תחזיקו אותי חזק שלא נחיל ריבונות!

מעיין טואף לע"מ

שוב הופכים מנהיגי ישראל את ארץ ישראל לקלף מיקוח מדיני, שוב חוזרים אל אותה הבושה הלאומית. התנערו, התעוררו וזקפו את קומתה של האומה. החילו ריבונות.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
09-09-2025

מישהו מופתע מהכותרת? אולי, אבל זה בדיוק המסר שאותו מעבירים בימים אלה ראש הממשלה ושר החוץ לעולם. אנחנו, אומרים למעשה השניים, אמנם מצהירים אמונים לארץ ישראל, מדברים על יהודה ושומרון כעל בסיס זכותנו על הארץ ומבטיחים ריבונות, אבל אם רק תרדו מהסיפור הזה של הכרה במדינה פלשתינית באו"ם, אנחנו מבטיחים למצוא את הדרך לבטל את עניין החלת הריבונות.

המסר הזה הוא לא פחות מסחר בארץ ישראל. בושה וחרפה למנהיגיה של ישראל. מזה 58 שנים משמש ליבה של הארץ שלנו כעוד פיון על לוח השחמט המדיני-אזורי. שוב נראה שבמקום להכריע אחת ולתמיד ולקבוע קבל עם ועולם שארץ ישראל שייכת לעם ישראל ולו לבדו, מעדיפים לראות ביהודה ושומרון קלף מיקוח.

כולנו זוכרים איך בשלהי הקדנציה הקודמת של טראמפ הושלכה הריבונות הצידה למען הסכמי אברהם. האמירויות הרוויחו, קיבלו מעמד בינלאומי, נגישות לטכנולוגיה ישראלית מתקדמת, תיירות, הון זר, מעטפת ביטחונית ישראלית מול האיום האיראני, חיזוק מעמדם מול ארה"ב, הסכמה ישראלית לרכישה של מטוסי F-35, הסכמי מודיעין ועוד כיד הדמיון - מול כל אלה היינו אמורים לקבל לגיטימציה אזורית. מישהו מסתכל מסביב ומרגיש שיש לישראל לגיטימציה אזורית?

גם אחרי טבח השבעה באוקטובר מקפידות מדינות האזור לנדות את ישראל, להכפיש אותה, להיאבק בה ולראות בה מצורעת. האמירויות ובחריין, החתומות על הסכמי אברהם, מקפידות להימנע ממתן פומביות לקשריהן עם ישראל. ההסכמים המובטחים אמנם לא בוטלו, אך הוכנסו להקפאה עמוקה, ואם לא די בכך הם משגרים לעברנו איום ולפיו אם נעז להחיל ריבונות ביהודה ושומרון יבוטלו ההסכמים.

מראש ממשלה שהגה את המשפט 'יתנו יקבלו, לא יתנו לא יקבלו', ניתן לצפות להתנהלות מדינית אחרת לחלוטין.

הסכמי אברהם העניקו לישראל לגיטימציה פושרת מאוד ולטווח קצר מאוד. לעומתם הריבונות מציבה לגיטימציה היסטורית ונצחית של עם ישראל על ארץ ישראל. יתרונותיה של הריבונות ארוכי טווח, עמוקים ובעלי משמעות אדירה. יהודה ושומרון, ערש הולדתו של העם היהודי, יקבלו מעמד חוקי, לא עוד "שטח במחלוקת", ובוודאי לא טריטוריה מיועדת למדינה פלשתינית, חלילה. יהודה ושומרון וכן, גם חבל עזה, יהיו חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. המתיישבים, בקרוב מיליון איש, יקבלו זכויות אזרחיות מלאות מבלי להיתלות בפאזל משפטי בלתי אפשרי עותומאני-אנגלי-צבאי-ישראלי.

בין יתרונותיה של הריבונות נוכל להוסיף את השינוי האדיר הצפוי בפיזור האוכלוסין בישראל, את הוזלת מחירי הדיור במרכז הארץ עם התרחבות זו, אך מעל הכול תעביר הריבונות מסר ציוני ברור ואיתן של המשך מימוש החזון הציוני והעמקת זהותו היהודית-לאומית של עם ישראל בארצו.

