• 0
  • 1

דיכטר: אל תפחידו אותנו. נחיל ריבונות!

מארק ישראל סאלם

ראש השב"כ לשעבר, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, רואה במכתב קציני השמאל לנתניהו חוסר אחריות: "נחיל ריבונות בכל ישוב ביו"ש בכנסת הזו".

מערכת ריבונות
24-05-2019

יו''ר ועדת החוץ והביטחון, ראש השב"כ לשעבר ח''כ אבי דיכטר, אינו מתרשם ממכתב ההתראה ששיגרו קציני השמאל לראש הממשלה בדרישה שלא יממש את הצהרותיו בדבר החלת ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.

"בתור הבכיר ה201 במערכת הביטחון אני אומר: כל מי שמנסה להפחיד אותנו מהחלת ריבונות ביישובים הישראליים ביו''ש, טועה ומטעה. אנחנו נחיל את הריבונות ביישובים, זה יקרה בממשלה הזו, בכנסת הזו'', קובע דיכטר.

בהודעת תגובה שפרסם כתב דיכטר: ''אני קורא שמאתיים בכירים במערכת הביטחון קוראים לראש הממשלה לא להחיל ריבונות על היישובים הישראליים ביהודה ושומרון. אז בתור הבכיר ה-201 במערכת הביטחון תרשו לי לומר לכם: זו אמירה פשוט חסרת אחריות". 

"אנחנו, ממשלות ישראל לדורותיהן, שלחו 450 אלף איש ישראלים לגור ביהודה ושומרון. בכל יישוב כזה ראוי שישראלים יחיו על פי החוק הישראלי בדיוק כשם שהוא נמצא בתל אביב, ירושלים, אשקלון עירי או מטולה. ולכן לומר שהם יחיו לפי חוקים אחרים, זו בעיניי גישה מאוד מאוד לא רצינית ולא אחראית".

עוד הוסיף דיכטר בתגוברתו: "אני אומר לכם: כל מי שחושב שצריך להמתין עד שהרשות הפלסטינית תנקוט צעדים שיהיה אפשר לדבר איתם ולהתקדם, טועה ומטעה.  לא היינו מגיעים ל450 אלף ישראלים ביהודה ושומרון  לו היינו ממתינים לרשות הפלסטינית. אנחנו נחיל את הריבונות הישראלית בכל יישוב ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, נקודה! זה יקרה בממשלה הזו, בכנסת הזו".

"לכל מי שמנסה להפחיד אותנו, בין אם היה בכיר או זוטר במערכת הביטחון או לא היה במערכת הביטחון, אני אומר: אל תזרו חול בעיני הציבור! ישראלי בעפרה ראוי שיחיה בדיוק כמו ישראלי שחי באור יהודה''.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.

נגישות

הצהרת נגישות