ברוך דיין האמת – צ'רנה מוסקוביץ

תנועת הריבונות מביעה כאב וצער עמוק על לכתה של הלוחמת למען עמה וארצה, צ'רנה מוסקוביץ.

מערכת ריבונות
30-08-2024

לא באנו להיפרד, כי כולנו נפגוש אותה ואת מורשתה באלפי הנקודות שבזכותה קמו בארץ ישראל. כל פעולותיה היו מכוונים ליום המחר, בשביל העתיד ולדורות הבאים.

גולת כותרת פועלה של צרנה היתה ירושלים בירתו הנצחית של עם ישראל ולב גאולתו, כהמשך לפועלו של בעלה ארווינג ז"ל. באינסוף מפעלים הפזורים לאורכה ולרוחבה של בירת ישראל נטעו ניצוצות של גאולה שעוד ימשיכו ויזהרו באור יקרות.

בעיני הזוג מוסקוביץ', מורי דרך בהגשמתה המעשית של גאולת ישראל, היה כבודו של עם ישראל יקר ואיתו כבודה של ירושלים וכבוד ארץ ישראל כולה. בראייתם הבהירה ובעקשנות נדירה ומופלאה זכו לקומם פאר מאפר. "אל לנו לשכוח לרגע שדורנו הוא שנבחר להגשים את שיבת ציון. אחרי שהקרבנו אלפיים שנה למען חלום השיבה לירושלים, אסור לנו לתת לזה לחמוק מבעד לאצבעות", כך אמר אירווינג ז"ל ואיתם הלכו רבים בנתיב ההגשמה והמעשה.

מעשי החסד המופלאים שאליהם נרתמו בני הזוג מוסקוביץ' במלוא העוז והתבונה היו למופת ואגדה עוד בחייהם, וכעת, אחרי הסתלקותם, יישארו בליבנו כצוואה ומצפן שלאורם נמשיך ונלך.

צרנה לימדה אותנו לבחור תמיד באמת ולהביע אותה באומץ ובנחישות. נזכיר את דבריה הברורים והנחרצים נגד הקמת מדינה פלשתינית ובעד החלת ריבונות ישראל במכתב ששיגרה בשנת 2020 למנכ"ל מועצת יש"ע על רקע תכנית המאה: "אני תומכת בנשיא טראמפ ובהישגיו הברוכים, הן בתוך ארצות הברית והן מחוצה לה, ובהידוק הקשר עם ישראל באופן היסטורי וחסר תקדים. עם זאת, לעולם לא אסכים ולא אתמוך בכל מסגרת שמציעה פתרון של שתי מדינות כחלק מההסכם הסופי עם אוכלוסיות ערביות בירושלים, ביהודה ושומרון, בגליל ובעזה, ולא משנה באיזה "אריזה" תגיע מסגרת כזו. אומר כן לריבונות ולא למדינה פלשתינית!".

בין מפעלותיה הרבים יזמה צרנה את פרס מוסקוביץ' לציונות ובטקס הענקת הפרס בשנתו התשיעית אמרה: "זה לא מקרי שיוזמת חלוקת הפרס החלה לאחר פינוי ההתיישבות בגוש קטיף, פעילות שהייתה נגד הציונות. לאחר טראומה כזו, חשוב להכיר ולהוקיר את אלו שעושים ציונות גם בימינו, לאחר שאבותיהם עמלו לבנות כאן ארץ. הדור הזה חייב לשבור את התבנית המוכרת, אנחנו לא רוצים סימפטיה, אלא רוצים לפעול ולעשות. יש לנו מסר: ישראל היא לא עוד ארץ. אנחנו יהודים, ציוניים - ואת זה שווה וראוי לחגוג".

ברוח נכוחה ואיתנה זו הייתה צ'רנה לעזר אדיר עבור שורה ארוכה של מפעלים וארגונים הנאמנים לזכותו המלאה והבלעדית של עם ישראל על ארץ ישראל. בתוך כך זכינו שראתה בתנועתנו, תנועת הריבונות, שליחה נאמנה להגשמת חלום הדורות, חלומה שלה, החלת ריבונות ישראל על הארץ כולה. ברגעים כואבים אלו נזכור להודות מעומק הלב על עזרתה ושיתוף הפעולה ולהתחייב להמשיך באותה הדרך העולה לגאולת העם והארץ.

ומעבר להיותה מנהיגה, אשת פעלים, מפלסת ומובילת דרך, הייתה לנו צרנה ז"ל לחברה קרובה ולאוזן קשבת. כאב גדול ממלא את הלב עם לכתה מעימנו ועם הכאב אנו מתמלאות בתחושת מחויבות עמוקה להמשך דרכה הציונית, להעמקת אהבת הארץ וההיאחזות היהודית בה, ומתוך כל זאת להגשמת חזון הריבונות בה.

בבנין ארץ ישראל ובריבונות עליה ננוחם

יהודית קצובר ונדיה מטר
בשם תנועת הריבונות

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.
ריבונות - כתב עת מדיני
​גיליון 18 של כתב העת ריבונות, מהפכת טראמפ, יצא לדרך
מערכת ריבונות
18-02-2025
תנועת הריבונות הוציאה לאור את גיליון 18 של כתב העת ריבונות ובו התייחסות מקיפה להזדמנות ההיסטורית הניצבת בפני ממשלת ישראל להובלת והגשמת הריבונות בתמיכה ועידוד אמריקאי.
ריבונות - כתב עת מדיני
הבסיס לריבונות בעידן טראמפ – ההכרה בזכותנו הבלעדית על הארץ
מערכת ריבונות
17-02-2025
חבר הכנסת עמית הלוי רואה בחזרת טראמפ לבית הלבן הזדמנות היסטורית להחלת ריבונות, אך זו תהיה תלויה בכמה צעדים הכרחיים שאמורים היו לצאת דרך זה מכבר.