הרש"פ מזרימה לשטחי C מיליוני דולרים ועובדות בשטח

צילום: מירי צחי

ברש"פ נמשכת הפעילות המעשית לכיבוש זוחל ושקט של שטחי יהודה ושומרון בגיבוי כלכלי אירופי. היעדר הריבונות מנוצל להשתלטות ערבית.

מערכת ריבונות
24-11-2018

הגמגום המדיני הנמשך מוביל מהעבר האחר לקביעת עובדות ערביות בשטח, וזאת תוך שימת דגש מיוחד בהנהגת הרש"פ על שטחי C, האזורים שהוגדרו בהסכמי אוסלו כנתונים לשליטה ישראלית מלאה, ביטחונית ואזרחית.

כתבת ערוץ 7, דלית הלוי, דיווחה בימים האחרונים על סכום של שבעה מיליון דולר שהגיעו לידי הרש"פ מגורמים בינלאומיים במגמה לפתח מיזמים בשטחי C. על פי הדיווח הסיוע התקבל מסוכנות האו"ם UNDP, פינלנד, נורבגיה, שבדיה ואוסטריה והוא מיועד לחיזוק מה שהוגדר כ"העמידה האיתנה של התושבים הפלסטינים". ראש ממשלת הרש"פ, ראמי חמדאללה, ציין כי 6,000 פלסטינים בשטחי "C" ובעיקר התושבים הבדואים יהיו בין הזכאים לסיוע.לדבריו, כספי הסיוע יופנו לפיתוח כלכלי, תעסוקה, חינוך, מגורים, תיירות, תרבות ורווחה עבור בעלי צרכים מיוחדים.

דיווח זה של הלוי מגיע זמן קצר לאחר דיווח נוסף שלה אודות ישיבה מיוחדת שהתקיימה בנוכחות סגנו של אבו מאזן, מחמוד אל-עאלול, ובה נדונה התכנית להתרחבות השליטה והאחיזה הערבית בשטחי C, מהלך אותו מקדמת הרש"פ במרץ בשנים האחרונות תוך קביעת עובדות בשטח והקצאת משאבים רבים, כלכליים וארגוניים.

הלוי מצטטת בדיווחה את סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "וופא" המדווחת, כי ווליד עסאף, העומד בראש הגוף המכונה 'קבוצת המאבק נגד הגדר וההתנחלות' שהובילה את קיומה של הישיבה המדוברת, הדגיש במהלך הדיון את החשיבות של מעבר משלב חיזוק העמידה האיתנה לשלב של "התפשטות והתרחבות באזורי C ואספקת שירותים בסיסיים לתושבים, מים, חשמל, חינוך, בריאות ותשתית".

לדבריו האסטרטגיה של הקבוצה נקבעת על פי הנחיות ישירות של יו"ר הרש"פ אבו מאזן ובתמיכה מלאה של ראש הממשלה ראמי חמדאללה.

כאן המקום לשוב ולהזכיר את אזהרותיה של תנועת הריבונות מהתפיסה הרווחת בקרב חוגים רבים בימין הישראלי ולפיה הסטטוס קוו הקיים אופטימאלי לאינטרסים הישראליים. בתנועת הריבונות קובעים ומוכיחים בנתונים כי בעוד ישראל אינה מקדמת את החלת הריבונות ויישומה הרש"פ נוגשת בכל סטטוס קוו ובמרץ רב. קביעת העובדות הערבית בשטחי יהודה ושומרון אינה נענית מצידה של ישראל בצעדי אכיפה והמציאות מתקבעת לטובת הרש"פ וגרורותיה.

"הפלשתינים קובעים עובדות בשטח ובסבלנות ערבית אופיינית בונים לעצמם בשקט מדינה ללא התנגדות וללא לחיצות ידיים, מסמכים חתומים או טרקלינים בוהקים", התריעו ומתריעות יהודית קצובר ונדיה מטר, ראשי תנועת הריבונות. "אין דבר כזה סטטוס קוו. מדובר באשלייה מסוכנת ומסממת שבחסותה מוקמת מתחת לאפנו מדינה פלשתינית על כל סכנותיה ארוכות הטווח לעתיד מדינת ישראל. משום כך אנו שבות ומדגישות את נחיצותה הבהולה של הריבונות הישראלית על יהודה ושומרון. שעון החול אוזל ואיתו גם החול עצמו, הקרקעות, גם הם אוזלות ונשמטות מידינו. ההכרעה צריכה להתקבל בהקדם, מדינה פלשתינית על סכנותיה הקיומיות או ריבונות עם התמודדות עם מורכבות הרעיון והחזון. האם ישראל הולכת להתאבדות ע"י הקמת מדינה פלשתינית  או להתמודדות עם כאב ראש מקומי פתיר ע"י החלת הריבונות?".

 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.