זאב אלקין, צבי האוזר ודני דיין ביקרו בשמורת 'עוז וגאו"ן' שבגוש עציון. אלקין: הריבונות הופכת לקונצנזוס שיתגשם. האוזר: למה עדיין רק חצי מיליון מתיישבים ביו"ש? דיין: מרגיש ב'תקווה חדשה' את רוח מפלגת התחיה.
בכירי מפלגת 'תקווה חדשה' קיימו (ראשון) ביקור בשמורת 'עוז וגאו"ן' שבלב גוש עציון, שם הביעו עמדה נחרצת התומכת בריבונות ישראל על יהודה ושומרון וזכו לקבלת פנים בה הועלה על נס פועלם של חברי המפלגה למען האחיזה בארץ ישראל וההתיישבות בה.
ראש מועצת גוש עציון, שלמה נאמן, בירך את בכירי המפלגה, זאב אלקין, צבי האוזר ודני דיין וקרא: "חבל ארץ זה חייב להיות חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. הריבונות היא מים חשמל, הריבונות היא בניה, ריבונות היא מלחמה על מאבק על אדמות מדינה, אבל מעל הכול הריבונות היא הסרת סימן השאלה מעל עתיד ארצנו והחלפתו בסימן קריאה. לכן אנחנו פונים אליכם, היו נאמנים לריבונות עם ישראל בכל יהודה ושומרון".
השר לשעבר זאב אלקין הביע הערכה לפועלן של מנהלות השמורה העומדות בראש תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר. "אני מצדיע לכן על הנחישות והיכולת להפוך חלום למציאות. הסיפור של גוש עציון הוא סיפור של נחישות. יהודים גורשו, נהרגו, נרצחו וחזרו להיאחז בקרקע. כל פיסת אדמה כאן מספרת את המורשת וההיסטוריה שלנו. מתיישבי גוש עציון ידעו בנחישות לחזור ולבנות כל פעם יותר יפה ממה שנהרס".
בהתייחס לחזון הריבונות הזכיר אלקין כי "בכנסים הראשונים של הריבונות ההתייחסות הייתה כאל הרעיון כהזוי. היום כל המחנה הלאומי רואה בריבונות מטרה ויעד". לדבריו "היינו קרובים מאוד ליעד ולצערי זה פוספס וניתנה התחייבות מדינית שזה לא יקרה בשנים הקרובות. למרות זאת זו תהיה טעות גדולה להוריד את הדגל לחצי התורן. מה שקובע הוא ההתיישבות כפי שלמדנו שבכל מקום שיש בו התיישבות יש ריבונות והדבר השני הוא הפיכת הנושא לקונצנזוס. אנחנו צריכים להמשיך הלאה ובסוף זה יקרה, כמו שקרה ברמת הגולן".
יהודית קצובר ונדיה מטר ציינו בפני האורחים את היוזמה אותה החלו לקדם בשבועות האחרונים, להקמת מיזם זיכרון והוקרה לפועלה של גאולה כהן תחת הכותרת 'הצריף של גאולה. בהתייחס ליוזמה זו אמר יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, חבר הכנסת צבי האוזר, כי "גאולה ראויה לישוב או עיר ולא רק לצריף".
בדברים שנשא ציין כי לתנועת התחיה הגיע בגיל 16 מבית נטול אג'נדה פוליטית וככזה "ליקטתי את הטוב מכל זרמי הציונות ומכל התנועות שאיישו את חזון הנביאים לחידוש ריבונות העם היהודי כמקדם. מהמפא"יניקים למדתי שלא מספיק להצהיר ולהכריז, אלא צריך לשנות מציאות בשטח וכך יותווה קו הגבול ותותווה המציאות העתידית".
