמאס, רצח יהודים. לטעמו, כשם שלומדים אצלנו בבתי הספר ערכים של הגנת הצומח והחי או והדרת פני זקן, עלינו ללמוד וללמד שמאחורי הגדר חיות מפלצות שכל שאיפתן היא השמדת ישראל והרג תושביה.
אלקבץ דיבר על התרבות על ברכיה התחנכה החברה הישראלית, תרבות המקבלת את עמדת הגנרלים, הפרשנים והמורים במלוא הרצינות וללא ערעור, תרבות שהתרסקה בבוקר שבת השבעה באוקטובר. בדבריו ציין שוב דברים שאמר בהלווייתה של בתו, תזכורות לכך שאותם מעשים מזוויעים שבוצעו בטבח בוצעו גם בפרעות תרפ"ט וכך גם בפרהוד בעיראק, "הם הורגים, הם אונסים, הם כורתים, הם מחללים", אמר והזכיר את פרעות קישינב בהם נרצחו פחות יהודים מאשר בכפר עזה לבדו.
"הנאצים שהשמידו שישה מיליון יהודים עשו הכול כדי להסיר את המעשים שלהם. המפלצות של החמאס הסתובבו עם מצלמות ותיעדו בשידור חי את כל הזוועות שהם עשו. בשום מקום בעולם לא כתוב שילדה צריכה לראות את הסבתא שלה מתבוססת בדמה כשהיא מבועתת מאימה כשמעליה המחבל עם הקלצ'ניקוב בסלון של הסבתא ובפייסבוק של הסבתא, בשום מקום לא כתוב שילדה בת 23, הילדה שלי, כותבת לחברים בקבוצה 'הם אצלי בבית, דחוף עזרה'".
עוד הזכיר כי בכל הפרעות לא היו לנו צבא ומדינה וגם בבוקר השבעה באוקטובר לא היו לנו מדינה וצבא. מנגד, הזכיר את אותם שיצאו מבתיהם עם אקדחים על מנת להציל את אחיהם ואחיותיהם הנטבחים בעוטף. "אני לא יודע באיזה בתים גדלים אנשים כאלה", אמר.
אלקבץ קורא לבאי הכנס ולכולנו לשוב לעקרונות השיח ההלכתי, שיח של הצבת ספקות, איפכא מסתברא, דיון נוקב כפי שעשו משה רבנו, איוב ואחרים, מבלי לקבל את דברי הפרשנים והגנרלים כתורה למשה מסיני. "סיפור העיוורון הוביל אותנו לחידלון והחידלון הוביל לטבח. אנחנו צריכים לשנות את כל תכנת ההפעלה שלנו אחרי השבת של השבעה באוקטובר. הרוח היא שתנצח אבל לצידה אנחנו צריכים להבין שכמו שאצלנו כותבים על יפי הבלורית והתואר ומאסות על החורבן, הם אלה שצריכים לכתוב על החורבן שלהם ועל ההרוגים שלהם, שהם יזכרו מאה שנים קדימה ומה שהם עשו בשבעה באוקטובר ייצרב שם לדורי דורות".
בדבריו קשר בין הרוע שהוביל את 5500 המחבלים שפרצו את גדר הרצועה לרוע של שני המחבלים שביצעו את רצח בני משפחת פוגל ולרוע של המחבל שרצח את צאלה גז והתינוק דביר חיים הי"ד. "רק מוח מעוות וחולני מסוגל לעשות מעשים כאלה. אנחנו צריכים לשנות חשיבה. הבעיה לא אצלם. כשאנחנו מציירים גיבורי ילדות, הם מציירים את המטוסים מרסקים את מגדלי התאומים. כמעט אין בית שבו לא מצאו החיילים שלנו את הספרים של היטלר. היינו עיוורים ועכשיו אנחנו צריכים לתקן", אמר אלקבץ והדגיש את תפקידו של הנוער הערכי והמחובר למורשת ולאהבת האדם כמי שיוביל את המדינה בדורות הבאים וככאלה עליהם לזכור את השבעה באוקטובר ומשמעויותיו.
בהתייחס ליהודה ושומרון אמר אלקבץ כי בימים אלה הצבא פועל במושגים שנים מכל מה שהיה בעבר. "סיפור הסמטאות צריך להיעלם. אסור שתהיה סמטה אחת. רק כבישים רחבים ורחובות ענקיים כדי שלא יהיה לעכברים ששוחטים אותנו כשהם יכולים מקום להסתתר. אחרי השבעה באוקטובר אנחנו לא יכולים להתנהג כמו קודם". בפנותו לנוער הריבונות קרא להקשיב לקול הפנימי ולא להפסיק להטיל ספק בנאמר להם, ובעתיד, המשפחות שיקימו והילדים שיביאו לעולם הם הניצחון על האויב.