חיזוקה של ישראל על ידי הריבונות ויישומה יעצים את כוחה ומעמדה של ישראל כמעצמה אזורית מובילה ומרכזית. עם מדינה שכזו רוצים וירצו מנהיגי מדינות האזור לחתום עוד בריתות והסכמים אסטרטגיים, ביטחוניים, כלכליים, מדעיים ועוד, לא מתוך נסיגות והתקפלות אלא מתוך עוצמה וכוח. נורמליזציה אמיתית עם מדינות שכנות תגיע כשנהיה ריבונים בארצנו.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
"מנתניהו לבן גוריון: הפער בין תגובה להכרעה"
מערכת ריבונות
09-09-2025
ראיון ראש הממשלה לאבו עלי אקספרס, חושף את חולשת ההיגיון הדפנסיבי. כעת, לקראת שנת ה 80 למדינה, נדרשת הנהגה שמכריעה ומעצבת – לא כזו שמגיבה וממתינה. מאמרו של עו"ד מיכאל שפרבר
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות חלקית – שגיאה היסטורית ואסטרטגית
מערכת ריבונות
02-09-2025
על רקע הדיווחים אודות מהלכי ממשלה להחלת ריבונות חלקית ביהודה ושומרון מפרסמת תנועת הריבונות את תגובתה
ריבונות - כתב עת מדיני
אוכלים דגים מסריחים. האם גם נגורש מהעיר?
יהודית קצובר ונדיה מטר
29-08-2025
קריאה לראש הממשלה: החל ריבונות ביהודה ושומרון עוד לפני הכרת המדינות במדינה פלשתינית בכינוס עצרת האו"ם.
ריבונות - כתב עת מדיני
לראשונה דיברנו עם נתניהו על פרטי הריבונות
מערכת ריבונות
19-08-2025
ראש מועצת יש"ע, ישראל גנץ, סיכם את המפגש עם ראש הממשלה בעופרה: "לראשונה בפגישה עם ראש הממשלה עסקנו בפרטי הריבונות"
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאה להכרעה מדינית - ריבונות!
מערכת ריבונות
17-08-2025
בהובלת תנועת הריבונות מוגשת לראש הממשלה קריאה להחלת ריבונות ומאחוריה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הריבונות בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. דיון מיוחד
מערכת ריבונות
30-07-2025
נציגים מנוער הריבונות נכחו בדיון המיוחד אודות הריבונות ויישומה, דיון בהובלת ח"כ צבי סוכות בוועדת המשנה של וועדת חוץ וביטחון. בפניכם כמה מהקולות ומהמראות.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכנסת אמרה את דברה ההיסטורי: ריבונות היא הגשמת חזון העם
מערכת ריבונות
23-07-2025
ברוב דרמטי, בתמיכת ראש הממשלה וחברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, אישרה הכנסת את ההצעה לסדר הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. תנועת הריבונות מברכת וקוראת לעבור לשלב המעשה.
ריבונות - כתב עת מדיני
חברי הכנסת של הליכוד קראו להחלת הריבונות: "בין הים לירדן תהיה רק מדינה אחת"
מערכת ריבונות
21-07-2025
שרים וחברי כנסת מהליכוד קיימו בכנסת כנס מיוחד לקידום הקריאה לריבונות מלאה ביהודה ושומרון. סגן ראש הממשלה השר לוין: "אנחנו נמצאים שוב בהזדמנות היסטורית שאסור לנו להחמיץ להחיל ריבונות ביהודה ושומרון"
ריבונות - כתב עת מדיני
ח"כ שקלים: ריבונות אינה פריבילגיה. היא חובה ומהות
מערכת ריבונות
10-07-2025
צפו בנאומו הנחרץ של חבר הכנסת אושר שקלים הקורא להחלת ריבונות קובע: זו חובתנו לדורות העבר ולביטחון דורות העתיד.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הנוער לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת: תודה על קריאתכם הנחושה לריבונות
מערכת ריבונות
08-07-2025
נציגי נוער הריבונות מסרו לשרי הליכוד וליו"ר הכנסת תעודת הוקרה על מכתבם הקורא לראש הממשלה להחיל מיידית ריבונות ביהודה ושומרון.