האוזר הדגיש כי הוא תומך בהחלת הריבונות ומברך על הפעילות לקידום החזון, "אבל אסור שהריבונות תבלבל אותנו. אסור שנסלח לממשלה שלא מבינה שלצד המאבק על ריבונות דרוש מאבק יומיומי מתוכנן של שינוי מציאות בנייה והיאחזות בקרקע. הרי הריבונות הוחלה ברמת הגולן. אז מה? חמש ממשלות בחמש הזדמנויות שונות ניהלו מו"מ על ירידה מרמת הגולן. הם יכלו לעשות זאת כי יש ברמת הגולן רק 25 אלף מתיישבים. ביהודה ושומרון יש כחצי מיליון, אבל אם היינו שואלים את גאולה כהן אם כעבור חמישים שנה יהיו ביהודה ושומרון חצי מיליון מתיישבים היא הייתה זועקת 'רק???'. חצי מיליון זה לא מספיק עבור מדינה של תשעה מיליון, בעיקר כשמדובר בשטח שאנחנו רוצים להיאחז בו כי הוא הטריטוריה המכוננת של העם היהודי. השפה שאנחנו מדברים בה נולדה כאן, התפיסות התרבותיות נוצרו על הגבעות האלה ורק חצי מיליון ישראלים?".
דני דיין נשא גם הוא דברים, בהם דיבר בנימה אישית על ציון יובל לעלייתו לארץ מארגנטינה ו-32 שנים למעבר שלו עם רעייתו מתל אביב לשומרון. דיין ציין כחוויה מכוננת סמינר בו השתתף מיד לאחר שעלה לישראל. "גרנו במרכז קליטה ברמת יוסף בבת ים. הימים היו הימים שבין מלחמת ששת הימים למלחמת יום כיפורים. הגיעה למרכז הקליטה חבורת צעירים שחילקה פלאיירים לסמינר של תנועת גשר שיתקיים במקום חדש בשם אלון שבות. ביליתי שבועיים באלון שבות עם קבוצת עולים חדשים. אחד המדריכים שלנו היה בחור צעיר יפה תואר ובלורית בשם חנן פורת. זו הייתה חוויה שאשא אתי עד יומי האחרון".
דיין ציין כי לאורך כל שנות פעילותו הציבורית מפלגת התחיה הייתה היחידה בה פעל משום ש"אחרי השלמות שהרגשתי בתנועת התחיה, שלמות עם המצפון, המוח והלב, כל דבר אחר כבר לא היה זה. הייתה בתחיה גם נאמנות לארץ ישראל וגם הליכה ביחד של יוצאי תנועת העבודה, יוצאי התנועה הלאומית ויוצאי הציונות הדתית. כל דבר אחר היה התפשרות, עד עכשיו. כשגדעון הכריז על הקמת 'תקווה חדשה' הרגשתי ששוב יש לי בית פוליטי שבו אני לא צריך להתפשר".
"אני מכיר את גדעון סער מאז שהוא היה נער בתיכון. גאולה כהן אמרה שאידיאולוגיה צריך לשיר כי כששרים רואים מי מזייף ומי לא. וגדעון לא זייף כבר שלושים שנה. הוא שקבע כשר חינוך שתלמידי בתי ספר יבקרו במערת המכפלה, מה שבוטל על ידי מי שהחליף אותו שי פירון", אמר דיין והוסיף כי אינו יכול לומר שבשנותיו הראשונות כראש ממשלה יחיל גדעון סער את הריבונות, "אבל ברית הדוקה להכשרת לבבות יחד איתכן אני בטוח שתהיה ובסוף נגיע גם אל היעד. רוחה של גאולה לא תאפשר לנו להישאר באמצע הדרך".
את האירוע חתמו האורחים בנטיעה משותפת של עצים בשמורה. מנהלות השמורה, יהודית קצובר ונדיה מטר, העומדות בראש תנועת הריבונות, ביקשו מהשלושה ומהמפלגה כולה להיאבק למען החלת הריבונות באותה עצמה בה הם מחויבים למאבק נגד הקמתה של מדינה פלשתינית.
(צילומים: גרשון אלינסון)