ראש הממשלה בפורום קהלת: איננו זרים בממלכתנו. חזרנו לכור מחצבתנו. ביהודה ושומרון נטמעה זהותנו. אין לאיש זכות לעקור אף ישוב בשום תכנית מדינית.
בנאומו בכנס פומפאו של פורום קהלת ופורום שילה, התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בהרחבה לחשיבות האחיזה הישראלית ביהודה ושומרון ולקשר ההיסטורי ארוך השנים של העם היהודי לחבל ארץ זה, קשר אותו לא ניתן לנתק.
נתניהו התייחס לתמורות במזרח התיכון והוסיף כי "בשנים האחרונות ממשל טרמפ, יחד עם השגריר המעולה דיויד פרידמן ויחד עם מזכיר המדינה, מייק פומפאו, שדיבר כאן בקול צלול וברור הוכיחו שלנגד עיניהם עומדות ההגינות, הצדק והאמת. הממשל האמריקאי העביר את השגרירות לירושלים, קבע שרמת הגולן היא חלק ממדינת ישראל ועכשיו כי מפעל ההתישבות ביהודה ושומרון לא עובר על שום חוק בין לאומי".
"הצהרת פומפאו קובעת שאיננו זרים בממלכתנו. לפני 53 שנה חזרנו לכור מחצבתנו. כחייל וכמפקד בסיירת מטכ"ל אני זוכר את ההתרגשות העצומה שבסיורים שערכנו ביהודה ושומרון, וראיתי לפני שהישובים פרחו את בצורה מוחשית את כל המקומות שקראנו עליהם בתנך, הר גריזים, הר עיבל, שילה, ענתות. זכותם של היהודים לגור בחברון ובמזרח ירושלים ובד בבד זכותם לחיות כאן בחיפה ובכל חלקי הארץ. אלפי מנדטים ומסמכים עולמיים תומכים בכך. אף אחד לא הבדיל בין יהודה ושומרון לכל שאר חלקי הארץ. אדרבה, שם התקיימו רוב האירועים ההיסטוריים של עמנו".
"הדבר היחיד שאיבדנו הוא את זכות מימוש הריבונות שם... במקומות כמו חברון וירושלים יהודים חייו עשרות ומאות שנים ברציפות ביהודה ובדרום השומרון. לכן גם כחייל צעיר חשבתי בליבי, לא רק שזה לב המולדת, כל רגב כל נקיק כל פסגה, כל טרסה, הם חלק מעמוד השדרה של ארצנו. בכל המובנים. כאן נטמעה זהותנו ולא ייתכן כי המקום יישאר שומם. פיתחנו את האזור, הקמנו ישובים לתפארת, תשתיות, לטובת כולם. יהודים וערבים. אין להם כלכלה, לצערי, אבל זאת האמת. ההתיישבות היהודית באזור חשובה לנו ולהם. אנחנו יודעים את התרומה החשובה של ההתיישבות לכולם. לא אתן לאף אחד לעקור אף ישוב באף תוכנית מדינית. לא של יהודים ולא של אחרים. אין עקירת ישובים. מה קרה כשעקרנו ישובים? קיבלנו טרור וטילים. לא נחזור לטעיות העבר".
בהמשך דבריו הציג נתניהו את עיקרי עמדתו על עתיד יהודה ושומרון: "העקרונות לא מסובכים, בכל השטח ממערב לירדן השליטה הביטחונית הייתה ותישאר של היהודים. ירושלים לא תחולק. מנהיגות שדוגלת בהרכנת ראש היא מדיניות שתחזיר אותנו שנים אחורה".
"הזדמנויות עלולות לחלוף. גם לדוד בן גוריון הייתה הזדמנות ואם הוא לא היה לוקח אותה ייתכן והיינו מקבלים היסטוריה יהודית אחרת. השינויים המתחוללים כאן הם מכיוון שאנחנו כאן. יש חלון הזדמנויות והחלון נפתח כרגע ויכול להסגר. לתפיסתי האישית יהודה ושומרון הם קיר המגן של מדינת ישראל. פסגות השומרון הם התצפית למדינת ישראל ואם אנחנו לא נהיה שם, צבאות טרור יהיו שם ותהיה להם אפשרות שליטה על כל אזורי הארץ. אנחנו רואים מה קורה כשהאיסלם מתמקם בטריטוריה עצמאית, אפילו במדינות שאינן עויינות לנו. דבר אחד בטוח - כשישראל שולטת באזור אין איום כזה והדבר חשוב לביטחוננו ולבטחון אחרים".
"יש לנו הזדמנות עם ידידים שלא היו לציונות מאז הקמתה, ומעבר לשאלת המשפט, יש פה דבר עמוק מאוד. הרבה עמים איבדו את ארצם, רוב העמים העתיקים נעלמו, רבים הוגלו ונטמעו בעמים החדשים או שהושמדו. יש רק מקרה אחד של עם עתיק שהוגלה מארצו, לא נטמע והצליח לשוב לביתו. אבל תחשבו על עם שרוצה לחזור לארצו, "לשנה הבאה בירושלים", ובסוף הוא שב לציון. אם הוא חוזר ועם אחר בנה את ביתו, גם אז הייתה לעם זכות. לא הייתה כאן מדינה של הערבים, לא הייתה לאומיות ומדינה לערבים. אף אחד לא הקים כאן בית אחר. לכן לפני 100 שנה בוורסאי, במנדט, לא היה אדם בעולם שלא הכיר בזכותם של היהודים לחיות במולדתם ובראש ובראשונה ביהודה ושומרון. והנה יריבינו הבינו את הקשר בין הנצחון הצבאי, הניצחון מדיני, דעת הקהל והצדק... נמשיך לחזק את ההתיישבות. הצהרת פומפאו היא שיאה של עבודה מואמצת של בנים. תודה לך הנשיא פומפאו תודה לך נשיא ארה"ב תודה לחברתנו הטובה אמריקה".
בתנועת הריבונות מברכים על עיקרי דבריו של ראש הממשלה ורואים בהם בסיס איתן וצודק למהלך המדיני הנדרש בעת הזו, מהלך הריבונות. "ראש הממשלה ידע להוביל את העולם המערבי כולו למאבק נגד הגרעין האיראני, בקשריו המדיניים והאישיים עם מנהיגי עולם ידע לקדם צעדים דרמטיים לביצורה של ישראל. אנו סבורים כי בכוחו כעת גם להנהיג את ישראל אל הצעד הציוני הצודק וההכרחי הבא, החלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון".