הזורעים בדמעה ברינה יקצורו. גם באדוריים

בתנועת הריבונות מברכים את מאות הפעילים שלאורך תקופה ארוכה הקדישו מזמנם לקביעת עובדות בשטח אדוריים שבגוש עציון, ובימים אלה מתבשרים על הסדרת המקום לישוב.

מערכת ריבונות
30-06-2024

עם פרסום דבר כוונתה של ממשלת ישראל להסדיר חמישה ישובים חדשים ביהודה ושומרון ובהם הישוב אדוריים, מברכת תנועת הריבונות את חברי הממשלה על השיבה לנתיב ציוני של חלוציות, התיישבות וזקיפות קומה מול לחצים בינלאומיים.

ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר, מזכירות את הימים בשנות 2010-11 בהם הקדישו מאות מפעילי התנועה מזמנם וממרצם למאבק על אדוריים. "ללא הפעילים היקרים הללו אדוריים, כמו אזורים אסטרטגיים נוספים, היו נתפסים זה מכבר בידי האויב הערבי שהיה קובע במקום עובדות הרסניות לעתידה וביטחונה של מדינת ישראל".

"בכל שבוע היו מגיעים עשרות פעילים בכל מזג אוויר על מנת לקבוע נוכחות יהודית במקום. ביניהם גם תושבי בית חגי ועתניאל, והרב אברהם יצחק שוורץ, היום רבה של קרית ארבע.  ללא תנאים הכרחיים של מים וחשמל ובמבנה הרוס ומטונף שהלך וקיבל צורה השקיעו כל מאמץ מתוך ראייה ציונית ארוכת טווח הצופה פני עתיד, מתוך הבנה שריבונות ישראל על אדמתו נרכשת צעד אחר צעד, בהסברה, בחקיקה ובשטח". 

"לפעילי התנועה היה ברור שהשכר לפעולתם לא יגיע מיידית ועם זאת פעלו במרץ ובנחישות לאחיזה יהודית במקום. במקביל פעלה מועצת דרום הר חברון עד שאיכלסה את המקום. היום מקבל אדוריים את אישורה הרשמי של ממשלת ישראל, ויוכל לגדול לישוב פורח ומשגשג, עם משפחות גדולות שבונות את ביתן מתוך חזון ציוני והגשמה חלוצית", דברי קצובר ומטר המוסיפות דברי ברכה גם למועצת דרום הר חברון "שקידמה, במקביל למעשה החלוצי בשטח, את המהלכים הנדרשים מול מקבלי ההחלטות על מנת להביא לימים אלה של בשורה גדולה".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.